Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Ο Καραγκούνης και ο ΣΥΡΙΖΑ


Κανονικά συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην Αυστρία. Στη χτεσινή προπόνηση, ο Φερνάντο Σάντος θέλησε να χωρίσει τους παίκτες σε μνημονιακούς και αντιμνημονιακούς -για να παίξουν διπλό- αλλά οι μνημονιακοί δεν συμπλήρωναν εντεκάδα, οπότε τους χώρισε σε θαυμαστές του Ρέμου και θαυμαστές του Τερζή.
Ο Σωτήρης Νίνης δεν πήρε μέρος στην προπόνηση επειδή πονάει στον ώμο αλλά είναι πολύ χαρούμενος επειδή είναι ο αριστερός ώμος και θεωρεί πως αυτό είναι καλό σημάδι για νίκη της Αριστεράς στις εκλογές.
Πρόβλημα τραυματισμού συνεχίζει να έχει και ο Βασίλης Τοροσίδης αλλά το βασικό του πρόβλημα είναι ότι η καράφλα στην κορυφή του κεφαλιού όλο και μεγαλώνει, με αποτέλεσμα να είναι σίγουρο το μπιφτέκι μέχρι το τέλος του Euro 2012.

ΟΙ ΑΠΑΙΣΙΟΤΑΤΟΙ

Ενα χαρτάκι κολλημένο σε κάθε γωνιά. Αγοράζουν χρυσό, βέρες, δόντια ίσως και βίδες από κόκκαλα.  Υπάρχουν καλές προοπτικές να αγοράζουν και όργανα σε λίγο. Νεφρά, συκώτια, καρδιές, μάτια.
Μέσα σε απειλές, τρομοκρατία, τραγωδίες έχει μια ηδονή να μαζεύεις λίρες. Να τις κοιτάς, να τις χαϊδεύεις, να κοιμάσαι επάνω τους. Να νομίζεις πως κάποτε περνώντας "απέναντι" θα σου επιτρέψουν να πάρεις και τις λίρες μαζί.

Ζούμε σε όλο το μεγαλείο την εποχή του Σαυλωκ. Του Σάυλωκ κάθε μορφής. Του φτηνιάρη της γειτονιάς, του πιο ακριβού, του σπουδαγμένου, του επιχειρηματία, του ηγέτη, του κυρίαρχου.  Χιλιάδες Σάυλωκ που υπογράφουν συμβόλαια για λίβρες κρέας, παρμένο από όπου γουστάρουν.  Η αυτοκρατορία των τοκογλύφων. Η λατρεία του παρά. Απαισιότατα ανθρωπάκια που ζουν και πεθαίνουν ζυγίζοντας κέρδος. Καμπούρηδες, στερημένοι απο κάθε ομορφιά της ζωής, μετράνε λίρες, χρυσό, μέταλλα, ομόλογα, μετοχές, μιζέρια....

ΑΠΕΙΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ



Οι δημοκρατίες του δυτικού κόσμου κινδυνεύουν. Το νέο, ακραίο στάδιο του καπιταλισμού δεν έχει χώρο για “ξεπερασμένες” έννοιες όπως η διαμαρτυρία, η διεκδίκηση, ο συνδικαλισμός και οι πολιτικές ελευθερίες. Μετά τις κυβερνήσεις τεχνοκρατών σε Ελλάδα και Ιταλία, όπου συνέτριψαν την λαϊκή βούληση, έχουμε τρομακτικές αλλαγές σε διάφορες χώρες του κόσμου, όσο αφορά το συνέρχεσθαι και τις διαδηλώσεις.

Σενάριο τρόμου


Μεγάλο δράμα περνάει ο Πάγκαλος καθώς το έχουν ξεχάσει από το κόμμα. Έτσι κι αυτός για να ξεσκάσει θα τα βάλει με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Εθνική τράπεζα με έκθεση της περιγράφει την παρούσα κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και αυτή που θα προκύψει με την συνέχιση της πολιτικής του μνημονίου.

Σύμφωνα με την έκθεση η ανεργία θα φτάσει στο 35%. Ο στόχος είναι πολύ κοντά καθώς βρισκόμαστε ήδη στο 30%. Με λίγη προσπάθεια, αν όχι το φθινόπωρο, σίγουρα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα τον έχουμε πετύχει. Τον στόχο.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!



Εξαιρετικό άρθρο J.M. Lamarque για τους Έλληνες: Το να υποφέρεις δεν σημαίνει ότι πεθαίνεις!



H Ελλάδα και οι Έλληνες υποφέρουν σιωπηλά. Εδώ και τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα είναι δακτυλοδεικτούμενη, οι Έλληνες προσβάλλονται, και η χώρα προβάλλεται σαν να είναι η μαύρη τρύπα της Ευρώπης. Ίσως αυτό να συμβαίνει επειδή η Ελλάδα είναι μια μεσογειακή χώρα. Αν η Ελλάδα βρισκόταν βόρεια της Γερμανίας, μεταξύ της Σουηδίας και της Φινλανδίας, θα της βρίσκαμε σίγουρα κάποια δικαιολογία. Εαν επρόκειτο για μια προτεσταντική χώρα όπου ο ήλιος λάμπει μόνο για λίγες ώρες το χρόνο, ενώ οι…..
άνθρωποι συνθλίβονται από το κρύο της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα, τότε θα εφευρίσκαμε για την Ελλάδα, κάποια σοβαρή δικαιολογία και θα αναζητούσαμε έναν άλλο ένοχο.

ΣΕ ΕΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ ΣΑΠΙΟ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕΧΡΙ ΚΑΤΩ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΑΠΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΔΩΜΑΤΙΟ ΝΑ ΒΟΛΕΥΤΟΥΝ.



Το έχω γράψει κι άλλη φορά και θα το επαναλάβω. Σε μια κοινωνία υπάρχουν μερικές κατηγορίες που το επίπεδο ζωής τους είναι δείκτης της βαρβαρότητας που βασιλεύει ή όχι.   Τα παιδιά, μικρά και μεγαλύτερα , τα άτομα με ειδικές ανάγκες, οι ασθενείς και οι ηλικιωμένοι.  Δεν μπορούμε να μιλάμε για κράτος και πρόοδο όταν κόβεται το μέλλον στα παιδιά, όταν έχουν ρίξει στην δυστυχία χωρίς ελπίδα τους ασθενείς και τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ένα ειδικό πρόβλημα και τους ηλικιωμένους που έφτασαν στο τέλος της ζωής τους ή πλησιάζουν.  

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ


Τηλεοπτικά παράθυρα σε κατάσταση υστερίας. Πρωτοσέλιδα εφημερίδων μεγάλων εκδοτικών ομίλων εδώ και 2 χρόνια παίζουν το εξής έργο: “Άλλη μια δόση, άλλο ένα δάνειο, περισσότερες μεταρρυθμίσεις, από ώρα σε ώρα καταρρέουμε”. Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν από το 1974 ως σήμερα, μετά την ταπείνωσή τους στις 6 Μαΐου, ουσιαστικά, έστω και με έμμεσο τρόπο, επιτέθηκαν στους πολίτες που δεν εμπιστεύτηκαν την δική τους, “υπεύθυνη” πρόταση. 
Το Μνημόνιο φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους, ωστόσο ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ, είχαν το θάρρος να το υπερασπιστούν μετεκλογικά. Ούτε βέβαια σ’ αυτή την νέα προεκλογική περίοδο. Αν δεν κάνω λάθος, αυτοί είναι που υποστήριζαν την αναγκαιότητά του και χλεύαζαν οποιονδήποτε διατύπωνε αντίθετη άποψη, καθώς “δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις”.

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!


ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΑ ΦΑΓΑΤΕ, ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΦΑΕΙ ΕΣΑΣ.

Συγχωρήστε με αν γράφω με τόση οργή.  Χρησιμοποιώντας τις περισσότερες φορές πλέον ένα λόγο που μοιάζει θεατρινίστικος αλλά δεν είναι. Είμαι ένας άνθρωπος που μένει στη δυτική όχθη των Αθηνών. Κάθε μέρα πλέον, περπατώ στους δρόμους της γειτονιάς μου και βλέπω το τοπίο να αλλάζει σε σημείο που δεν μπορώ να το παρακολουθήσω. Δεκάδες μαγαζιά με λουκέτα. Μαγαζιά που έμπαινα ψώνιζα και πολλούς από τους ανθρώπους τους ήξερα. Υπήρχαν μαγαζάκια που ήταν τόπος συνάντησης. Αγόραζα δεν αγόραζα κάτι με κερναγαν καφέ, λέγαμε αστεία, είχαμε γνωριστεί σαν μια παρέα.

Έβρισα κι εγώ την Λαγκάρντ

Εμείς οι Έλληνες βρίζουμε και κατηγορούμε συνέχεια τις… «κατώτερες» φυλές, π.χ. τους Αλβανούς, για όλα τα δεινά του κόσμου, τους χλευάζουμε για τα οικονομικά τους προβλήματα κτλ, αλλά όταν κάποιοι από «ανώτερο» κράτος κατηγορήσουν εμάς για τις ατασθαλίες μας, γινόμαστε σαν την Κανέλλη όταν αντικρύσει μπροστά της τον Καψή.

Δεν παριστάνω τον συνήγορο της Λαγκάρντ (άλλη δουλειά δεν είχα), αλλά πρέπει να σοβαρευτούμε κάποια στιγμή. Επειδή αυτή είπε κάτι κάπου, με το να μπαίνουμε μαζικά στη σελίδα της στο Facebook και να την ξεχέζουμε πατόκορφα (υπήρχαν βέβαια και σοβαροί άνθρωποι που της απάντησαν κόσμια και με επιχειρήματα στα Αγγλικά), το μόνο που καταφέρνουμε είναι να γινόμαστε γραφικοί. Μπορεί τα 25.000 περίπου υβριστικά σχόλια (τα περισσότερα στα ελληνικά) να την ανάγκασαν να ανεβάσει διευκρινιστικό status, αλλά αμφιβάλλω αν ίδρωσε το αυτί της.

Εννοείται πως και το πολιτικό αφάν γκατέ της χώρας μας αντέδρασε στις δηλώσεις της κυρίας ΔΝΤ. Ο Βενιζέλος μάλιστα, ζήτησε και τα ρέστα. Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» βρέθηκε κοντά στον τόπο του εγκλήματος και κατέγραψε τη συνομιλία των δύο σωτήρων μας:

Αμφιβάλλει ακόμα κανείς ότι η Γερμανία διαλύει την Ευρώπη;

Γράφει ο Γιώργος Π. Μαλούχος

Λίγες ώρες πριν «σκάσει» την Παρασκευή η Καταλονία, η ισπανική «περιφέρεια» μεγέθους χώρας, προκαλώντας διεθνή πανικό, ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς είχε εξαπολύσει μία άνευ προηγουμένου επίθεση εναντίον της πολιτικής του Βερολίνου, κατηγορώντας ευθέως τη Γερμανίδα καγκελάριο ότι οδηγεί την Ευρώπη στη διάλυση. Είπε ότι «Η Γερμανία διέθεσε σήμερα ομόλογα ύψους 4,6 δισ. ευρώ με μηδενικό επιτόκιο-ρεκόρ. Την ίδια ώρα το κόστος δανεισμού για άλλες χώρες αυξάνεται κατακόρυφα. Αυτή η ανισορροπία είναι καταστροφική για την Ευρώπη». Ο Γερμανός Σουλτς λοιπόν δεν αμφιβάλλει ότι η Γερμανία διαλύει την Ευρώπη. Εδώ, πάλι…

Έξω η Ντόρα από την Ευρωζώνη!


Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε την Ντόρα Μπακογιάννη «αντιπρόσωπο της Siemens στην Ελλάδα» αλλά τα καθεστωτικά ΜΜΕ το έκαναν γαργάρα. Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε «Στερούμαστε ένα εκατομμύριο δολάρια τα οποία η κ. Μπακογιάννη τα απέκρυψε από τον ελληνικό λαό και τα πήγε στο Λονδίνο». Ο Αντώνης Σαμαράς επιβράβευσε την Ντόρα Μπακογιάννη -για όλα αυτά- με την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας.
Η συμπεριφορά του Αντώνη Σαμαρά -ο οποίος δεν συμπεριφέρεται σαν πολιτικός αρχηγός αλλά σαν μαριονέτα- προκαλεί θλίψη ακόμα και σε αυτούς που δεν τον πίστεψαν ποτέ. Όταν θα συνειδητοποιήσει το μέγεθος της γελοιοποίησής του, μπορεί να αυτοκτονήσει σαν την Πηνελόπη Δέλτα.

Το κλίμα και το κρίμα



Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ.


Ευνοϊκό έχει γίνει το κλίμα στην Ευρώπη. Πλέον οι έλληνες πολίτες μπορούν να πεθαίνουν σε ένα κλίμα ευνοϊκό. Θα καταστραφούμε αλλά σε διαφορετικό κλίμα. Θα ξεπουληθούμε αλλά οι ευρωπαίοι θα δείξουν κατανόηση. Παρακαλώ, μην αυτοκτονήσετε με βροχερό καιρό. Περιμένετε να γίνει ευνοϊκό το κλίμα.

Είναι αλλιώς να είσαι άπορος σε ευνοϊκό κλίμα. Όπως και να είσαι άνεργος. Άφραγκος. Τρως ένα πιάτο κλίμα, ευνοϊκό παρακαλώ, και χορταίνεις.

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!



Τριαντάφυλλο στην κάλπη



Πριν τις εκλογές της 6ης Μαΐου, γράφτηκαν πολλά κείμενα για τις μάναδες, τους πατεράδες, τους παππούδες και τις γιαγιάδες που θα έπρεπε να τους κλειδώσουμε στο σπίτι ή να τους πάρουμε τις ταυτότητες, για να μην πάνε να ψηφίσουν. Τελικά, τα πράγματα εξελίχτηκαν κάπως διαφορετικά.
Στις εκλογές που πέρασαν, χιλιάδες γιαγιάδες και μανάδες ρώτησαν τα εγγόνια και τα παιδιά τους τι να ψηφίσουν. Κι αυτό φάνηκε στην κάλπη.
Όταν βλέπεις το παιδί σου ή το εγγόνι σου άνεργο, όταν το βλέπεις να διαδηλώνει επί μήνες, όταν το βλέπεις να μην έχει αύριο, βάζεις λίγο πίσω τον εαυτό σου και το αφήνεις να σε οδηγήσει κι αυτό μια φορά.
Από την άλλη, βέβαια, υπάρχουν πάντα οι κολλημένες γιαγιάδες που θα ψηφίσουν Σαμαρά, ακόμα κι αν το εγγόνι τους έχει πάει ανθρακωρύχος στην Κίνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η τρόικα και το Μνημόνιο

Ο ΣΥΡΙΖΑ, η τρόικα και το Μνημόνιο
Δεν είναι η πρώτη φορά που ξένοι παράγοντες επιχειρούν να επηρεάσουν με δηλώσεις το εκλογικό αποτέλεσμα. Τα τωρινά, όμως, δεν έχουν προηγούμενο.

Οι Έλληνες βομβαρδίζονται επικοινωνιακά για να πειθαναγκαστούν να μην ψηφίσουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Απειλούνται ότι η «εγκατάλειψη του Μνημονίου ισοδυναμεί με έξοδο από την Ευρωζώνη». Οι εγχώριοι προπαγανδιστές, μάλιστα, έχουν πει τις πιο χονδροειδείς και αντιαισθητικές υπερβολές.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ “ante portas”


Συμμερίζομαι απόλυτα τις ουρανομήκεις κραυγές του Αδώνιδος, τον κοπετό του Λοβέρδου, τα γρυλλίσματα του Βορίδη. Η χώρα μας δε θα παραδοθεί βορρά στις ορέξεις των ερυθροφρουρών, του νεαρού αυθάδη και θρασύ νεαρού οπαδού της μεταμνημονιακής δραχμής. Αποδέχομαι ως πολιτικά ορθό τον ελιγμό της Θεοδώρας Μητσοτάκη-Μπακογιάννη-Κούβελου, να επανακάμψει στο γαλάζιο μαντρί, ώστε η χώρα μας να μην περιέλθει στο σιδηρούν παραπέτασμα. Οι συνεπείς πολιτικές δυνάμεις τώρα αποδεικνύουν για πολλοστή φορά, ότι μπροστά στην εθνική καταστροφή προτάσσεται ο πολιτικός ρεαλισμός και η πολιτική ηθική. Άλλωστε όπως έλεγε ο αλήστου μνήμης χαρισματικός πατήρ Γεωργίου-Τζέφρυ Παπανδρέου-Μινέικο- Τσάντ : «Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ».

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες του Σαββατοκύριακου!

Η ΤΙ ΘΑ ΑΠΟΓΙΝΩ ΕΛΛΑΔΑ....

Χτες πήγα στο επετειακό ραντεβού των αγανακτισμένων. Πήγα όχι γιατί περίμενα να συμβεί κάτι σημαντικό. Ήξερα πως δεν θα γεμίσουν οι πλατείες. Δεν θα υπάρχουν κατσαρόλες και μούντζες. Άλλωστε τι να μουτζώσεις πια? Η δημοκρατία βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Είναι μπλεγμένη ανάμεσα σε ένα σωρό ηλίθια διλήμματα τύπου νομίσματα, ομόλογα, ασφάλιστρα κινδύνου, τζόγος. Πήγα λοιπόν στο ραντεβού όχι με την ιστορία αλλά όπως ακριβώς πάει κάποιος στο σημείο που είχε τη πρώτη του συνάντηση με ένα παλιό έρωτα. Να θυμηθώ τι ένοιωθα τότε,  τι προσδοκίες είχα και πως ήρθαν τα πράγματα τελικά.

Η πρώτη εικόνα μόλις βγήκα από το μετρό ήταν ένας νεαρός κουλουριασμένος στα σκαλιά με ένα χαρτόνι κι ένα κυπελακι στο χέρι. Και πιο κάτω σε ένα παγκάκι, στο γρασίδι, στο φανάρι, ήταν κουλουριασμένοι κι άλλοι άνθρωποι άλλοι ζητιανεύοντας, άλλοι απλά χαμένη σε κάποιο άλλο κόσμο. Κάθισα σε ένα πεζούλι και χάζευα, κοιτώντας κι άλλες ταλαίπωρες φάτσες που μαζευόντουσαν σιγά σιγά. Το ταλαίπωρες δεν έχει τίποτα το υποτιμητικό. Είναι η εικόνα που έβλεπα. Είδα μερικούς που τους ήξερα από πέρυσι, από τις πλατείες των αγανακτισμένων κι ήταν γερασμένοι πολύ περισσότερο από μια χρονιά....

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΟΤΑΝ ΤΑ ΨΕΜΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...

Αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή γύρω μας δεν είναι πρωτοφανές, είναι λογικό. Το να καταρρεύσει ένα status που επικρατούσε σαράντα χρόνια τώρα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από όλους όσους το είχαν δημιουργήσει. Οι οποίοι είχαν μέσα τους δημιουργήσει την εντύπωση πως η ικανότητα να εξαπατούν τον ελληνικό λαό θα ήταν ανεξάντλητη. Μια συμμορία καλά δικτυωμένοι σε όλα τα επίπεδα, πολιτεία, επιχειρηματικός κόσμος, ΜΜΕ, πνευματικός (υποτίθεται) κόσμος, αστοί και μικροαστοί, επιστημονικοί κοινότητα,όλοι δούλευαν για να θρέφεται το τέρας και όλοι έμοιαζαν με το τέρας. 

ΟΙ ΙΠΠΟΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΟΚΟΜΟΙ


Αν η Αφρική ήταν τράπεζα, θα την είχαν σώσει», έγραφε ένα παλιό σύνθημα. Και σήμερα, τον καιρό της κρίσης και της επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σχεδόν μοιάζει με αξίωμα. Οι τράπεζες δεν περιμένουν την πολιτική που θα ορίσει τη λειτουργία τους. Οι ίδιες χαράσσουν πολιτική. Και οι πολιτικοί ακολουθούν με όλα αυτά τα επιχειρήματα περί «ευστάθειας», «ρευστότητας», «αναγκαίας διάσωσης» και προβληματισμών περί καταθέσεων. Αν έχετε κάποια αμφιβολία γι’ αυτό, σκεφθείτε αν πριν από μερικά χρόνια θα μπορούσατε να φανταστείτε στη θέση του πρωθυπουργού έναν τραπεζίτη.

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες τη ημέρας!






Αποκλειστικό! Το ημερολόγιο του Άκη

Περιπτώσεις σαν του Άκη Τσοχατζόπουλου έχουμε δει πολλές φορές (όσον αφορά τις αποκαλύψεις για τον έκλυτο βίο του), αλλά αυτή τη φορά τυχαίνει να έχουμε κρίση και ο υποφαινόμενος να είναι πολιτικός. Αναπόφευκτο λοιπόν το «ξέσκισμα» στον Άκη, ο οποίος φορτώνεται τις αμαρτίες όλου του πολιτικού κόσμου της μεταπολίτευσης.

Εν τω μεταξύ, κάθε φορά που παρατηρούσα φαινόμενο απληστίας από κάποιο ματσωμένο, γεννιόταν αμέσως η απορία αν θα έκανα κι εγώ τα ίδια σε περίπτωση που είχα τόσα λεφτά. Θέλω να πιστεύω πως όχι, γιατί αν ήμουν τόσο άρρωστος με το χρήμα, δε θα ήμουν και τόσο αφελής και φιλότιμος (μαλάκας κοινώς).

Ο «Νίντζα των αποκαλύψεων» (άλλος μαλάκας κι αυτός) ανακάλυψε λαβράκι. Συγκεκριμένα, παρακολούθησε τον πρώην υπουργό σε στιγμές συγκέντρωσης και προσήλωσης στο γράψιμο του περίφημου ημερολογίου του κι έχει για εσάς ζουμερές λεπτομέρειες:

Μούρχεται να σε μαχαιρώσω.

Σ΄ακούω και σε βλέπω 38 χρόνια.
Οπου και να πάω είσαι μπροστά μου.
Στη δουλειά, στο σπίτι, στο καφενείο.

Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Οι πολίτες δικαστές


Παρασυρμένοι από την «έξαψη» των εκλογών και τις ατελείωτες φήμες και αναλύσεις για την παραμονή ή όχι στη ζώνη του ευρώ, έχουμε ξεχάσει κάτι που είναι πολύ σημαντικό: η Ελλάδα χρεοκόπησε πριν από δυο χρόνια και μέχρι τώρα κανένας πολιτικός δεν έχει οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Διαβάζοντας τις δηλώσεις Ευρωπαίων ηγετών και αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διαπιστώνει κάποιος την «απορία» τους για το ότι οι Έλληνες θέλουν να παραμείνουν στο ευρώ αλλά δεν ψηφίζουν τα δυο κόμματα –ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία- που τάσσονται αναφανδόν υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Ο Αναρχικός Δάσκαλος 2.0


Οι δυο δικτάτορες συναντήθηκαν στα πλαίσια της συνδιάσκεψης που διοργάνωσε η δημοκρατική σέκτα «Πλειοψηφία του ενός». Οι παρουσία των αρχιστράτηγων κρατήθηκε μυστική για να μην δημιουργηθούν αντιδράσεις.
Πρώτος μίλησε ο αρχιστράτηγος Μιναμήλ. Να τι είπε.
«Όπως ο συγγραφέας για να γίνει καλύτερος πρέπει να προσέχει τις τεχνικές ενός βιβλίου που διαβάζει, έτσι κι εγώ παρατηρώ τα τερτίπια των σύγχρονων πολιτικών. Αλήθεια, τι νομίζεις ότι είναι στην πραγματικότητα οι πολιτικοί;».
«Μη μου πεις ότι πιστεύεις και συ τις ασυναρτησίες εκείνου του αναρχικού που αυτοαποκαλείται δάσκαλος;», απάντησε ο στρατηγός Γαβνόλ. Τα χείλη του ξεράθηκαν πριν προλάβει να πει άλλη κουβέντα.

Ο Αναρχικός δάσκαλος


Δεκάδες άνθρωποι συνωστίζονταν γύρω από το δάσκαλο. Κατάπιε το σάλιο του, πήρε μια βαθιά ανάσα και μίλησε. Να τι είπε:
 «Οι πλειοψηφίες είναι ικανές μόνο για να ρίχνουν στην πυρά τις πιο πρωτότυπες ιδέες. Και μετά από καιρό να φτιάχνουν βωμούς και αγάλματα με τα αποκαΐδια τους. Αν η πλειοψηφία είναι στοιχείο δημοκρατίας, τότε η μειοψηφία ή ακόμα η μονάδα, είναι στοιχείο ανατροπής του σκοταδισμού που δημιουργούν χρόνιες πλειοψηφίες.
Ωραία η δημοκρατία, σοφή η δικαιοσύνη, αλλά πού είναι; Αν μου τις βρείτε θα τις προσκυνήσω πρώτος. Κανείς δεν μας απαγορεύει να διαβάσουμε την εφημερίδα της αρεσκείας μας, αλλά ρωτώ.

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

ΟΦΘΑΛΜΑΠΑΤΕΣ (ΕΝΑΣ ΑΣΥΝΑΡΤΗΤΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ)

Πάντα η πολιτική έμοιαζε με ένα μεγάλο παζάρι. Τούτο δω όμως με φοβίζει. Δεν ξέρω γιατί αλλά αισθάνομαι έντονα τις τελευταίες μέρες, πως είμαστε συμμέτοχοι σε ένα έργο που κανείς δεν εννοεί τίποτα. Είναι σαν ένας λαός να είναι διψασμένος, βγαλμένος μόλις από μια μακριά διαδρομή στην έρημο, και στο τέλος του δρόμου του, αυτό που θα εισπράξει θα είναι σταγόνες ίσα ίσα να μην πεθάνει, να βαδίσει λίγα βήματα ακόμα τρικλίζοντας....

Ζαλισμένοι, εξαντλημένοι με το καυτό ήλιο να καίει το μυαλό μας αναρωτιέμαι αν ότι βλέπει ο καθένας μας μπροστά μήπως δεν είναι τίποτα άλλο από μια οφθαλμαπάτη που μας δίνει δύναμη να προχωράμε, ελπίδα πως θα φτάσουμε στη πηγή. Υπάρχει όμως πηγή στο τέλος? Ίσως είναι ένα ελάττωμα που έχω να φοβάμαι πως είναι ήδη ήττα, όταν ακούω πολλές νικηφόρες κραυγές γύρω μου. Μπορεί να είναι ένα είδος άμυνας για να είμαι έτοιμη, καθώς πολλά έχω δει αλλά αυτό μου φέρνει τρόμο.

Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Το μήνυμα

- Πολίτες: Δικαιοσύνη, ελπίδα, σεβασμός. -Πολιτικός: τι είπατε; Συνεργασία; Βεβαίως! -Πολίτες: ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΕΛΠΙΔΑ, ΣΕΒΑΣΜΟΣ!
Έχω αρχίσει λίγο να βαριέμαι το υποτιθέμενο μήνυμα που έστειλαν οι πολίτες στους πολιτικούς. Μπορεί και να θέλουν όντως οι πολίτες συνεργασία – προσωπικά, αμφιβάλλω. Αλλά ότι το έλαβαν οι πολιτικοί, αγγίζει τα όρια του δουλέματος.
Δηλαδή, ρε μάγκα, πως ακριβώς κινήθηκαν οι ψηφοφόροι;
Μαζεύτηκαν όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο, 5-5, 10-10, και λένε “Για σιγά ρε παιδιά, δεν μπορεί να ψηφίσουμε όλοι το ίδιο, πως θα στείλουμε σαφές μήνυμα για συνεργασία; Άκου τι θα κάνουμε: Κώστα θα ψηφίσεις ΝΔ. Μαρία Σύριζα. Δημήτρη, εσύ ΠΑΣΟΚ εγώ τον ΚΚΕ και πάει λέγοντας. Έτσι, θα καταλάβουν επιτέλους ότι θέλουμε να συνεργαστούν.”
Ε;

Θεραπεύονται οι Προδότες;

Κατά κοινή ομολογία των κ.κ.Σαμαρά και Βενιζέλου
"άνεμος αλλαγών" άρχισε να φυσάει πάνω από τη
ρημαγμένη Ευρώπη.
Είναι, άραγε, αυτός ο "άνεμος" που ευαισθητοποίησε
τις αντιμνημονιακές κεραίες τους και υπόσχονται
- συνειδητά και δόλια - "επί μέρους τροποποιήσεις"
 και "ρεαλιστική επαναδιαπραγμάτευση" κάποιων
όρων του Μνημονίου ΙΙ, που μόλις προ 3 μηνών
συναποδέχτηκαν και συνυπέγραψαν;;

Ολαντρέου


Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα -κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του σε αίθουσα της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης- πως «ο Φρανσουά Ολάντ, γνωρίζει ότι δεν πρέπει να αθετήσει τις υποσχέσεις του, διαφορετικά θα γίνει ένας Ολαντρέου και θα κινδυνεύει να έχει την εξέλιξη που είχαμε στην Ελλάδα» προκάλεσε αντιδράσεις στη χώρα μας.
Το περίεργο είναι ότι η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τον Φρανσουά Ολάντ δεν προκάλεσε την αντίδραση του Γιώργου Παπανδρέου ή του ΠΑΣΟΚ αλλά της Νέας Δημοκρατίας.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, δήλωσε πως ο χαρακτηρισμός «Ολαντρέου» προσβάλλει τον Φρανσουά Ολάντ και τόνισε πως ο Αλέξης Τσίπρας προσέβαλε τον Φρανσουά Ολάντ μέσα στην ίδια του την πατρίδα.

ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ,ΘΕΜΑ: «Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΜΟΥ»

Ο μπαμπάς μου είναι ένας πολύ γλυκός άνθρωπος που μας αγαπά πάρα-πάρα πολύ, αλλά τώρα τελευταία έχει παραξενέψει λίγο. Από τότε που άλλαξε δουλειά ο μπαμπάς, μου φαίνεται λίγο εκνευρισμένος. Ο μπαμπάς μου ήταν δημόσιος υπάλληλος και τώρα και πέντε μήνες είναι «έφεδρος». Σ αυτή τη δουλειά δεν ξέρω ακριβώς τι κάνει, αφού μάλλον δουλεύει από το σπίτι, πάντως αυτή η δουλειά είναι αρκετά καλή, γιατί πολλοί μπαμπάδες συμμαθητών μου είναι κι αυτοί«έφεδροι», άρα είναι δουλειά της μόδας.
Ο μπαμπάς μου επίσης τον τελευταίο καιρό δεν μουτζώνει μόνο όταν οδηγά και τον προσπερνάνε άλλοι οδηγοί, αλλά μουτζώνει συνεχώς όταν βλέπει τηλεόραση ή όταν διαβάζει εφημερίδα. Του λέω ότι δεν είναι σωστό να μουτζώνει και να λέει κακές κουβέντες στους κυρίους που βλέπει στην τηλεόραση και στις εφημερίδες.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΛΙΣΜΑ ΣΤΟ ΤΡΕΞΙΜΟ. ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΥΠΗΡΞΑΝ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΟΥΝΤΟΥΦΛΕΣ.

Σε ένα άρθρο από το ξένο τύπο είχα συγκρατήσει αυτή τη φράση

Το να σπάσουν τα νεφρά της Ελλάδας είναι σήμερα επιτακτική ανάγκη για την άρχουσα ευρωπαϊκή τάξη

Συγκρατείστε το αυτό όταν θα πάτε στις κάλπες.

Συγκρατείστε επίσης το γεγονός πως μια κυβέρνηση έχει καταδικάσει σε θάνατο μια κοινωνία χωρίς ίχνος ντροπής. Χωρίς ούτε μια στιγμή να χαμηλώσει τα μάτια απέναντι στους πολίτες που κορόιδεψε, εξευτέλισε κι έριξε σε μεγάλες συμφορές. Και ξέρετε γιατί? Γιατί δεν κάνουν πολιτική. Κάνουν μπίζνες.  Παίζονται μεγάλα ποσά στα διεθνή τραπέζια και τσιμπολογάνε όλοι. Άλλοι το μεγάλο κομμάτι της πίτας και τα σκυλάκια τους τα ψίχουλα που πέφτουν κάτω από το τραπέζι.  Δεν υπάρχουν κράτη, λαοί, ιδιαιτερότητες ή ανάγκες.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Κάντε μια δεξιά της προκοπής

Ο Ολυμπιακός «άρπαξε» τον Νικοπολίδη από τον Παναθηναϊκό για να έχει μια καλύτερη λύση στη θέση του τερματοφύλακα. Ο ΠΑΟΚ «άρπαξε» τον Βιτόλο από τον Άρη για να έχει μια καλύτερη λύση στη θέση του αμυντικού. Αυτά είναι δύο από τα πολλά παραδείγματα στο ποδόσφαιρο όπου γνωστοί ποδοσφαιριστές μεταπήδησαν σε μισητές, στις πρώην τους, ομάδες, προκειμένου να φροντίσουν, όπως αυτοί κρίνουν σωστό, για ένα καλύτερο μέλλον και παράλληλα οι ομάδες να ενισχυθούν.

Δεν έχω ιδέα τι γίνεται στο εξωτερικό, αλλά στην Ελλάδα αυτή η λογική ακολουθείται και στην πολιτική, λες και είναι το ίδιο πράγμα. Προφανώς οι ιδεολογίες για τους πολιτικούς είναι απλά το «όπιο του λαού». Προφανώς ο Σαμαράς δεν έχει πλέον ενδοιασμούς στο να καλέσει στο κόμμα του ανθρώπους με τους οποίους έχει κάθετες διαφωνίες σε πολλά σημαντικά θέματα.

Το θέμα είναι να νικηθεί η Αριστερά και μπροστά σ’αυτό το ενδεχόμενο, ο πιο γλοιώδης και τραγικός πολιτικός της μεταπολίτευσης δεν πτοείται από καμιά κωλοτούμπα. Το μαγείρεμα για το πιο αηδιαστικό μόρφωμα της δεξιάς ξεκίνησε:

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Ο ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ


Ο νυν πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσε να είναι το τέλειο πιόνι σε σκακιέρα άλλου, ερήμην του.Ενσαρκώνει το τέλειο θύμα που προσπαθεί απεγνωσμένα να γίνει πρωθυπουργός. Πέρα της δικής του αδυναμίας να συντάξει έστω και μια πρόταση δίχως να προκαλέσει γέλιο, πληρώνει και τις αμαρτίες της παράταξής του. 
Τα σημάδια του loser των διώκουν από το 1993, όταν και ίδρυσε το μονοθεματικό (λόγω έξαρσης του Μακεδονικού) και προσωποκεντρικό κόμμα, Πολιτική Άνοιξη, το οποίο κέρδισε έδρες με ποσοστό λίγο πάνω από το 4%, αλλά στην δεύτερη εκλογική αναμέτρηση δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή.

Αξιόπιστες κωλοτούμπες


Ο Μαυροτζαφέρης ήθελε να χωθεί στην πολυκατοικία αλλά όχι σε θέση θυρωρού. Κράτησε λοιπόν την γκαρσονιέρα πέριξ της πολυκατοικίας ώστε να συνεχίσει να παίρνει την επιδότηση.

Κατά τα άλλα τα στελέχη του που δεν ικανοποιούνται με την επιδότηση στο δημοσκοπικό κόμμα πάνε προς τον σφουγγαράκη ελπίζοντας ότι θα συνεχίσουν να τρώνε το βουλευτικό τους παντεσπάνι.

Ορθός λόγος


Σύμφωνα με τη Νέα Δημοκρατία, το νέο ΠΑΣΟΚ και όλο το δεξιό συνονθύλευμα, η Αριστερά -που δεν κυβέρνησε ποτέ- κατάστρεψε τη χώρα, την οδήγησε στη χρεοκοπία και ενδεχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές θα εξαφανίσει την Ελλάδα από τον πλανήτη. Ο ορθός λόγος γεννήθηκε στην Ελλάδα αλλά είναι ολοφάνερο πως κάποιοι τον χρησιμοποιούν μόνο όταν τους συμφέρει.

Δεν ξέρω πώς μπορεί κάποιοι να περιμένουν να τους πάρεις στα σοβαρά, όταν υποστηρίζουν πως για τη χρεοκοπία της χώρας ευθύνεται η Αριστερά που δεν κυβέρνησε ποτέ και όχι οι ίδιοι που κυβέρνησαν επί δεκαετίες.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΣ ΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΘΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ?

Είναι όλα εδώ στρωμένα στα πόδια σου εδώ και κάτι αιώνες. Ολη η ιστορία της ανθρωπότητας στα πόδια σου. Ακόμα και σε περίπτωση που βαριέσαι να ξεφυλλίσεις ένα βιβλίο, υπάρχει πλέον το ιντερνετ και κάνεις ένα κλικ. Σε παρακαλώ αν είσαι ακόμα αναποφάιστος κάνε μια καλή πράξη για όλους. Κάτσε σπίτι και δες μια ταινία την ημέρα των εκλογών. Κατανοώ πως είσαι ένας ενεργός πολίτης και θεωρείς την αποχή κάτι σαν σκασιαρχείο την ημέρα που έχεις διαγώνισμα... αλλά αν ακόμα δεν έχεις αποφασίσει σε φοβάμαι. Σε φοβάμαι πάρα πολύ. Δηλαδή ανατριχιάζω στη σκέψη πως μπορεί να περνάει από το μυαλό σου να ψηφίσεις αυτούς που σε......

Κυριακή 20 Μαΐου 2012

Οι γελοιογραφίες του Σαββατοκύριακου!

ΠΩΣ ΝΟΙΩΘΩ...ΕΧΕΙ ΑΞΙΑ


Άραγε τι νοιώθει κανείς όταν η ύπαρξη του σταματάει να είναι ουσιώδης; Πως νοιώθει κάποιος όταν βλέπει τη ζωή του να ξετυλίγεται σαν όνειρο και να συνεχίζει σαν απλός θεατής των δρώμενων της και όχι σαν πρωταγωνιστής που κανονικά θα έπρεπε να είναι;

Κατάθλιψη!! Είμαι σίγουρη ότι αυτό είναι το κυρίαρχο συναίσθημα. Όταν ακόμα και η ψευδαίσθηση της ελευθερίας παύει να υπάρχει. Όταν η ζωή μας προγραμματίζεται από άλλους, όταν σταματάμε να ονειρευόμαστε και όταν τα όνειρα μας γίνονται εφιάλτες.... τι άλλο μπορεί να νοιώσουμε;

Κρυφά ερωτευμένη με τον Τσίπρα η Μέρκελ!

Κρυφά ερωτευμένη με τον Τσίπρα η Μέρκελ!
Έτσι, περνάει τις ώρες της η πρώην σκληρή κυρία της Ευρώπης:
Με ένα κόκκινο μπαλόνι σε σχήμα καρδιάς που γράφει
«Αλέξης» και τους γλάρους στην παραλία του Αμβούργου.
Ο ατίθασος εφηβικός χαρακτήρας του νεαρού έλληνα πολιτικού, γοήτευσε τη σκληρή καγκελάριο που τώρα προσπαθεί με κάθε τρόπο να τον κάνει πρωθυπουργό για να μπορεί να τον βλέπει συχνότερα

Πολλοί αναλυτές των διεθνών σχέσεων απορούσαν: Για ποιό λόγο η γερμανίδα Καγκελάριος συνεχίζει να επεμβαίνει με τόσο προκλητικό τρόπο στα εσωτερικά της χώρας μας; Και μάλιστα κατά τη διάρκεια της ιδιαίτερα «εύφλεκτης» προεκλογικής περιόδου που διανύουμε, πριμοδοτόντας έμμεσα με κάθε της παρέμβαση, τον ΣΥΡΙΖΑ που αποτελεί τον κύριο εκφραστή του «αντιμνημονιακού» ρεύματος;

Το μόμολο με το λυχνάρι.

Ποιό είναι αυτό το μόμολο που τόλμησε να
ταράξει τον ύπνο μου;;
Που κουνάει πάνω απ΄το κεφάλι μου
 λυχνάρι αναμμένο;;
Ποιό είναι αυτό το κωλόπαιδο που σήκωσε
ανάστημα στους "θεσμικούς εταίρους" μας;;
Τους φιλέλληνες τοκογλύφους;;
Ποιό είναι αυτό το μπάσταρδο που αμφισβητεί
τα σωτήρια Μνημόνια;;

Για την Ευρώπη



Η κυνική παρέμβαση της Άνγκελα Μέρκελ -που πρότεινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να γίνει δημοψήφισμα παράλληλα με τις εκλογές για το αν οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη- κάνει ξεκάθαρο πως, αν και η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πάνω από τρεις δεκαετίες, πολλοί Ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αντιληφθεί καθόλου την ψυχοσύνθεση των Ελλήνων.
Επίσης, κάνει ξεκάθαρο πως στις 17 Ιουνίου δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα και τη δική μας αξιοπρέπεια.

Σάββατο 19 Μαΐου 2012

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΑΣ ΒΑΣΑΝΑ.

Οι έλληνες κατεβαίνουν στις εκλογές με ένα μοναδικό ερώτημα.


Η καταγγελία του μνημονίου και η ακύρωσή του θα μας πετάξει έξω από την Ευρώπη? Αντίθετα από ότι φαντασιώνονται οι απολιθωμένοι δεινόσαυροι του πολιτικού μας σκηνικού,  κανέναν δεν απασχολεί πλέον η πρώην παράταξή του και η πρώην χρόνια προσκόλληση που είχε σ΄αυτήν είτε για ιδιοτελείς σκοπούς είτε γιατί λόγω θρησκευτικού τύπου κολλήματος.

Οι Έλληνες βλέπουν πως το κράτος χρεοκόπησε και δεν περιμένουν να τους το πουν τα ΜΜΕ. Ζουν στο πετσί τους το περίφημο πείραμα.  Ελάχιστοι ξυπνάνε πλέον περιμένοντας το άγιο Βασίλη να κατέβει από το τζάκι. Οι περισσότεροι φοβούνται να ανοίξουν τη ντουλάπα τους γιατί δεν ξέρουν πιο μπαμπούλα θα αντικρίσουν.  Και θέλουν να τιμωρήσουν παραδειγματικά όλους αυτούς που τζόγαραν και τζογάρουν επάνω τους και να βρουν τη  τόλμη να πειραματιστούν με τη σειρά τους να δούνε «είναι αληθινές αυτές οι απειλές που εκτοξεύουν κάθε μέρα μέσα στη μούρη τους όλοι αυτοί?»

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Τελευταία ελπίδα για την Ευρώπη: ΣΥΡΙΖΑ


Η Ιστορία παίζει περίεργα παιχνίδια. Η Ελλάδα θεωρήθηκε ο αδύναμος κρίκος της ευρωζώνης αλλά σήμερα έχει τη δυνατότητα να σώσει την Ευρωπαϊκή Ένωση. Την πραγματική Ευρωπαϊκή Ένωση, την Ευρωπαϊκή Ένωση των κοινωνιών και των πολιτών, όχι την Ευρωπαϊκή Ένωση των τραπεζών.

Τα καθεστωτικά ελληνικά ΜΜΕ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ –και όλους όσοι εκπροσωπούν το σύστημα που οδήγησε τη χώρα μας στην χρεοκοπία- προσπαθούν με λύσσα να παρουσιάσουν μια πιθανή νίκη της Αριστεράς στις επόμενες εκλογές, ως καταστροφή για τη χώρα και υποστηρίζουν πως μια νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την έξοδο από το ευρώ.
Τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά. Η νίκη της Αριστεράς είναι η μόνη πιθανότητα που έχει η Ελλάδα να παραμείνει στην ευρωζώνη.