Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Το δόγμα του Πα(σόκ)


Γράφει ο Gianapo

Πολλοί από εσάς όπως άλλωστε και εγώ έχετε διαβάσει το βιβλίο της Naomi Klein " Το δόγμα του Σοκ". Σίγουρα οι τρίχες σας σηκώθηκαν και ξανακάθησαν πολλές φορές και τα νεύρα σας έγιναν τσατάλια διαβάζοντας για τις ίντριγκες των *σπουδαστών* της σχολής του Σικάγου και των καπιταλιστών αφεντικών τους. Πιστέψατε τότε, κι εσείς όπως κι εγώ, ότι αυτό το πράγμα δεν υπάρχει. Ότι διαβάσατε το απόλυτο βιβλίο συνωμοσίας, δυσκολευόμενοι να παραδεχτείτε όλα όσα έγραφε ( αν τα παραδεχτήκατε), όντας σίγουροι ότι μετά από αυτό τίποτε άλλο πλέον από εδώ και στο εξής θα μπορούσε να σας εξιτάρει.
Να όμως που γελαστήκαμε.

Την Κυριακή στις 12-2-2012 εκεί κοντά στα μεσάνυχτα, ένα καινούργιο δόγμα, το δόγμα του (Πα)σοκ έμελλε να χτυπήσει την γΕλλάδα και τους γΈλληνες κατακέφαλα, κάνοντας το δόγμα του σοκ της Naomi Klein να μοιάζει παιδικό παραμύθι.
Η βουλή των γΕλλήνων με πρωθυπουργό της συγκυβέρνησης τον Λουκά Παπαδήμο ( ο οποίος δεν τελείωσε τη σχολή του Σικάγου αλλά το ΜΙΤ της Μασαχουσέτης) μετά την πετυχημένη απόδραση του Γιώργου Παπανδρέου ή Γιωργάκη, που ακολούθησε την προηγούμενη απόδραση του Κώστα Καραμανλή ή Κωστάκη, ψήφισε με την σύμπραξη της πλειοψηφίας των προδοτών, συγγνώμη ήθελα να πω βουλευτών, του Πασόκ και της Νέας Δημοκρατίας και δύο τού Λαός το δεύτερο μνημόνιο με 199 ψήφους.
Το δόγμα το (Πα)σοκ ήταν τόσο δυνατό που χτύπησε σαν ηλεκτρικό ρεύμα άμεσα 23 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, 21 του Πασόκ και δύο του Λάος.
Κι αν σταματούσε εκεί μικρό το κακό ή για άλλους μεγάλο το καλό. Όμως με ταχύτητα αστραπής κατακεραύνωσε τους μισθούς των εργαζομένων, εξανέμισε τις συντάξεις των συνταξιούχων, έστειλε στα συσσίτια τις στρατιές των ανέργων, καταρράκωσε την εθνική μας υπερηφάνια και έδωσε την γΕλλάδα και τους γΈλληνες βορά στις ορέξεις των Ευρωπαίων εταίρων μας και των τραπεζιτών του πλανήτη που αδίστακτα κοράκια όρμηξαν να καταξεσκίσουν τις σάρκες μας.
Την ώρα που οι δούλοι των ξένων αφεντικών με ένα "ΝΑΙ" γκρέμιζαν κατακτήσεις των εργαζομένων, που κατακτήθηκαν σε βάθος εβδομηνταετίας με αγώνες και πολλές φορές με αίμα, ένα εκατομμύριο γΈλληνες διαδήλωναν σε όλο το κέντρο της Αθήνας, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της πατρίδας, την αντίθεσή τους στο νέο μνημόνιο, τη θέληση τους για ζωή.
Τις ίδιες ώρες η γΕλληνική αστυνομία και καμιά πεντακοσαριά χαφιέδες με άλλους τόσους ανεγκέφαλους προέβαιναν στο κάψιμο του κέντρου της Αθήνας και σε εκτεταμένες καταστροφές ιδιωτικών και κρατικών περιουσιών απωθώντας ( η αστυνομία ) ταυτόχρονα τους διαδηλωτές που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την πλατεία συντάγματος, επειδή ήθελαν να τους χρησιμοποιήσουν σαν προπέτασμα καπνού στις άνομες πράξεις τους.
Την ίδια ώρα τα δημοκρατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έδειχναν, στους λίγους γΈλληνες που είχαν μείνει στα σπίτια τους και σε χιλιάδες ξένους, μια Αθήνα να φλέγεται και δυο τρεις χιλιάδες αστυνομικούς να επιδίδονται σε ασκήσεις ακριβείας με καμιά χιλιοστή κουκουλοφόρους, και δεν σπατάλησαν ούτε μερικά μέτρα φιλμ για να μας δείξουν τις εκατοντάδες χιλιάδες γΕλληνικού λαού που διαδήλωνε υπεύθυνα, ειρηνικά αλλά και μαχητικά ενάντια στα σχέδια των ντόπιων και ξένων νταβατζήδων της γΕλληνικής ψυχής....
Όχι, δεν είναι αυτό το δόγμα του (Πα)σοκ για το οποίο σας μίλησα.
Αυτό είναι μόνο ο πρόλογος ( που ακόμη δεν έχει τελειώσει ) κι αν τους αφήσουμε να περάσουν στο κυρίως θέμα, χωρίς αντίσταση, αν δεν συσπειρώσουμε σαν γροθιά απέναντί τους. Τότε ειλικρινά δεν θέλω να ξέρω, πόσοι από εμάς, θα ζούνε για να διαβάσουν τον επίλογο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου