Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Ο πιτσιρίκος μιμείται τον Σωκράτη Κόκκαλη και κάνει πρόταση στον Γιάνη Βαρουφάκη

kokkalis
Ο Σωκράτης Κόκκαλης πρότεινε στις 15 Μαΐου στον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, να ιδρυθεί Εθνική Λοταρία, με στόχο την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων.
Ο κ. Κόκκαλης ανέφερε πως το δημόσιο θα μπορεί να έχει το 100%, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή να συνεργαστεί με ιδιώτες.

Σύμφωνα με τον κ. Κόκκαλη, μέσω της νέας λοταρίας, το δημόσιο μπορεί να εξασφαλίσει 500 έως 600 εκατομμύρια ετησίως.

Αναφερόμενος στον ΟΠΑΠ και στον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο Σωκράτης Κόκκαλης είπε πως μόνο στην Ελλάδα υπάρχει ιδιωτικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια.
Υποθέτω πως, αν ο Σωκράτης Κόκκαλης είχε καταφέρει να πάρει αυτός τον ΟΠΑΠ -και δεν έπαιρνε μόνο τη θέση του τεχνολογικού παρόχου-, δεν θα τον ενοχλούσε ιδιαίτερα που θα είχε ιδιωτικό μονοπώλιο στα τυχερά παιχνίδια.


Επίσης, τον κ. Κόκκαλη δεν τον ενοχλούσε η προνομιακή μεταχείριση της Intralot από τις κυβερνήσεις για πάρα πολλά χρόνια.

Πάντως, εγώ έχω συγκινηθεί πολύ από την εθνική πρόταση του Σωκράτη Κόκκαλη στον Γιάνη Βαρουφάκη για Εθνική Λοταρία.

Περιμένω τώρα τις προτάσεις του Βαρδινογιάννη, του Μπόμπολα, του Λάτση και του Αλαφούζου, για την ενίσχυση των δημοσίων εσόδων και τη σωτηρία της χώρας.

Θέλοντας κι εγώ να συμβάλω στην προσπάθεια ενίσχυσης των δημοσίων εσόδων και τη σωτηρία της χώρας, θέλω να κάνω μια πρόταση στον Γιάνη Βαρουφάκη:

Κύριε Βαρουφάκη, σας προτείνω να φορολογήσετε τους Έλληνες ολιγάρχες.
Ξέρω πως είναι πολύ πρωτότυπη η πρότασή μου.

Πάντως, αν φορολογηθούν οι Έλληνες ολιγάρχες -και πληρώσουν και αναδρομικά όσα έχουν φάει τόσες δεκαετίες-, θα μαζευτούν πολύ περισσότερα χρήματα από τα 600 εκατομμύρια ευρώ που υπολογίζει ο ευπατρίδης Σωκράτης Κόκκαλης.

VaroufakisΑν δεν ξέρετε ποιοι είναι οι ολιγάρχες, αναφέρομαι σε αυτούς που υπουργός της κυβέρνησης στην οποία συμμετέχετε είχε χαρακτηρίσει από το βήμα της Βουλής ως «μια ελίτ που περιλαμβάνει μία χούφτα οικογένειες που νομίζουν ότι το κράτος και οι δημόσιες υπηρεσίες υπάρχουν για να εξυπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα».

Είναι αυτοί με τους οποίους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έλεγε σε κάθε ευκαιρία πως θα συγκρουστεί.

Αν πάλι δεν πάει το μυαλό σας στο ποιοι είναι οι ολιγάρχες, θα σας παραπέμψω στη συνέντευξή σας στον Paul Mason στο Channel 4, όπου είχατε πει «We are going to destroy the Greek oligarchy system».
Ελπίζω να σας βοήθησα.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου