Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Taken


Στην καταιγιστική περιπέτεια «Taken», ο Λίαμ Νίσον είναι ένας συνταξιούχος μυστικός πράκτορας, του οποίου η 17χρονη κόρη πηγαίνει διακοπές στο Παρίσι μαζί με μια φίλη της. Στην ταινία, υπάρχει μια πολύ ωραία σκηνή:
Ενώ ο Λίαμ Νίσον μιλάει στο τηλέφωνο με την κόρη του που βρίσκεται στο Παρίσι, η κόρη του βλέπει από το παράθυρο του σπιτιού –μέσα στο οποίο βρίσκεται- δυο άνδρες να αρπάζουν την φίλη της που προσπαθεί να τους ξεφύγει.

Λέει στον πατέρα της τι είδε και αυτός της λέει να πάει στην πιο κοντινή κρεβατοκάμαρα και να κρυφτεί κάτω από το κρεβάτι.
Η κόρη ακολουθεί τις οδηγίες του πατέρα και αυτός της κάνει μια σειρά από ερωτήσεις που αφορούν το ποιους συνάντησαν από την ώρα που έφτασαν στο αεροδρόμιο του Παρισιού μέχρι την ώρα που έφτασαν στο διαμέρισμα.
Η κόρη απαντάει και τότε ο Λίαμ Νίσον της λέει:«Τώρα είναι το πιο σημαντικό μέρος… Θα πάρουν και εσένα».
Ο Νίσον ζητάει από την κόρη του να αφήσει το τηλέφωνο ανοιχτό και, ενώ θα την παίρνουν, να περιγράψει τα χαρακτηριστικά τους.
Οι δυο άνδρες μπαίνουν στο δωμάτιο, φεύγουν, η κόρη μοιάζει ανακουφισμένη και λέει στον πατέρα της πως έφυγαν, και τότε ένα χέρι αρπάζει το πόδι της και την τραβάει. Όπως της είπε ο πατέρας της, η κόρη περιγράφει τα χαρακτηριστικά των δυο ανδρών, πριν της πάρουν το τηλέφωνο.
Το τηλέφωνο μένει ανοιχτό, ο Νίσον ακούει μια ανάσα και λέει στον απαγωγέα της κόρης του να αφήσει την κόρη του ελεύθερη, γιατί, αν δεν το κάνει, θα τον βρει και θα τον σκοτώσει.
Ο απαγωγέας του λέει «Καλή τύχη» και κλείνει το τηλέφωνο. Η σκηνή τελειώνει εκεί.
Η κόρη και η φίλη της έχουν πέσει θύματα της αλβανικής μαφίας του Παρισιού και προορίζονται να γίνουν πόρνες, αφού οι απαγωγείς της έχουν πλακώσει πρώτα στα ναρκωτικά.
Φυσικά, ο Λίαμ Νίσον κάνει απίστευτα πράγματα, εξολοθρεύει όλους τους «κακούς» και ελευθερώνει την κόρη του.
Θυμήθηκα αυτήν την σκηνή, γιατί η Ελλάδα μου θυμίζει την κόρη του Λίαμ Νίσον στην ταινία.
Η χώρα έχει πέσει θύμα απαγωγής, την έχουν πλακώσει στα ναρκωτικά και θέλουν να την κάνουν πουτάνα αλλά δεν υπάρχει ένας δίμετρος μπαμπάκας σαν τον Λίαμ Νίσον, για να την ελευθερώσει.
Δεν πειράζει, όμως, έχει και η πουτάνα τις χαρές της.
Κι έχει κι έναν ωραίο ήλιο σήμερα.
Πηγη: pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου