Σάββατο 30 Απριλίου 2011

Εδώ γελάμε: Ελλάδα, η χώρα των δυο ταχυτήτων... Νεκρά και όπισθεν!

Με το δικό του μοναδικό τρόπο ο γνωστός μας Χάρρυ Κλυν σχολιάζει τους... κυβερνητικούς σχεδιασμούς στην οικονομική κρίση και προσθέτει προτάσεις προς διευκόλυνση των κυβερνώντων.


* Oι πολιτικοί, ασχέτως κόμματος, δε θεωρούν τον εαυτό τους ένα κομμάτι της Ελλάδας, γιατί θεωρούν την Ελλάδα ένα κομμάτι του εαυτού τους!

* Ανακοινώθηκε ότι οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες θα διακόψουν την οχτάωρη στάση τους για τρίωρη προειδοποιητική εργασία!

* Δεν ήρθαν οι εταίροι μας για να μας ελέγξουν. Για να ξεσηκώσουν το σχέδιο ήρθαν. Όλοι θέλουν να κλέψουν, αλλά δεν ξέρουν τον τρόπο!

* Έτσι και συνεχίσει για κανένα χρόνο ακόμα τη βιόλα της λιτότητας και της άγριας φορολόγησης ο ΓΑΠ, βλέπω να ληστεύουμε τους Αλβανούς.

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους ως παράνομο και απεχθούς

Αν τη Νομική σχολή καταλάμβαναν λαθρομετανάστες θα γινόταν πρώτη είδηση σε χρόνο μηδέν. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες, αλλά για διεθνή αποστολή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που θα συνεδριάσουν στην Νομική Σχολή των Αθηνών για να διερευνήσουν το ελληνικό χρέος και να επικοινωνήσουν από την Αθήνα σε όλο τον κόσμο την διαγραφή του ως παράνομο και απεχθές. Γι' αυτό το λόγο κανένα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους. 

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας, της διαφθοράς και της κουκούλας που βασιλεύει στην χώρα, αυτό που απασχολεί εκατοντάδες ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς, οικονομολόγους, καλλιτέχνες, κ.α. σε όλον τον κόσμο -διαγραφή του ελληνικού χρέους- ακόμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων (είναι μονίμως απασχολημένη με το κουκούλωμα των σκανδάλων και δεν περισσεύει χρόνος).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Η Επιτροπή Ελέγχου Χρέους στο Εκουαδόρ ανακάλυψε ότι το 70% του χρέους της χώρας οφείλεται σε αδιαφανείς συμβάσεις και πολιτική διαφθορά

Η αυτοκοροϊδία στο ζενίθ.


Γράφει ο Κλεισθένης.

Ο χρόνος τρέχει, οι αποφάσεις είναι προειλημμένες και ο λαός κοιμάται.
Στις δημοσκοπήσεις 31,5% (V-PRC) δηλώνουν ότι θα ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ αν είχαμε εκλογές. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι με την ακολουθούμενη πολιτική θα δούμε καλύτερες μέρες.
Λίγο πιο κάτω απ’ το 30,5% (V-PRC)παίρνει στις δημοσκοπήσεις η ΝΔ. Αυτό σημαίνει ότι περίπου 3 στους 10 πιστεύουν ότι το «Ζάππειο1» και η συμπλήρωσή του απ’ το «Ζάππειο2» θα μας λύσουν τα προβλήματα που έχουν τυλιχτεί σαν θηλιά γύρω απ’ το λαιμό μας.
Συμπερασματικά περίπου 6 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ έχουν την δυνατότητα να μας βγάλουν απ’ την κρίση.
Τελικά νομίζω ότι χρωστάμε της «Μιχαλούς». Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την κρίση, αυτοί θα μας βγάλουν;;;;;

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Ένας γάμος και δύο κηδείες.

Royal Wedding Crowd
Πάντα υπάρχει ο μαλάκας της παρέας.
Σας το λέω, δηλαδή, πρώτος – για να μην προλάβετε να μου το πείτε εσείς. Πάντα υπάρχει. Εκεί που όλοι κάνουν χαβαλέ, και πλάκα, και διασκεδάζουν, και ξεχνιούνται βρε αδελφέ, πετάγεται ο πικρόχολος και λέει “αχ, και να είχαμε την γιαγιά τώρα” και μαμιέται το γλέντι.
Καλά περνάγαμε ρε παπάρα, δεν περνάγαμε καλά; Γιατί μας το χαλάς;
~
Να, σήμερα είχαμε τους γάμους του ζευγαριού της χρονιάς. Χαβαλές, γέλιο, καπέλα, το πρώτο φιλί, Πίπα να λέγεται η κουνιάδα, στα κίτρινα η βασίλισσα, ξεχνιόμαστε.
~
Και μένα να μη μου βγαίνει από το μυαλό, μία 32χρονη, νέα κοπέλα, που ενώ ετοιμαζόταν να κάνει το τρίτο της παιδί – πηγαίνει σε νοσοκομείο που δεν εφημερεύει, στην αρχή, ενώ δεν υπήρχε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας να την φροντίσει, πεθαίνει, λόγω έλλειψης, λένε τα πρώτα ρεπορτάζ, γιατρών.

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Εσείς μέτρα εμείς ..πέτρα !

 Γράφει ο Θόδωρος Γαλανόπουλος


Πώς λέμε πίτσα με το μέτρο; Πώς λέμε να σου πάρω μέτρα για το κοστούμι; να μετρήσω τα μπάνιο, το σώβρακο;  Ακόμα και μαραγκός να είσαι, θα πας μια δυο φορές, θα πάρεις τα μέτρα σου, το πολύ-πολύ να χρειαστείς να κόψεις και κάτι παραπάνω , αλλά αυτό ήταν! Δεν υπάρχει καμιά περίπτωση λάθους! Πρέπει να είσαι πολύ άσχετος αδερφέ μου, κάθε φορά που παίρνεις μέτρα να σου βγαίνουν όλα λάθος! Αλήθεια στην κυβέρνηση το έχουν σκεφτεί ποτέ ότι μπορεί να είναι και τελείως άσχετοι  για να μην τους βγαίνει κανένα μέτρο που παίρνουν;

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΠΟΥΤΑΝΕΣ...

Γράφει ο Gianapo

Σήμερα θα μιλήσουμε για πουτάνες. Όμως όχι για πουτάνες της σειράς, ούτε για πουτάνες που η ζωή τις ανάγκασε να βγουν στο πεζοδρόμιο για βιοποριστικούς λόγους.
Οι δικές μου πουτάνες είναι στο δρόμο εκ γενετής. Αγαπούν τη δουλειά τους και την κάνουν με κέφι και ευχαρίστηση. Είναι θηλυκές αλλά και αρσενικές και καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στον παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας και της πολιτικής.
Είναι οι πουτάνες κράτη, οι πουτάνες ηγέτες, οι πουτάνες δικτάτορες, οι πουτάνες κερδοσκόποι, οι πουτάνες...

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Αλίμονο στο λαό, που περιμένει από το σάπιο “παρελθόν” να του χτίσει ένα υγιές “μέλλον”.

Ολο το σάπιο, διεφθαρμένο και μολυσματικό κομμάτι του πολιτικού συστήματος, παραμένει στη θέση του. Ακλόνητο και αλώβητο. Και το χειρότερο από όλα: κρυφό. Ετσι δεν ξέρουμε ποιος από όλους αυτούς σε κόμματα, βουλή, υπουργεία, περιφέρειες, δήμους, δημόσιες υπηρεσίες, σωματεία και τα παρόμοια είναι ο καθαρός και ποιος ο βρωμιάρης. Ποιος ετοιμάζεται να μας καταπιεί και ποιος μας υπερασπίζεται. Ποιος λεηλατεί το μέλλον μας και ποιος αντιστέκεται. Αν αντιστέκεται κανένας σε αυτή την λαίλαπα.
Δηλαδή αυτή τη στιγμή όλες οι πολιτικές και κοινωνικές εστίες μόλυνσης και διαφθοράς είναι ακέραιες και στην θέση τους.
Ολα εκείνα τα πρόσωπα και οι ομάδες προσώπων και οι διασυνδέσεις και τα κανάλια και η διαπλοκή μεταξύ τους, όλοι δηλαδή εκείνοι που εργάστηκαν για την καταστροφή και την λεηλασία αυτού του τόπου και της κοινωνίας, που είναι υπεύθυνοι για τον ανθρώπινο πόνο και την οδύνη που βλέπουμε και νιώθουμε καθημερινά, για τα ανθρώπινα δράματα, τις αυτοκτονίες συμπολιτών μας και την απόγνωση του έλληνα, παραμένουν άγνωστοι και στο σκοτάδι. Και φυσικά ατιμώρητοι. Ατιμώρητοι, ναι.

Σχεδιαστές...μόδας.

Απροσδιόριστης ηλικίας η...φοροδιαφυγή εν Ελλάδι.
Οσο χρονών και να την κάνεις...μέσα θάσαι.
Επιβίωσε αναρίθμητων πρωθυπουργών, υπουργών και βουλευτών.
Στοχοποιήθηκε από όλους και όλους τους...κατετρόπωσε.
Προσδιορίστηκε σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμούλες (Αντρέας-1981)
και μερικές δεκάδες δις ευρώ (Φυγάς Καραμανλής-2004).
Βαφτίστηκε "κακοδαιμονία κράτους και οικονομίας". Σπορ. Μαγκιά.
  Εχει παρατηρηθεί πως τα τελευταία χρόνια κάθε κυβέρνηση καταθέτει και ψηφίζει,
κατά μέσο όρο, δύο νόμους το χρόνο για τα φορολογικά θέματα. Εξαίρεση η σημε-
ρινήπου κατάφερε να θεσμοθετήσει 9 νόμους σε 18 μήνες θητείας!!
  Ως πόρνη παντός καιρού και...εισοδήματος, η φοροδιαφυγή μπαινοβγαίνει,
προκλητικήατιμώρητη, αλλά αποτελεσματική σε...σπίτια, γραφεία και...τσέπες
εφοπλιστώνβιομήχανων, λογής επιχειρηματιών, εμπόρων, ελεύθερων επαγγελ-
ματιών, αγροτών κλπ.
 - Ολες οι παραπάνω επισημάνσεις είναι γνωστές σε πολιτικούς και Πολίτες, ακόμα
και στην...κουτσή Μαρία...

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Οι γελοιογραφίες της επικαιρότητας!

Μαθήματα...αισιοδοξίας.

Στούρνος παραμένω...
Καθόλου δεν με βοήθησε το πασχαλιάτικο μήνυμα αγάπης...
Ούτε και το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα του κυρίου Παπανδρέου...
  Στοιβάζω στο φτωχό μυαλό μου τις λέξεις του για το Μέλλον...
Την αναγκαιότητα της λογικής του, που επιβάλλει πρώτα την σταύρωση ενός Λαού
και μετά, ίσως, την ανάσταση...
  Θαυμάζω τις αναφορές του στο "αθάνατο ελληνικό πνεύμα" που πάντα, στο
τέλος, τα καταφέρνει...
Την παραδοχή του στις...ατελείωτες δυνατότητες αφαίμαξης της Κοινωνίας...
  Ανατρέχω στα 36 προηγούμενα χρόνια που κυβερνούν τα δύο κόμματα και
βλέπω να "σφάζονται μόσχοι σιτευτοί" με τα μαχαίρια Λιτότητας...

Λίγες Σκέψεις... απλές!

Κάποτε θυμάμαι πως για τα δεινά της Ελλάδας έφταιγε το Κυβερνών Κόμμα! Τώρα πια βρήκαμε άλλη λύση, πως φταίει κάτι άυλο, η οικονομική κρίση! Μάλιστα, άρα δεν φταίνε τα κόμματα, μάλιστα προσπαθούν να μας βγάλουν από τη κρίση με όλη τους τη δύναμη! Καλή φάση, έφυγε και η ρετσινιά από τα κόμματα έτσι! Τώρα φταίει το ΔΝΤ, φταίει η οικονομική κρίση!

...μισό λεπτό! Θα ξαναρωτήσω πάλι, ποιό είναι το ΔΝΤ, μία που είναι ιδιωτική εταιρία? Είναι η μοναδική ιδιωτική εταιρία που δανείζει χρήματα? Αν όλες οι χώρες χρωστάνε, ποιά χώρα γίνεται πλούσια? Θα ξαναρωτήσω: Τα κέρδη από τη χασούρα των άλλων χωρών ποιοί τα λαμβάνουν? Οι απαντήσεις υπάρχουν, αρκεί να το ψάξουμε! Γίνονται αλλαγές στη χώρα μας από το ΔΝΤ, που γνωρίζουμε πως είναι παράνομα εδώ! Πειράζουν ή μάλλον βρήκαν ευκαιρία να πειράξουν πράγματα Συνταγματικά Κατοχυρωμένα όπως τους μισθούς και τις συντάξεις με τη δικαιολογία του ΔΝΤ! Ποιοί μας έφεραν σε αυτή τη φάση?

Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Eurostat: Στο 10,5% το έλλειμμα



Στο 10,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας το 2010 (από 15,4% το 2009) και το δημόσιο χρέος έφτασε το 142,8% του ΑΕΠ (από 127,1% το 2009), σύμφωνα με την πρώτη κοινοποίηση των στοιχείων της Εurostat, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.
Πρόκειται για αναθεώρηση προς τα πάνω των στοιχείων για το έλλειμμα, καθώς οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 9,6%...

Κομψές διατυπώσεις


Του Δημήτρη Μυ

Θα ακούμε από σήμερα και για το προσεχές δεκαπενθήμερο την εξής «κομψή» διατύπωση: Κρίσιμο χαρακτηρίζεται το επόμενο διάστημα για την ελληνική οικονομία καθώς θα πρέπει να εξειδικευθεί το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και το πακέτο των ιδιωτικοποιήσεων για να παρουσιασθεί μέχρι τα μέσα Μαΐου στη Βουλή και να ψηφισθεί μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Με άλλα λόγια, ξηλωθείτε..

Δευτέρα 25 Απριλίου 2011

Την Τρίτη η «λυπητερή» για το έλλειμμα


Στα 3 δισ. ευρώ φέρεται να εκτιμά τα επιπλέον μέτρα που θα χρειαστούν φέτος για την κάλυψη των αποκλίσεων του προϋπολογισμού το οικονομικό επιτελείο, ενώ αύριο Τρίτη ανακοινώνονται από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία τα τελικά στοιχεία του ελλείμματος του 2010.

Από το ύψος του ελλείμματος θα εξαρτηθεί το ύψος της προσαρμογής στην οποία η κυβέρνηση θα προχωρήσει φέτος. Ως γνωστόν το έλλειμμα υπολογιζόταν στο 9,5% του ΑΕΠ, με τις πληροφορίες να θέλουν τη EUROSTAT να το ανεβάζει μεταξύ 10,4% και 10,6% ...

Και τώρα... η μεγάλη εβδομάδα των φόρων!


- Στο στόχαστρο ελεύθεροι επαγγελματίες και μικρομεσαίοι
- Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα από διασταύρωση τεκμηρίων
- 10 από τα 26 δισ. θα είναι φόροιΓιατροί και μηχανικοί βρίσκονται ψηλά στη λίστα των ύποπτων για φοροδιαφυγή και και ακολουθούν οι τεχνίτες όπως υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι, ελαιοχρωματιστές.

Μόλις ολοκληρωθεί η υποβολή των δηλώσεων ξεκινάει το σαφάρι των εφοριακών με διασταυρώσεις στοιχείων και ύστερα έρχονται τα... μαντάτα από τον υπολογισμό των κριτηρίων διαβίωσης, όπως σπίτια, αυτοκίνητα, άλλα ακίνητα, αλλά και πισίνες, προσωπικό στο σπίτι κ.α.

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η ιστορία και τα έθιμα της Μεγάλης Παρασκευής


Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα
παρακάτω γεγονότα.

Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και καταδικάστηκε από τους Αρχιερείς...

Μέτα φόβου... προκηλακισμών το Πάσχα των πολιτικών


Μετά φόβου Θεού θα προσέλθουν στις εκκλησίες οι πολιτικοί, αφού το ενδεχόμενο προπηλακισμών και γιουχαϊσμάτων παραμένει ισχυρό, μετά τη σωρεία ανάλογων κρουσμάτων που έχουν σημειωθεί το τελευταίο διάστημα.
Η αστυνομία έχει σημάνει συναγερμό για σήμερα και αύριο, καθώς η προσέλευση των πολιτικών σε Επιταφίους και Ανάσταση, εκτιμάται ότι θα είναι «κόκκινο πανί» για τους αγανακτισμένους από την οικονομική κατάσταση πολίτες...

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Μεγαλώνει διαρκώς η "μαύρη τρύπα" στον προϋπολογισμό


Από το κακό στο χειρότερο βαίνει η εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, η κακή πορεία των εσόδων των περασμένων μηνών, συνεχίστηκε και τον Απρίλιο (τουλάχιστον μέχρι το α΄ δεκαπενθήμερο).

Δυναμιτίζονται έτσι και οι όποιες απέλπιδες προσπάθειες της κυβέρνησης να πείσει τις αγορές πως η δημοσιονομική προσαρμογή και το Μνημόνιο προχωρούν κανονικά. Ήδη μέχρι το Μάρτιο, με βάση τα τελικά στοιχεία για την εκτέλεση του προϋπολογισμού που δημοσιοποίησε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών, η μαύρη τρύπα ξεπέρασε το 1,5 δισ. ευρώ...

Η αναδιάρθρωση της αναδιάρθρωσης...-Κι εμείς τι κάνουμε;


Γράφει ο Γιώργος Σαρρής



Τι ειναι η αναδιάρθρωση; Μην ειναι η κόλαση; Μην ειναι ο παράδεισος;
Μην είναι κάτι ανάμεσα; Ξερει κανείς να μας πει;


Δεν μιλάει πια κανείς για τιποτα άλλο στα δελτία παρα μόνο για την επερχόμενη αναδιάρθρωση.


Κόβοντας και ράβοντάς την ανάλογα με το τι θέλει να βγεί από την κουβέντα.


Και το κοινό αποσβολωμένο προσπαθεί να βγάλει άκρη εκεί που δεν έχουν βγάλει όλοι μαζί οι εγκέφαλοι των οικονομικών επιτελείων.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Οδηγίες προς ναυτιλομένους........

         Tο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αναρτήσει στο διαδίκτυο ένα είδος εγχειριδίου στο οποίο παρέχονται συμβουλές στους πολίτες για την προσωπική τους ασφάλεια. Εμείς με τη σειρά μας φτιάξαμε τις δικές μας οδηγίες που θα μας βοηθήσουν να αποφύγουμε  κάθε "δυσάρεστο συμβάν":

  • Σε περίπτωση που ακουστούν πυροβολισμοί πέστε αμέσως στο έδαφος, όπως τα φύλλα το  φθινόπωρο και οι καταναλωτές στα χέρια των κερδοσκόπων. Καλόθα είναι επίσης να έχετε μαζί σας μια τράπουλα για να ρίχνετε  πασιέντσες, έτσι θα ξεχαστείτε περνώντας ευχάριστα και δημιουργικά την ώρα σας.

Πεταλούδες...



Γράφει ο Gianapo


Νύχτα.
Απόψε ο θάνατος έστησε καρτέρι.
Στην άκρη του χωριού ο Υιός Θεού κάνει την εμφάνιση του.
Βαδίζει μόνος και δείχνει να χαμογελάει.
Ο θάνατος τον βλέπει και σηκώνει το δρεπάνι του.
Εκείνος ατάραχος συνεχίζει την πορεία του.
Τριάντα τρία βήματα τον χωρίζουν απ' την αιωνιότητα.
Όσα και τα χρόνια της μέχρι σήμερα ζωής του.
Ξαφνικά κοντοστέκεται.

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Να πάμε και να μείνουμε εκεί!

Η ΓΣΕΕ ανήγγειλε γενική απεργία και συγκέντρωση για την 11η Μαϊου 2011 . Η ΓΣΕΕ έχει κάνει μέχρι τώρα τρεις τέτοιες ανάλογες κινητοποιήσεις (5/5/2010, 15/12/2010 και 23/2/2011) στο διάστημα που μας πέρασε από τον ερχομό του Μνημονίου. Υποτίθεται πως οι κινητοποιήσεις αυτές της ΓΣΕΕ γίνονται για να ανατραπεί η άδικη και αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Καταλαβαίνει όμως εύκολα κανείς, και από την συχνότητα αυτών των κινητοποιήσεων αλλά και από την μεθοδολογία τους, πως ο αντικειμενικός τους σκοπός δεν είναι βέβαια η ανατροπή της άδικης και καταστροφικής κυβερνητικής πολιτικής. Οι κινητοποιήσεις αυτές είναι ειδικά σχεδιασμένες έτσι ώστε να μην πετυχαίνουν τίποτε απολύτως. Τίποτε θετικό για την ελληνική κοινωνία και τους εργαζόμενους. Κι αυτό φαίνεται από τα μηδενικά τους αποτελέσματα. Οι τρεις προηγούμενες κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ δεν πέτυχαν τίποτε. Μα τίποτε. Απολύτως.

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Η Προσευχή του Παρθένου(μέρες που είναι!)



Πιστεύω εις ένα ΠΑΣΟΚ,
Πατέρα Παντοκράτορα,
Ποιητήν αλλαγής και χρέους,
ορατών και αοράτων εισοδημάτων.
Και εις ένα Κύριον Παπανδρέου,
τον εγγονό του Παπανδρέου,
τον μονογενή,
τον εκ του Παπανδρέου γεννηθέντα προ πάντων των αιώνων,
φως εκ φούσκας,

Γλωσσάρι της σύγχρονης Ελληνικής πολιτικής ζωής

-Αγωνιστής της Δημοκρατίας: Κάτοικος Εκάλης, με βίλλα 500 τ.μ., play-room και πισίνα.

-ΑΕΠ: Αναμενόμενη Ελληνική Παρακμή (μετά το 1974).

-Αλαβάνος Αλέκος: Γραφικός εισοδηματίας, με έντονο υπαρξιακό πρόβλημα.

-Αξιοκρατία: Παρέα, κουμπάροι, γκόμενες, φιλαράκια.

-Βελανίδια: Τα τρώγανε οι Ευρωπαίοι, όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες. Τώρα θα τα φάμε εμείς. .....

Από δω και μπρος για ότι μας συμβεί την μεγαλύτερη ευθύνη θα την έχουμε εμείς!



Τον τελευταίο καιρό όλοι οι Έλληνες βιώνουμε πρωτόγνωρες ψυχολογικές καταστάσεις που έχουν να κάνουν με την καταρράκωση της αξιοπρέπεια μας και την εξάλειψη κάθε είδους αισιοδοξίας για το μέλλον το δικό μας, των παιδιών μας αλλά το κυριότερο της πατρίδας μας.
Οι πραγματικοί πρωταγωνιστές και υπεύθυνοι της πορείας προς τον γκρεμό που χάσκει πλέον μπροστά μας συνεχίζουν το άθλιο παιχνίδι τους εις βάρος μας αφού έχουν φροντίσει και έχουν καλύψει τα νότα τους εξασφαλίζοντας τους εαυτούς τους αλλά και τους απογόνους τους για πολλές γενιές!!!

Έξω πάμε καλά


Αγωγή σε βάρος της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet κατέθεσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος, υποστηρίζοντας πως -κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Τουρκία- ποτέ δεν δήλωσε ότι, ενώ οι Τούρκοι εργάζονταν σκληρά, οι Έλληνες τεμπέλιαζαν.
Ο κ. Πάγκαλος δήλωσε πως ποτέ δεν θα μπορούσε να υποστηρίξει ότι οι Έλληνες τεμπέλιαζαν, γιατί αυτό θα αναιρούσε την θέση που έχει εκφράσει πως οι Έλληνες έτρωγαν.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο, πίσω από το δημοσίευμα της Hurriyet κρύβεται ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατονόμασε μάλιστα ως υπεύθυνο για το δημοσίευμα τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Τουρκίας, Αχμέτ Μαζιταφάγαμογλου.

Όταν η κυβέρνηση παρανομεί, η επανάσταση του λαού νομιμοποιείται...


Πόσες φορές έχει παρανομήσει η σημερινή κυβέρνηση; Πάμπολλες. Τις περισσότερες τις γνωρίζει ο Ελληνικός λαός. Κάποιες άλλες, παραμένουν άγνωστες γιατί δεν ξέρουμε ακόμα σε όλο του το εύρος το ξεπούλημα που προωθήθηκε.

Τώρα η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ετοιμάζει άλλη μια παρανομία. Ενώ η θητεία της λήγει το 2013, αυτή θα πάρει μέτρα που δεσμεύουν την επόμενη. Περιφρονείται ναι ή όχι καθαρά η όποια απόφαση του λαού στις επόμενες εκλογές με αυτόν τον τρόπο; Ότι και να αποφασίσει ο λαός, όποιον και αν επιλέξει στο μέλλον για κυβέρνηση, η σημερινή κυρίαρχη πολιτική ομάδα, παίρνοντας αποφάσεις που είναι νομικά δεσμευτικές, στην καλύτερη περίπτωση φέρνει εμπόδια, στο λαό και στις όποιες μελλοντικές επιλογές του.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ή ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Γράφει ο Gianapo

Όχι δεν θα σας κάνω τη χάρη να πεθάνω. Αφού η ανάσταση επιβάλλεται να περάσει μέσα απ' τον θάνατο, σας την χαρίζω.
Εγώ θα μείνω ζωντανή και θα παρακολουθώ απ' το παράθυρό μου τα δρώμενα.
Ίσως ο δικός σας θάνατος και η δική σας ανάσταση, οδηγήσουν τους ανθρώπους σε μια άλλη λογική, τους δώσουν ένα καινούργιο όραμα, τους οδηγήσουν από την πόρτα της αλαζονείας στο παράθυρο της αλληλοβοήθειας.
Η γΕλλάδα σκεφτόταν δυνατά και εγώ κρυμμένος στην γωνία την άκουγα σκεπτικός. Ήξερα πως δεν είναι σε θέση να αποφασίζει, είχα πληροφορηθεί την απόφαση για την επικείμενη σταύρωση της, γνώριζα ότι δεν θα υπάρξει ανάσταση....

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Είναι όντως ένα μπάχαλο η Ελλάδα;


Η άποψη ότι αυτή η χώρα είναι ένα μπάχαλο και δεν διορθώνεται με τίποτα, δεν είναι αληθινή και δεν οδηγεί πουθενά
Στο παρελθόν άλλες χώρες ήταν σε χειρότερη κατάσταση και βελτιώθηκαν. Άλλες ήταν σε καλύτερη και κατέρρευσαν.
Πρέπει να βρούμε την ωριμότητα για να αποφασίσουμε αν θέλουμε να δουλέψουμε για να βελτιώσουμε την εικόνα μας προς να έξω (επαρχιωτισμός και δουλοπρέπεια) ή να δουλέψουμε για να αναβαθμίσουμε την κοινωνία μας σύμφωνα με δικά μας μέτρα και πρότυπα που ταιριάζουν με την ιστορική μας παράδοση και τη γεωγραφική μας θέση ανεξάρτητα από εξωτερικούς επηρεασμούς.
Έχουμε καταντήσει να κρίνουμε τη χώρα μας με τα μάτια και τα πρότυπα ξένων συμφερόντων. Έχουμε καταντήσει να μην έχουμε δική μας άποψη. Αλλά και όταν έχουμε να

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Οι γελοιογραφίες του Σαββατοκύριακου!

Υπουργοί κλεισμένοι στη γυάλα τους απέκτησαν μνήμη χρυσόψαρου

pressinaction.gr | Ιστοσελίδα με άποψη
Όλο και πιο συχνά, το τελευταίο χρονικό διάστημα, υπουργοί, υφυπουργοί και ανώτατα στελέχη της κυβέρνησης δέχτηκαν επιθέσεις από πολίτες κάθε φορά που έτυχε, οι πρώτοι, να κατεβούν από το θρόνο τους και να συναντηθούν με τους δεύτερους σε διάφορες κοινωνικές ή κομματικές εκδηλώσεις.
Οι επιθέσεις αυτές κάποιες φορές ήταν μόνο φραστικές και κάποιες άλλες συνοδεύονταν από το γνωστό λευκό επιδόρπιο μέσα σε κλίμα έντασης και αποδοκιμασιών.
Είναι η πρώτη φορά που το φαινόμενο αυτό εμφανίζεται με τέτοια ένταση και συχνότητα κάτι το οποίο φανερώνει πως για πρώτη, επίσης ,φορά υπάρχει τόσο μεγάλη απόκλιση ανάμεσα στην πολιτική πρακτική της κυβέρνησης και τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών. Πάντα υπήρχε αυτή η απόκλιση αλλά τώρα έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

Βγήκαν τα ψαλίδια……


Έκοψαν μισθούς μισθούς και συντάξεις.
Έκοψαν τη χρηματοδότηση σε νοσοκομεία, ΑΕΙ και ΤΕΙ.
Έκοψαν τις δωρεάν μετακινήσεις σε ατομα με αναπηρίες.
Έκοψαν το Ε.Κ.Α.Σ και την πορτοκαλάδα για τους αιμοδότες.
Έκοψαν την ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία, το επίδομα ενοικίου στους φοιτητές.

Στις παραπάνω περικοπές η κυβέρνηση μας χρησιμοποίησε τους παρακάτω τύπους ψαλιδιών:

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Μέχρι το τέρμα


Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα στους παγετώνες της Εποχής των Αλαζόνων. Στέκονται όλοι σε μια στάση λεωφορείου κι ας γνωρίζουν ότι η γραμμή «Ελπίδα-Όνειρο» έχει καταργηθεί προ πολλού. Έχουν την περίεργη εμμονή να βγαίνουν από το σπίτι τους και να μην κρατούν ποτέ ομπρέλα ακόμα και αν το σύστημα βρέχει τόσο άδικο που σε τρυπάει μέχρι το μεδούλι. Πάντα στην μια τους τσέπη έχουν το εισιτήριο, που χρόνια ένας εισπράκτορας της Εντιμότητας δεν βρέθηκε να τους το ακυρώσει.
Όλοι στην ίδια στάση χωρίς υπόστεγο στέκονται αμίλητοι κοιτώντας τα λεωφορεία άλλων γραμμών να περνούν κάθε λεπτό αιώνες τώρα. Η γραμμή που έχει την περισσότερη κινητικότητα είναι η «Κατάφαση-Λησμονιά». Όλα τα λεωφορεία της, από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί, είναι ασφυκτικά γεμάτα από πλάσματα που έχουν πάντα τα ρούχα τους στεγνά, όσο άδικο κι αν βρέχει, ενώ το πρόσωπό τους δεν έχει ούτε μία ρυτίδα. Μόνο τα μάτια τους που κοιτούν έξω από τα χνωτισμένα παράθυρα έχουν την θαμπάδα των νεκρών βλεμμάτων. Σαν τεράστιες νεκροφόρες κινούνται αυτά τα οχήματα κάθε μέρα αιώνες τώρα και κάθε φορά που θάβεται ένας από τους επιβάτες πάντα βρίσκονται δύο να πάρουν την πολυπόθητη θέση του.

Πρόταση νόμου για τα Αυγά και τα Γιαούρτια!

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα επιθέσεων σε αθώους κι ανυπεράσπιστους υπουργούς και πολιτικούς, με αυγά και γιαούρτια, η στήλη αυτή κάνει τις δικές της προτάσεις για της εξάλειψη τέτοιων βίαιων φαινομένων.
Μετά το πρόσφατο επεισόδιο με τον κ.Λοβέρδο τoν ευαίσθητο υπουργό- Μεσσία μας, η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και η Δημοκρατία υπό κατάλυση.
Πρότεινω λοιπόν να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η κατοχή ωών, γιαουρτιών καθώς κι επιδορπίων γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά.

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Το ψέμα του "μονόδρομου"

Η αγαπημένη φράση των αξιολύπητων υπάρξεων που έχουν το μέλλον μας στα χέρια τους είναι, "δεν υπάρχει άλλος δρόμος". Δεν έχω ξαναγράψει με αυτό τον τρόπο αλλά έτσι ένιωσα και έτσι θα το αφήσω να βγει. Γύρω μου μια κοινωνία που έχει τον κατάλληλο εκτελεστή για κάθε προώθηση της ματαιοδοξίας της. Σάπια σοκολατάκια σε χρυσές κασετίνες. Στόματα με βρώμικη ανάσα και άσπρα δόντια. Ψυχές που φυσούν βοριά, σκεπασμένες σε ζεστά σεντόνια.

Σε κοιτάω στα μάτια και σου λέω ότι αυτό που ζω μέσα μου το ζεις μέσα σου και συ.

Βία


Τον Δεκέμβριο του 2008, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ από την πλατεία Εξαρχείων με κατοίκους, καταστηματάρχες, αναρχικούς, δασκάλους και άλλους, μια κυρία είχε πει κάτι πολύ ενδιαφέρον, στο οποίο, βέβαια, κανείς δεν έδωσε σημασία γιατί το είπε ήρεμα και όχι ουρλιάζοντας.
Αυτή η καλή κυρία –που νομίζω πως ήταν καθηγήτρια αλλά μπορεί να ήταν και απλή νοικοκυρά (δεν το θυμάμαι)- είχε πει πως ένα παιδί που ζει και μεγαλώνει στα Εξάρχεια υφίσταται τόσες ταπεινώσεις από τους αστυνομικούς, ώστε, μέχρι να γίνει 15 ετών, έχει μάθει να μισεί τους αστυνομικούς.
Είχε αναφέρει παραδείγματα με παιδιά που γυρνούσαν από το σχολείο και τα πήγαιναν οι αστυνομικοί κάθε τρεις και λίγο στο τμήμα επειδή δεν τους άρεσαν τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους κλπ. Όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας –και δεν παρακολουθεί τη ζωή από την τηλεόραση- θα έχει παρατηρήσει αρκετές φορές την άθλια συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών απέναντι σε έφηβους και έφηβες.

Ο τσαμπουκάς της μεγαλοαστικής μας τάξης!

Εμείς:
-Θα σας κοβουμε μισθούς και συντάξεις.
-Θα απολύεστε όποτε θέλουμε και χωρίς αποζημιωση.
-Θα υπογραφετε ατομικές συμβάσεις και θα δουλευετε 10ωρα και 12ωρα.
-Υπερωρίες κομμένες.
-Κοινωνικά επιδόματα ξεχάστε τα.
-Θα σας ταραξουμε στους φόρους και θα αυξησουμε τις τιμές παντου.
-Υγεια και παιδεια θα γινουν κενές περιεχομενου μεσω περικοπών  γιατι κοστιζουν.
-Θα πληρώσετε και το τελευταίο ευρω απο τα ομόλογα και θα τα ανταλλάξετε με ενυπόθηκα δάνεια.
-Θα χρηματοδοτησετε καθε ζημιά των τραπεζών μας γιατι κρατάμε τις καταθέσεις σας και όποτε θέλουμε τις δεσμεύουμε.
Και εσείς:

Στο παρουσιολόγιο της ιστορίας θα δηλώσεις απών;


Σήμερα η χώρα βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι. Μέσα σε έναν πλανήτη που βιώνει τεράστιες γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις, η Ελλάδα έχει βρεθεί εγκλωβισμένη, με μία κυβέρνηση που μάλλον δεν έχει συναίσθηση ούτε των ευθυνών της, αλλά ούτε και της κρισιμότητας στην οποία πρέπει να ανταπεξέλθει.

Το μεγάλο δυστύχημα, όμως, για την χώρα, δεν είναι η ανικανότητα (ή η δολιότητα κατ’ άλλους) της παρεούλας που (δια)κυβερνά την χώρα. Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι η δύσκολη οικονομική θέση της Ελλάδας, που απειλείται έως και με γεωγραφική συρρίκνωση. Εξάλλου, τα προβλήματα υπάρχουν για να λύνονται, ακόμη και με την μέθοδο του Μ. Αλεξάνδρου όταν συνάντησε τον Γόρδιο Δεσμό...


Το ζητούμενο, αλλά μη ευρισκόμενο, το ποθούμενο είναι η συνειδητοποίηση του προβλήματος και η ενότητα των πολιτών. Αυτό μας λείπει… δυστυχώς.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Λίγες σκέψεις... Καθημερινής τρέλας...

Εχμμμ... και πάλι εδώ μοιράζομαι μαζί σας μοιράζομαι τις σκέψεις μου! Πόσο μου αρέσει που ζω σε μία γλυκιά ζάλη! Μου λένε πως είμαστε φτωχοί, αλλά μπορούμε να βομβαρδίζουμε ή να βοηθάμε να σκοτώνουν κάποιοι "απελευθερωτές" στη Λιβύη ή στο Αφγανιστάν και να κοστίζει η βοήθειά μας 1.000.000 ευρώ την ημέρα! Πράγματι, γιατί τα ΜΜΕ δεν δείχνουν πόσο καλά σκοτώνουν τους Λίβυους που απελευθερώνουμε? Τόσα χρήματα χαλάμε κάθε μέρα, δεν πρέπει να μάθουμε πού θα πάνε αυτά τα χρήματα? Δεν πρέπει να δούμε βεγγαλικά, αίμα, πόνο, πώς δουλεύουν αυτά τα μαραφέτια που αγοράσαμε και τώρα σκορπάμε πάνω από ξένες χώρες? Αντε να δούμε αν τα όπλα μας σκοτώνουν τόσο καλά όσο μας έλεγαν όταν τα πληρώναμε...

Οι γελοιογραφίες της ημέρας!

Ατάκες ημέρας



Η Πανελλήνια Ομοσπονδία ταξί αποφάσισε να μην βάλει φέτος δώρο Πάσχα στο ταξίμετρο
Tυχεροί πάλι στην ΑΕΚ


Ο Γιώργος ανακοινωνει αύριο το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
Μεσοπρόθεσμα πια και όχι μακροπρόθεσμα θα είμαστε όλοι νεκροί.


Στους Αγίους  Σαράντα της Αλβανίας ,  μετά την απόφαση της Ελλάδας να χορηγεί μόνο μια σύνταξη ανά οικογένεια και όχι ανά άτομο, χωρίζουν όλοι  και αποφασίζουν να σπάσουν την οικογένεια στα δύο,  να παίρνουν  δηλαδή διαζύγιο!
Υπάρχει και οικογένεια που έσπασε στα 40, για να παίρνει 40 συντάξεις.

Λευτεριά στον Τάσο Μαντέλη!


Το Τριμελές Εφετείο επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με αναστολή στον πρώην υπουργό της Siemens Τάσο Μαντέλη, για την κατηγορία της μη υποβολής δήλωσης «πόθεν έσχες» το 2006 και το 2007. Όλες τις υπόλοιπες χρονιές, ο κ. Μαντέλης τα δήλωνε όλα κανονικά – με το νι και με το σίγμα.
Ο Τάσος Μαντέλης δεν παρέστη στο δικαστήριο αλλά έστειλε μήνυμα με τον δικηγόρο του πως «το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ’ όλα τα κελιά», ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει πως «το πάθος για το χρήμα σε κάνει Παύλο Τσίμα».