Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

Ψήφος τρομοκρατίας


(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Ο Αντωνάκης αποφάσισε να κάνει πρόταση μομφής στον εαυτό του για να έχει μια δικαιολογία για να πατήσει το πόδι του στην βουλή.
Του έχει λείψει το κοινοβούλιο αλλά δεν ήθελε να φανεί ότι υποκύπτει στον Τσίπρα που τον καλεί να την επισκεφτεί.
 
@Ήταν λέει μια ιδέα του Μπένι, το δημοψήφισμα.... ουπς, η ψηφοφορία για την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση.
Μια κυβέρνηση που ο λαός την έχει συνεχώς στο στόμα του. Βρίζοντας την.
 
Αυτό είναι ένα παιχνίδι κακής θεατρικής παράστασης όπου δεν υπάρχει και σασπένς. Βλέπεις οι βολευτές δύσκολα αφήνουν την καρέκλα τους, αυτή που έτσι κι αλλιώς θα χάσουν σε λίγους μήνες.
@Με την ευκαιρία θα μετρήσουν και τα κουκιά για την εκλογή του προέδρου... 
 
@Εδώ και μέρες φτιάχνω καραβάκια από χαρτί... έχω ήδη εκατοντάδες καραβάκια. Θα τα βάλω στην επόμενη φορολογική μου δήλωση για να γλιτώσω την τεκμαρτή φορολόγηση μου....
Θα είμαι ο μόνος άνεργος εφοπλιστής που παρόλο που κατοικεί σε σπίτι και όχι σε παγκάκι δεν θα πληρώσω φόρο!
Γιατί όπως ξέρουμε όλοι οι εφοπλιστές πληρώνουν φόρο μόνο αν θέλουν και όσο θέλουν. Συνήθως, επειδή δεν έχουν ψιλά πάνω τους, και για να μην χαλάν επιταγή, βάζουν τους
ναύτες να πληρώνουν τους φόρους...  
Σαμαροκουβέντες
@Τώρα που ο "σύριζα πέρασα από την αριστερά μα κάθισα στην νέα πασοκρατία" θα γίνει κυβέρνηση να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα.
Λέει ο σύριζα, θα πάω να διαπραγματευτώ, να τους πω ότι κάνουν λάθος και ότι δεν βγαίνει το πρόγραμμα και να το αλλάξουμε λιγάκι και άλλες τέτοιες σαμαροκουβέντες.
Αυτό σημαίνει ή ότι ο σύριζα πιστεύει ότι οι τροϊκανοί είναι ηλίθιοι και δεν ξέρουν τι κάνουν ή ότι ο σύριζα είναι η ίδια νεοπασοκρατία με ολίγην από πασοκοφώτη.
Γιατί ακόμα και αν δεχθούμε (που δεν ισχύει) ότι στην αρχή η Μέρκελ δεν ήξερε πως θα πάει το πρόγραμμα τώρα πια αυτό δεν έχει καμιά βάση. Άρα αυτά που επιβάλλουν με τα μνημόνια είναι επιλογή και όχι λάθος.
Οπότε το επιχείρημα του σύριζα πάει για βρούβες. Είναι επιλογή τους και αν μας αρέσει. Ο μόνος τρόπος είναι οι μονομερείς κινήσεις.  Με απαγκιστρώσεις θα επαληθευτεί η παροιμία που λέει: με όποιον πασοκοφώτη κοιμηθείς με τέτοιον σαμαρά θα ξυπνήσεις.
 
@Αυτό που δεν έχει καταλάβει ο Τσίπρας και οι συριζαίοι που τον στηρίζουν είναι ότι με την δήθεν αντιμνημονιακή πολιτική τους θα βάλουν ταφόπλακα στην αριστερά και στην όποια ελπίδα ανατροπών.
Το παιχνιδάκι το παίζουν μια χαρά. Ανεβάζουν τα σπρεντ για να είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους σε δανεισμό και έλεγχο της χώρας. Και για να μην μπερδευτούμε μας λέει και η ΕΚΤ ότι μόνο όσο είμαστε σε μνημόνιο θα στηρίζει τα ομόλογα της Ελλάδας, αλλιώς τα σπρέντ στο θεό.
Οπότε δεν υπάρχει θέμα διαπραγμάτευσης. Υπάρχει μόνο θέμα απόφασης και πράξης.
 
@Και μιας και είπαμε για τον πασοκοφώτη να πούμε ότι πλέον γι΄ αυτόν η νεα πασοκοκρατία είναι η ανεύθυνη δεξιά και ο συριζα η υπεύθυνη αριστερά που θέλει να συνεργαστεί για να μας απαγκιστρώσει από το μνημόνιο. 
 
@Συνεργασία λοιπόν με τον σύριζα θέλει ο πασοκοφώτης. Η αλήθεια είναι ότι πάντα ένιωθε μια έλξη για τα δεξιά κόμματα.
Να είχαμε και ένα αριστερό κόμμα στην βουλή.... 
 
@Ο Πρετεντέρ δέχθηκε ανελέητο πόλεμο από συμφέροντα και καραγκιόζηδες. Εγώ είμαι το συμφέρον. 
 
@Ανήμερα της επετείου της Νέας Δημοκρατίας θα χτυπούσαν οι τρομοκράτες, αλλά τους έπιασαν, λέει. Όλους;
Όχι φυσικά.  Η τρομοκρατία πράγματι θα χτυπήσει και εκείνη την μέρα. Ο φερόμενος ως αρχηγός της θα είναι εκεί τρομοκρατώντας τους πολίτες παριστάνοντας τον πρωθυπουργό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου