Υπάρχουν και καλά νέα στον μάταιο τούτο τόπο: Μετά από έντεκα μήνες υπνικής απουσίας συνήλθε, επιτέλους, η Εκτελεστική Επιτροπή της Ν.Δ., για να αποτιμήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Καλά, μην υπερβάλλουμε κιόλας. Δεν συνήλθε εντελώς η Επιτροπή, συνήλθε μερικώς, ανέκτησε μέρος μόνο των νοητικών λειτουργιών της, γι' αυτό και κατέληξε πανηγυρικώς στο συμπέρασμα ότι τις εκλογές της 25ης Μαΐου τις κέρδισε, ταρατατζούμ- ταρατατζούμ, το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά μετά από έντεκα μήνες αναισθησίας, μην νομίζετε δηλαδή ότι και η Ωραία Κοιμωμένη άρχισε να λύνει διαφορικές εξισώσεις με το που άνοιξε τα μάτια της.


Η Ν.Δ., απεφάνθη η Εκτελεστική Επιτροπή, κέρδισε τις εκλογές, επειδή διατήρησε τις δυνάμεις της. Πώς ακριβώς τις διατήρησε τις δυνάμεις της η Ν.Δ. του Σαμαρά, ρε παιδιά; Τις διατήρησε χάνοντας επτά μονάδες σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012; Χάνοντας 10 μονάδες σε σχέση με τις ευρωεκλογές του 2009; Χάνοντας 11 μονάδες σε σχέση με τις αποφράδες εθνικές εκλογές του 2009; Χάνοντας 23 μονάδες σε σχέση με τον Καραμανλή του 2004 και 25 μονάδες σε σχέση με τον Μητσοτάκη του 1990; Δεν τις έχει και σε μεγάλη υπόληψη τις δυνάμεις της Ν.Δ. η Εκτελεστική Επιτροπή, οφείλουμε να ομολογήσουμε.

Η Ν.Δ., απεφάνθη η Εκτελεστική Επιτροπή, κέρδισε τις εκλογές της 25ης Μαΐου επειδή τις έχασε ο βασικός της αντίπαλος. Κέρδισε η Ν.Δ. επειδή έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ, που βγήκε πρώτος με τέσσερις μονάδες, που έπιασε στις ευρωεκλογές ποσοστό εθνικών εκλογών, γεγονός πρωτοφανές για κόμμα που διεκδικεί την εξουσία. Όχι, επιμένει, η Εκτελεστική, ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε, γιατί δεν του βγήκε το «στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν». Φοβερός συλλογισμός! Αυτοί που δεν έφυγαν, ενώ έπρεπε, ως εκ του αποτελέσματος , να φύγουν, αποφαίνονται ότι έχασε ο αντίπαλος, επειδή αποφάσισαν από μόνοι τους να μείνουν!

Ε λοιπόν, αυτοί δεν πρόκειται να φύγουν με τίποτα. Θα βιάσουν την αριθμητική, θα στραγγαλίσουν τη λογική, θα στραμπουλίξουν την πραγματικότητα, θα απειλήσουν, θα εκβιάσουν, θα εξαγοράσουν, θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν στον σιδερένιο θρόνο. Δεν είναι μόνο η λαγνεία τις εξουσίας, δεν είναι το συμβόλαιο με τους δανειστές, είναι και οι δουλειές που πρέπει να γίνουν απαξάπαντος. Μόλις χθες μάθαμε ότι το ΤΑΙΠΕΔ ετοιμάζεται να βγάλει στο σφυρί τα κάτωθι: Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, Μελισσόκηπος Σούδας, Κέντρο Ψυχικών Παθήσεων Μονής Πέτρας, Άσπρο Λιθάρι Σουνίου, Λιμάνι Ζέας, Φυλακές Κασσάνδρας, Ειδικό Κέντρο Θεραπείας Ουσιοεξαρτώμενων Κρατουμένων Βορείου Ελλάδας, Μετόχι Σταυρονικήτα Χαλκιδικής, το τελευταίο κατόπιν απευθείας συνεννοήσεως του Σαμαρά με την Παναγία.

Αυτοί δεν θα αφήσουν πίσω τους ούτε καν την παραδοσιακή καμένη γη. Θα την πάρουν μαζί τους τη γη, θα τη βάλουν στις τσέπες των σακακιών και των παντελονιών τους.

Ανανδρανιστάκης Γιώργος