Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Σαμαρομπένης ο νεοδημοκράτης




(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)

  • Γιατί διαμαρτύρεστε που έκλεισε άρον άρον η βουλή; Ούτως ή άλλως η πλειοψηφία ψηφίζει ότι πει η Μέρκελ.  Οπότε γιατί να βασανίζονται οι σωτήρες μας;

Κλείνουμε την ολομέλεια, μην γίνει και καμιά στραβή τώρα που τα εκλογικά ποσοστά πάνε κατά διάολου και δεν μπορέσουμε να ξεπουλήσουμε και τις παραλίες….
Αλλά είπαμε, στην Ελλάδα έχουμε δημοκρατία. Και μάλιστα Νέα Δημοκρατία.

  • Με το κλείσιμο της βουλής περνάμε πιο εύκολα τα νομοσχέδια καθώς τοποθετούμε τους απόλυτα ελεγχόμενους βουλευτές στα θερινά τμήματα, παραγράφονται και κάποια αδικήματα… εξάλλου, πάντα με σεβασμό στη νέα δημοκρατία ο σαμαρομπένης λειτουργεί με ένα μότο: Με εντολή Σαμαρά.

Και στήριξη του προέδρου που πολέμησε τους Γερμανούς όταν ήταν 12 ετών.

  • ΜΠΕΝΙ και σφουγγαράκης έψαχναν λέει να βρουν την χρυσή τομή για τον ανασχηματισμό. Μωρέ την χρυσή αυγή έψαχναν αλλά μην το κάνουμε θέμα και στενοχωρήσουμε και τον Μπαλτάκο.

  • Ο Αντωνάκης μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι ο ανασχηματισμός είναι αρμοδιότητα πρωθυπουργού... άρα που να ξέρω εγώ, τους είπε, ρωτήστε την Μέρκελ
  • Προς  διάσπαση πάει η δημαρ... πρέπει να είναι το
    αμέσως μεγαλύτερο στοιχείο της φύσης μετά  το άτομο που θα διασπαστεί.
  • Κάποιοι λένε ότι τα σοβαρά μαύρα μεσάνυχτα είναι στην νέα δημοκρατία…. Δηλαδή εσύ λες τον μπουμπούκο σοβαρό;

Τσιφλικοεπιστάτης

  • Ο Μουρούτης ισχυρίστηκε ότι δεν συνάντησε ποτέ χρυσαυγίτες, δεν είχε χρόνο έκανε μοντάζ και έστελνε tweet. Και αν τελικώς υπάρχει κανένα βιντεάκι να το ξεκαθαρίσουμε από τώρα: ο Αντωνάκης τον Μουρούζη δεν τον γνωρίζει…. Τι θέλεις τώρα να ξέρει τον κάθε έναν που τριγυρνάει στου Μαξίμου;
  • Λάου Λάου το πάνε για να κάνουν τον πασοκοφώτη πρόεδρο Δημοκρατίας. Του το χρωστάν εξάλλου. Ο ίδιος θα αρνείται αυτό το ενδεχόμενο μέχρι να μαζευτούν οι 181.
Οι οποίοι αν μαζευτούν θα φανερωθούν κατά πάσα πιθανότητα την τελευταία στιγμή. Και με κουκούλα.
Βέβαια εκεί που θα μαζεύουν τους αδέσποτους των ανεξάρτητων μπορεί να τους φύγει κανένας από την δημαρ προς συριζα μεριά και να μην πιάσουν τον στόχο…

  • Συνεχίζει την φιλολαϊκή της πολιτική η σαμαρική κυβέρνηση με νέες μειώσεις στις συντάξεις. Άντε γιατί το έχουν παρακάνει οι συνταξιούχοι σε τούτη τη χώρα.
Αντί τώρα στα τελευταία χρόνια της ζωής τους να το φιλοσοφούν και να τους είναι αρκετή η πνευματική τροφή θέλουν να τρων και φαγητό…
Αλλά αυτή η παλαιοκομματική νοοτροπία θα σταματήσει. Μαζί με τις συντάξεις.

  • Το δικαστήριο αποφάσισε οι καθαρίστριες να επιστρέψουν στην δουλειά τους. Ο σαμαρομπένη ο νεοδημοκράτης αποφάσισε ότι η χώρα είναι τσιφλίκι του και θα κάνει ότι γουστάρει. Και οι καθαρίστριες αντί να δουλέψουν να φάνε ένα κομμάτι ψωμί τρώνε ξύλο από τους φύλακες που πήραν το μέρισμα για να έχουν κέφι στην δουλειά τους.
Βέβαια ο σαμαρομπένη δεν είναι τίποτε άλλο από επιστάτης καθώς τα αφεντικά είναι άλλα… και το αφεντικό δεν έχει συναισθηματισμούς. Όταν ο σαμαρομπένη δεν θα μπορεί να συνεχίσει το ξεπούλημα και την καταστροφή θα βρουν άλλον επιστάτη.
Και θα βάλουν τον λοβοτομημένο λαό να εγκρίνει έστω με 30% τον νέο επιστάτη. Γιατί το 30% θα είναι πλειοψηφία… όπως συμβαίνει σε όλες τις πολιτισμένες χώρες.

  • Είναι τα μαθηματικά του καπιταλιστικού συστήματος: το 30 είναι μεγαλύτερο από το 70. Έτσι πλειοψηφεί το 30%.
Και έτσι ο εργαζόμενος παίρνει το 10% των κερδών και το υπόλοιπο ο εργοδότης. Ο οποίος εργοδότης αφού παίρνει τα λιγότερα χρήματα (σύμφωνα πάντα με τα καπιταλιστικά μαθηματικά) απαλλάσσεται των φόρων. Φόρους πληρώνει μόνο ο καλοπληρωμένος εργαζόμενος.

  • Ενώ έπλενε τα χέρια ο Άδωνις έκανε άσεμνες προτάσεις στον Παππά για να τον πάει στην μεγάλη ακροδεξιά πολυκατοικία.

Οπότε δεν μπορεί να τον κατηγορήσει κανείς ότι δεν είχε καθαρά χέρια.
Όσο για την πρόταση: ξέρει ο Άδωνις όπως και ο τσεκουράτος για το πλυντήριο του Αντώνη.
 Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου