Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

Έχουμε την οργή


Έχουμε την οργή

Πρόσφατα είδα μία φωτογραφία στο διαδίκτυο, ανάμεσα στους τόνους του άχρηστου σερφαρίσματος, που με χτύπησε κατακούτελα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: ''Ακούς εκεί το κωλόπαιδο να κάνει 20 μέρες απεργία πείνας και να διεκδικεί. Δηλαδή εμείς μαλάκες είμαστε που μας γάμησαν τη ζωή και καθόμαστε ήσυχα-ήσυχα;''

Πόσο αποβλακωμένοι, ηττοπαθείς και εγωιστές έχουμε γίνει σαν λαός; Έχουμε μπει με τα μπούνια στη λογική του "δε γαμιέται", καλά είναι και τα 400 ευρώ, οι άλλοι δεν έχουν ούτε δουλειά. Θα έρθει και ο ΣΥΡΙΖΑ τώρα θα πάρω 500 ευρώ και ποιος με πιάνει! Εγώ να 'μαι καλά.


Από την άλλη, ένα παιδί μόλις 19 χρονών, το οποίο είχε ήδη εξασφαλισμένο το μέλλον του, τολμάει να τα βάλει με τις τράπεζες και να ρισκάρει την ελευθερία του και τη ζωή του. Αυτό το παιδί, μέσα σε μια στιγμή γίνεται "το κακομαθημένο κωλόπαιδο που την είδε επαναστάτης", από τους "σωστούς" νοικοκυραίους Κυρ-Παντελήδες που επιβιώνουν με 400 ευρώ το μήνα και βρίζουν τις τράπεζες από το πρωί μέχρι το βράδυ!

Τελικά πρέπει να τα χάσουμε όλα για να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε και να δράσουμε; Μας έχει αποβλακώσει τόσο το lifestyle που από μικρά παιδιά προσπαθούν να μας πλασάρουν;

Είναι ζωτικής σημασίας αυτές τις κρίσιμες ώρες η συμμετοχή μας όχι μόνο στις πορείες αλλά και στη ζωή μας γενικότερα. Το θέμα δεν αφορά μόνο τον Ρωμανό, αλλά όλους τους ανθρώπους που έχουν ένα ίχνος συνείδησης και δεν τους χωράει αυτή η κοινωνία που ζούμε, με αυτούς τους νόμους, αυτή την εξαθλίωση, αυτούς τους διαχειριστές και αυτές τις καβάτζες που το σύστημα πάντα διαθέτει.

Υ.Γ: Ένα τραγούδι που μου έρχεται στο μυαλό λέει: "Ώρα 7 και σηκώνεσαι, δουλεύεις για να ζήσεις και σκοτώνεσαι, να τα προλάβεις όλα θέλεις και αγχώνεσαι, τρέχεις και δεν φτάνεις.

Φαντάζεστε να ξυπνήσουμε μια μέρα και να μην είναι έτσι η ζωή μας;

Βασίλης Ροδίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου