Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Ο Αλέξης Τσίπρας στη Μόσχα

Tsipras Putin 1
Σε πολύ καλό κλίμα έγινε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στη Μόσχα, αφού ο θυρωρός του Κρεμλίνου είχε ανάψει το καλοριφέρ και ο Αλέξης Τσίπρας ήταν με το πουκάμισο και το σακάκι, ενώ έξω είχαν παγώσει και οι αρκούδες.
Τσίπρας και Πούτιν συμφώνησαν το 2016 να είναι έτος Ρωσίας και Ελλάδας για τους δυο λαούς αλλά κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς σημαίνει αυτό, γιατί και οι Έλληνες και οι Ρώσοι είναι αμερικανάκια, οπότε θα γιορτάσουμε για μια ακόμα φορά αμερικάνικα.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων Τσίπρα και Πούτιν ήταν και ο τουρισμός, αφού έρχεται καλοκαίρι και θέλουν και οι δυο να πάνε σε κάνα νησάκι να ξεσκάσουν.


Την περσινή χρονιά, επισκέφτηκαν την Ελλάδα περισσότεροι από 900 χιλιάδες Ρώσοι τουρίστες αλλά φέτος μάλλον θα είναι λιγότεροι γιατί και η Ρωσία περνάει μια οικονομική κρίση, για να κάνει παρέα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να μην ζηλεύουν.

Στο τραπέζι μπήκαν ακόμα το κυπριακό και το ουκρανικό αλλά δεν χωρούσαν και τα δυο, οπότε θα τα συζητήσουν καλύτερα μια άλλη φορά, γιατί είναι και κάπως βαρετά αυτά τα θέματα· ειδικά, όταν τα συζητάς στο πρώτο σου ραντεβού με έναν άνθρωπο που δεν έχεις συναντήσει ποτέ πριν.
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε στους Έλληνες και τους Ρώσους που πολέμησαν πλάι-πλάι ενάντια στους φασίστες στον Β” Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά ξέχασε να πει πως μετά ο Στάλιν πούλησε τους Έλληνες κομμουνιστές, με αποτέλεσμα σήμερα οι Έλληνες να είναι πάλι στο έλεος των πρώην φασιστών, ενώ θα μπορούσε κάλλιστα η Ελλάδα να έχει γίνει μια κομμουνιστική χώρα και να είναι σήμερα σε άθλια κατάσταση αλλά η Ελλάδα είναι σήμερα σε άθλια κατάσταση, οπότε φτάνουμε στο συμπέρασμα πως, τελικά, το πρόβλημα της Ελλάδας δεν είναι ο καπιταλισμός ή ο κομμουνισμός αλλά οι Έλληνες.

Βέβαια, μπορεί η Σοβιετική Ένωση να διαλύθηκε επειδή δεν είχε την Ελλάδα αλλά η Ελλάδα μπορεί να διαλύσει σήμερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε παίζει αφενός ο Στάλιν να ήταν διορατικός και να είχε προβλέψει πως η Ελλάδα θα διέλυε την Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν είχε ιδρυθεί ακόμα τότε, και αφετέρου παίζει εγώ να μην ξέρω τι γράφω, αν και δεν θα είναι η πρώτη φορά.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πως η ελληνική πλευρά δεν ζήτησε καμία οικονομική βοήθεια, οπότε καταλαβαίνουμε πως ο Αλέξης Τσίπρας έχει κουραστεί να μιλάει συνέχεια για χρήματα με τους «εταίρους» μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και πήγε μια βόλτα στη Ρωσία να ξαλεγράρει.

Βέβαια, ο Πούτιν ξεκαθάρισε πως μπορεί να προκύψουν καταστάσεις που θα επιτρέψουν περαιτέρω οικονομικές συνεργασίες, οπότε όλοι καταλαβαίνουμε πως ο Πούτιν έχει αντιληφθεί πως η Ευρωπαϊκή Ένωση το πάει για κανόνι, και περιμένει την επίσημη ανακοίνωση.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το αν η Ελλάδα ζήτησε οικονομική βοήθεια από τη Ρωσία, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η Ελλάδα δεν είναι επαίτης αλλά η μαύρη αλήθεια είναι πως η Ελλάδα είναι επαίτης από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, και μακάρι να υπάρξουν οι πολιτικοί και οι πολίτες που θα βάλουν ένα τέλος σε αυτή τη ζητιανιά.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να μας πετάξουν από το καράβι -ωραίες ερωτήσεις έκαναν στον Τσίπρα οι δημοσιογράφοι στην ξένη χώρα-, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως σε αυτό το καράβι είμαστε όλοι συνεπιβάτες και πως, αν αρχίσει να πετάει ο ένας τον άλλον από το καράβι, θα επιζήσουμε μόνο εμείς οι Έλληνες που ξέρουμε καλό μπάνιο, ενώ η ναυτοσύνη του Έλληνα είναι τόσο γνωστή σε όλο τον κόσμο, που σκέφτεσαι πως εμείς δεν θα έπρεπε να είμαστε άνθρωποι αλλά μπαρμπούνια.

Στο θέμα του τουρκικού αγωγού, ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως δεν θα υπάρξει τουρκικός αγωγός σε ελληνικό έδαφος, αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν τον διαβεβαίωσε πως θα καταλάβει την Πόλη και θα την χαρίσει στην Ελλάδα, γιατί είναι κάπως δύσκολο να την πάρουμε εμείς με πενήντα ΟΥΚάδες που παρελαύνουν με βατραχοπέδιλα στην Πανεπιστημίου.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου