Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010
Ο Γ. Παπανδρέου μεθοδεύει την αποχώρησή του
Η φημολογία για τις πρόωρες εκλογές και το πολιτικό θερμόμετρο ακολουθούν πλέον την κατακόρυφη άνοδο του ..spread. Ήδη βλέπουν το φως πληροφορίες και εκτιμήσεις που βλέπουν πρόωρες εκλογές μέσα στο καταχείμωνο, τον Δεκέμβρη. Παράλληλα, όμως, ορισμένοι πολιτικοί παρατηρητές αρχίζουν να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα δεν πρόκειται για εκβιαστικό δίλημμα, αλλά για “ειλημμένη απόφαση του Γιώργου να αποχωρήσει απο το πρωθυπουργικό αξίωμα και την ελληνική πολιτική ζωή”.
Σύμφωνα με αυτές τις πληροφορίες ο Γιώργος θα προχωρήσει σε πρόωρες βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες γνωρίζει από τώρα ότι δεν θα “βγει” πρωθυπουργός, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος των τοπικών εκλογών, αλλά αυτό δεν προβλέπεται για φέτος.
Αν αναλύσει, άλλωστε, κανείς αυτά που ο Πρωθυπουργός είπε στην διακαναλική, θα οδηγηθεί σε ανάλογα συμπεράσματα. Είπε για παράδειγμα: «δεν ζητώ χειροκροτήματα, ούτε επευφημίες. Δεν μ’ ενδιαφέρει η καρέκλα στην οποία κάθομαι. Με ενδιαφέρει η χώρα να πάει μπροστά».
Πρόσωπα που θεωρούν ότι γνωρίζουν πως σκέφτεται και ενεργεί ο Γιώργος υποστηρίζουν ότι τα εννοεί αυτά. «Ο Γιώργος θεωρεί ότι έγινε πρωθυπουργός και άρα μπορεί να κλείσει μαζί του ο κύκλος των Παπανδρέου στην εξουσία, ότι δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος και πήρε μέτρα που κατά την γνώμη του θα σώσουν την Ελλάδα, αλλά από την άλλη δεν είναι διατεθειμένος να υποστεί τις συνέπειες ενός δεύτερου μνημονίου, ή μιας πτώχευσης»
Αυτά λένε βέβαια οι αποστασιοποιημένοι και “κουλαρισμένοι” αναλυτές
Γιατί ο κόσμος αυτό που θα πει είναι ότι μόλις βρήκε τα δύσκολα ο Γιώργος Παπανδρέου την κάνει κανονικά γι αλλού. Αφού διαπίστωσε την αποτυχία της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του και ότι οδηγείται σε μεγάλη προσωπική πολιτική νίλα, πάει να κάνει διεθνή καριέρα. Την οποία φρόντισε άλλωστε να προετοιμάσει προσλαμβάνοντας πολυάριθμους “συμβούλους” από το διεθνές σύστημα που τον στηρίζει και στο οποίο προσδοκά. Σκοπός του δεν είναι να βοηθήσουν την Ελλάδα, αλλά τον ίδιο στο μέλλον.
Με άλλα λόγια, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται ότι θα κάνει ό, τι και ο κ. Καραμανλής. Θα χρησιμοποιήσει τις τοπικές εκλογές, όπως ο προκάτοχος του τις ευρωεκλογές, για να προετοιμάσει εθνικές εκλογές, στις οποίες ξέρει οτι δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία
Τι θα γίνει στη συνέχεια; Η γνώμη μας είναι ότι αφού ο Γιώργος δηλώσει ότι φεύγει δεν θα διστάσει να προτείνει ακόμα και στον ίδιο τον Σαμαρά να αναλάβει επικεφαλής “κυβέρνησης εθνικής ενότητας” για να σωθεί ο τόπος. Επειδή πάγιος στόχος και του Γιώργου και των άλλων εξαπτέρυγων της Τρόϊκας είναι να βάλουν τον Σαμαρά στην κυβέρνηση και να τον καταστήσουν έτσι μέρος του προβλήματος.
Ο Σαμαράς φυσικά δεν θα δεχθεί, ή θα βάλει όρους που δεν θα γίνουν δεκτοί. Τι θα γίνει στη συνέχεια; Οι “νοικοκυραίοι” της ΝΔ θα ανησυχήσουν για την ακυβερνησία και το μέλλον της χώρας και τότε θα αποχωρήσουν από τη Νέα Δημοκρατία οι εναπομείναντες της Αγίας Οικογένειας (Κυριάκος κλπ). Γι αυτό παραμένουν ακόμα στη ΝΔ. Περιμένουν να κάνουν το μεγάλο “μπραφ” και να έχουν μια σοβαρή αιτία γι αυτό. Στο μεταξύ η Ντόρα θα έχει φτιάξει το κόμμα – υποδοχή.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου