Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Αλέξη, άλλαξέ τους όλους!

Alexis Tsipras1 Απογοητευμένοι παρουσιάζονται Ευρωπαίοι αξιωματούχοι από το σχήμα της σημερινής κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times. Προφανώς, τους έχουν απογοητεύσει και οι Έλληνες που ψήφισαν αυτούς που είναι στην κυβέρνηση σήμερα και όχι τους άλλους που ήταν πριν.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι -οι οποίοι δεν έχουν ονόματα-, πιστεύουν πως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να απαλλαγεί από την Αριστερή Πλατφόρμα και τους Ανεξάρτητους Έλληνες, και να συμμαχήσει με το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, ώστε να διασωθεί η χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ, υπογράφοντας δέκα νέα Μνημόνια.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, καλό θα ήταν, αντί του Σταύρου Θεοδωράκη, να μπει κατευθείαν στην κυβέρνηση ο Μπόμπολας, για να μην χάνεται χρόνος με τα δουλικά και τους παρατρεχάμενους.


Πάντως, ο Σταύρος Θεοδωράκης φέρεται πρόθυμος να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση -αλλά δεν του το έχει προτείνει κανείς ακόμα, ρε γαμώτο-, αν και οι Financial Times επισημαίνουν πως η θέση του Σταύρου Θεοδωράκη στην ηγεσία του Ποταμιού κινδυνεύει από τον Νίκο Ορφανό, έναν διανοούμενο ηθοποιό ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα κατάφερε να πει μια πρόταση που έχει υποκείμενο, ρήμα και αντικείμενο -και σύντομα θα μάθει να βάζει και τόνους στις λέξεις-, ενώ έμαθε να δένει και τα κορδόνια του μόνος του.

Οι Financial Times κάνουν αναφορά στον Παναγιώτη Λαφαζάνη, τον οποίο χαρακτηρίζουν σχεδόν τόσο δημοφιλή σαν τον Αλέξη Τσίπρα αλλά κανείς από τους δυο τους δεν έχει την δημοφιλία του Γιάνη Βαρουφάκη, αν και ο Λαφαζάνης μπορεί να ξεπεράσει τον Βαρουφάκη σε δημοφιλία, με την προϋπόθεση πως θα ξυρίσει το μούσι ή θα σταματήσει να βάφει το μαλλί, γιατί δεν λέει να έχεις μαύρα μαλλιά και άσπρο μούσι, εκτός αν το υιοθετήσουν οι hipster στο SIX D.O.G.S και στην πλατεία Καρύτση, οπότε αλλάζουν τα πράγματα και ο Λαφαζάνης πάει για πλανητάρχης.
Σύμφωνα με τους Financial Times, οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι ζητούν ακόμα από τον Αλέξη Τσίπρα να απομακρύνει τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, τον Μανώλη Γλέζο -και κάτι άλλους αντιπαθητικούς αλλά του επιτρέπουν να κρατήσει τη σύζυγό του γιατί είναι γενναιόδωροι.

Πάντως, στο δημοσίευμα αναφέρεται πως οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι πολύ ευχαριστημένοι από τον Αλέξη Τσίπρα, αν και θα προτιμούσαν να ήταν κάποιος άλλος.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου