Πέμπτη 2 Απριλίου 2015

Το πάθος της Βίκυς Σταμάτη για την λευτεριά

Viki Stamati
Πανικός έχει ξεσπάσει στη χώρα μετά την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη από το Δρομοκαΐτειο, αν και, τελικά, οι μόνοι που έχουν πάθει υστερία είναι οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι, αφού κάθε ελεύθερος άνθρωπος χαίρεται όταν ένας ακόμα άνθρωπος είναι ελεύθερος.
Είναι αξιοπερίεργη η υστερία για την απόδραση της Βίκυς Σταμάτη, όταν ζούμε σε μια χώρα η οποία χρεοκόπησε -και υπήρξαν χιλιάδες θύματα αυτής της χρεοκοπίας- αλλά κανείς δεν οδηγήθηκε όχι στη φυλακή αλλά ούτε καν στην Δικαιοσύνη για την χρεοκοπία.

Τώρα εκφράζονται ανησυχίες για την τύχη της Βίκυς Σταμάτη από τους ίδιους ανθρώπους που την έβλεπαν χαιρέκακα να λιώνει στη φυλακή και στο Δρομοκαΐτειο.


Παράλληλα, υπάρχει κίνδυνος να αυτοκτονήσει η Βίκυ Σταμάτη, λες και δεν μπορούσε να αυτοκτονήσει στο Δρομοκαΐτειο -αφού ήδη έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας στις φυλακές- και έπρεπε να αποδράσει πρώτα για να το κάνει.

Γενικά, υπάρχουν Έλληνες που γουστάρουν να βλέπουν ανθρώπους στις φυλακές και στα τρελοκομεία, οπότε να πάνε κι αυτοί μια βόλτα από κει, και μετά να μας πουν κι εμάς τι ωραία που είναι.
Οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο πιθανής διασύνδεσης της Βίκυς Σταμάτη με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, ή ακόμα και με την 17Ν, αφού υπάρχει η υποψία πως η Βίκυ Σταμάτη παντρεύτηκε τον Άκη Τσοχατζόπουλο για να βρίσκεται δίπλα στην εξουσία και να δίνει πληροφορίες στις επαναστατικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Βίκυ Σταμάτη σκοπεύει να μπουκάρει οπλισμένη σαν αστακός στις φυλακές του Κορυδαλλού και να απελευθερώσει τους συντρόφους της.

Σε σημείωμα που άφησε για τον Άκη Τσοχατζόπουλο στο δωμάτιό της, η Βίκυ Σταμάτη έγραψε «Το πάθος για τη λευτεριά είναι δυνατότερο απ” όλα τα κελιά».

Βέβαια, ζούμε σε μια χώρα γεμάτη ρουφιάνους, οπότε είναι θέμα χρόνου να συλληφθεί η Βίκυ Σταμάτη.

(Απαντώντας σε ένα φίλο αναγνώστη τον Δεκέμβριο του 2013, έγραφα: «Αν ήμουν δικαστής, θα δήμευα όλη την περιουσία του ζεύγους και θα άφηνα ελεύθερη την Σταμάτη γιατί έχει ένα μικρό παιδί που μεγαλώνει χωρίς γονείς. Υπάρχει ο νόμος, υπάρχει και η λογική. Φυσικά, πριν φτάσουμε στο δικαστήριο και τις ποινές, θα είχα δώσει ασυλία στον Άκη Τσοχατζόπουλο υπό τον όρο να πει όλα όσα ήξερε για πρόσωπα και πράγματα.»)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου