Πέμπτη, 9 Οκτωβρίου 2014

Μάκης Βορίδης, ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

«Ο Σαμαράς έδωσε το δαχτυλίδι στον Βορίδη!», έγραψαν οι εφημερίδες. Ποιο δαχτυλίδι του έδωσε, βρε παιδιά; Το δαχτυλίδι των Νιμπελούγκεν, ξέρετε, μέλανες δρυμοί, βόρειοι μύθοι, Βάγκνερ, Δύναμη, Βαλκυρίες; Το δαχτυλίδι του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (oh my precious), που το 'χε αυτό το κάθαρμα ο μονόφθαλμός ο Σάουρον και στο τέλος του το άρπαξε ο μικρούλης ο Φρόντο; Μήπως του έδωσε το δαχτυλίδι της μάνας; Δεν βαριέσαι, στις μέρες μας αρκεί να έχεις ένα δαχτυλίδι, να το πουλήσεις, άμα σε βρει η ανάγκη, στον Ριχάρδο, να βγάλεις όπως - όπως τον μήνα.


Φρουμάξανε οι ακροδεξιοί της Ν.Δ. με αυτά που είδανε στα σαραντάχρονα του κόμματος. Επιστροφή Ρουσόπουλου, αγκαλιές με τον Καραμανλή, χειραψίες με τον Μητσοτάκη, έτσι όπως πάνε τούτοι θα μας το κάνουνε το κόμμα δημοκρατικό. Τι να κάνει κι ο Σαμαράς, όρισε αντ' αυτού στην πρόταση εμπιστοσύνης τον Βορίδη, να ανεβεί ο Μάκαρος στο βήμα, ν' ανοίξει το στόμα του και ν' αναγαλλιάσει το πέλαγος. Θα μιλάει ο Μάκης και στο ταβάνι θα παρελαύνουν ξερονήσια, στρατοδικεία, αποσπάσματα, τρίκυκλα, γκοτζαμάνηδες, χωρίστρες ταγματασφαλιτών και μουστάκια δωσιλόγων. Πλανητάριο θα γίνει η Βουλή την Τετάρτη, να πάμε από κοντά να δούμε το υπερθέαμα.

Στέλνει κι άλλα μηνύματα ο Σαμαράς. Μη νομίζετε ότι αν φύγω εγώ από αρχηγός, θα έρθουν ο Πάκης και η Μαριέττα. Ο Πάκης και η Μαριέττα είναι για τα παραμύθια, να πάρουν το καλαθάκι, να το γεμίσουν φράουλες και να το πάνε στη γιαγιά, που δεν είναι γιαγιά, είναι λύκος με πέταλα. Η πραγματική ζωή δεν έχει Πάκηδες και Μαριέττες με καλαθάκια, έχει Βορίδηδες με τσεκούρια που δίνουνε μια στον Λύκο και τον κάνουνε καλοκαιρινό. Ο Μάκης θα έρθει, άμα φύγω εγώ από το κόμμα, μας λέει ο Σαμαράς. Θα φύγουν από τη Ρηγίλλης οι ακροδεξιοί και θα έρθουνε φασίστες ντεκλαρέ και καραμπουζουκλήδες.

Τον Βενιζέλο έπρεπε να βάλει εισηγητή ο Σαμαράς, λένε κάποιοι. Τον Βαγγελαρά τον Τσιπροφάγο, τον Λέοντα της Νεμέας, τον Δασύτριχο Φονέα, τον Μασκοφόρο Τίγρη. Αμ δε. Ο Βενιζέλος ό,τι ήτανε να πάρει το πήρε τη Δευτέρα, τότε που ο Σαμαράς πήγε να εγκαινιάσει το υποβρύχιο «Πιπίνος» και είπε τα εξής:

«Τα υποβρύχια περιήλθαν στην κυριότητα του Ελληνικού Δημοσίου την εποχή που ο κ. Βενιζέλος ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας και με δικό του νόμο». Μέχρι εκεί σε έχει η Δεξιά, Βαγγελάκη. Να σε κρατάει έξω από τη στενή και πολύ σου πέφτει. Τα υπόλοιπα είναι παιχνίδια για τους μεγάλους, να εισηγείται από πάνω ο Βορίδης κι εσύ να είσαι από κάτω, να χειροκροτάς και να τραγουδάς: «Σ' ευχαριστώ, ω εταιρεία, εν αφθονία μου παρέχεις στέγη τροφή και προστασία, σ' ευχαριστώ, ω εταιρεία».
Κλείνω γρήγορα - γρήγορα, γιατί μου ήρθε η επιθυμία να πάω να δω για 54η φορά τον «Νονό».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου