Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Κάποιες ζωές αξίζουν λιγότερο από των υπολοίπων...

Anthony%20Blackburn

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που η ζωή τους για την εξουσία δεν αξίζει σχεδόν τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι που, πεταμένοι στα σκουπίδια καθώς είναι, αποτελούν ενοχλητικό θέαμα για τα καλομαθημένα μάτια της καθώς πρέπει κοινωνίας, θέαμα το οποίο πρέπει να εξαφανιστεί πάραυτα καθώς αποτελεί κηλίδα και λεκέ στη βιτρίνα της ''πολιτισμένης'' καθημερινότητας μας.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που μπορούν τα όργανα της τάξης να τους εκτελούν μέσα στη μέση του δρόμου μόνο και μόνο γιατί έτσι ορίζει το σύστημα.
Ένας από αυτούς τους ανθρώπους είχε την ατυχία να βρεθεί στο στόχαστρο της αστυνομίας του Los Angeles.

Μπαμ! Μπαμ! Μπαμ! Και το πρόβλημα εξαφανίστηκε στη στιγμή! Τώρα μπορούν οι καταναλωτές στην αμερικάνικη μεγαλούπολη να συνεχίσουν απρόσκοπτα τα ψώνια τους... Η βουκέντρα που κέντριζε τη συνείδηση τους έπαψε να υπάρχει πια!


Έτσι είναι τα πράγματα στην πολιτισμένη Δύση. Κάποιοι βάζουν καρφιά στο δάπεδο της πολυκατοικίας τους, κάποιοι άλλοι κλείνουν μέσα σε κλουβιά τα παγκάκια για να μην τα μολύνουν με την παρουσία τους οι άστεγοι. Κάποιοι άλλοι απλά τους πυροβολούν κατάστηθα.
Μια κοινωνία σαπισμένη μέχρι το κόκκαλο, μια κοινωνία που το μόνο που θα μπορούσε πια να προσφέρει στον πλανήτη μας είναι να εξαφανιστεί δια παντός από προσώπου γης.
Μια κοινωνία φτιαγμένη από τους λίγους για τους ελάχιστους. Κι όλοι οι υπόλοιποι, απλά εμπόδια και αναλώσιμα υλικά

Σας σιχαίνομαι ''πολιτισμένοι άνθρωποι''! Σας σιχαίνομαι περισσότερο ίσως κι απ' όσο σιχαίνεστε εσείς το ίδιο το ανθρώπινο γένος...

Το βίντεο που ακολουθεί βιντεοσκοπήθηκε από τον Anthony Blackburn, αυτόπτη μάρτυρα της εν ψυχρώ δολοφονίας του αστέγου από την αστυνομία στο Los Angeles. Οι σκηνές που περιέχει είναι σκληρές γαι τα ευαίσθητα στομάχια μας, είναι όμως τόσο σκληρές όσο η ίδια η κοινωνία μας;


Στέφανος Μαντζαρίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου