Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2014

Πόσους Σταύρους αντέχουν οι γειτονιές μας;


Πόσους Σταύρους αντέχουν οι γειτονιές μας;

Αφού δεν είπε ο κυρ Σταύρος «όσους μετανάστες μπορούν να αντέξουν το ξύλο από την καλή χρυσή αυγή», πάλι καλά να λέτε... Αφού δε του ξέφυγε κανένα «το Ποτάμι θα έρθει ορμητικό και θα πνίξει όποιον δε μιλάει ελληνικά», είμαστε πολύ τυχεροί. Σίγουρα αυτά σκεφτόταν πάντως.

Το ότι οι γειτονιές δεν αντέχονται εδώ και δεκαετίες, μάλλον ξέχασε να μας το πει. Από το ατελείωτο τσιμέντο, τη φτώχεια απ' όπου (στον κόσμο) κι αν προέρχεται, τους ελληνάρες που ανεβάζουν τις αμαξάρες στα πεζοδρόμια και που κορνάρουν σε κάθε στενό, τους "φιλόζωους" που δεν έχουν βγάλει βόλτα το σκύλο τους από τη μέρα που τον πήραν πριν 5 χρόνια. Αυτά αντέχονται.
Τόσα χρόνια αυτά δεν ενοχλούσαν, ίσα - ίσα έδιναν και τροφή για δήθεν «ευαισθητοποιημένες» εκπομπές με έναν πάντα "πρωταγωνιστή". Οι αναμμένες γόπες από τα παράθυρα των αυτοκινήτων του κάθε κλαρινογαμπρού, οι τσίχλες κάτω από τα παπούτσια μας (μην τυχόν και ξεκολλήσουμε από αυτή την πόλη) και τα σκουπίδια που πετάει στο δρόμο χωρίς καμία σκέψη ο κάθε γεννημένος-στο-λίκνο-του-πολιτισμού χελίν, αυτά δεν είναι προβλήματα για εκείνον, ή μπορεί να τα λύσουν οι αχτενίστας.

Προβλήματα και «σκουπίδια» στην πόρτα μας είναι οι άλλοι, το είχε πει και ο Χρυσοχοΐδης πριν μερικά χρόνια, βολτάροντας στην Ομόνοια, το επανέλαβε κι ο Σταύρος σήμερα στον Άγιο Παντελεήμονα. Ο καλός Ισπανός στη Βαρκελώνη τα κατεδάφισε όλα, τους πέταξε όλους έξω και έκανε μουσεία. Εμείς γιατί δε μπορούμε;

Και αν χρειαζόμαστε κάποιους για να κάνουμε τίποτα ολυμπιακούς αγώνες ή να χτίσουμε καμιά πυραμίδα για την αφεντιά μου, να έρχονται και μετά να φεύγουν! (Ναι οκ, δεν το είπε έτσι ακριβώς, δεν είπε "πυραμίδες".) Και όσους τελικά μείνουν, να βάλουμε τη frontex να τους φυλάει και να τους κάνουμε μαθήματα ελληνικών νύχτα μέρα, μη και δεν φωτιστούν κι αυτοί από τον τόσο πολιτισμό που λέγαμε πιο πάνω...

Πόσους Σταύρους μπορούμε να αντέξουμε; Αυτό δε μας το είπε...

Βαγγέλης Στεφάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου