Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Επικίνδυνο το σπρέι του Μουντιάλ


Αίσθηση έχει προκαλέσει στους φίλους του ποδοσφαίρου το ειδικό σπρέι νερού που χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε Μουντιάλ, ώστε ο διαιτητής να μαρκάρει το σημείο που στήνεται το τείχος των αμυνομένων για την εκτέλεση φάουλ και οι ποδοσφαιριστές να μη μπορούν να «κλέψουν».

Βέβαια, πιο αποτελεσματικό από το σπρέι θα ήταν να καρφώνει στο χώμα ο διαιτητής τα πόδια των ποδοσφαιριστών που είναι στο τείχος ή να τους βάζει μια σιδερένια μπάλα στο πόδι, ώστε να μην μπορούν να κουνηθούν.


Το μαρκάρισμα με σπρέι δεν έχει ωφελήσει ακόμα τους σπεσιαλίστες των φάουλ, αφού είχαν συνηθίσει το τείχος των αμυνόμενων να κινείται διαρκώς και έχουν φρικάρει τώρα που τους βλέπουν ακίνητους.

Αν και οι περισσότεροι θεωρούν δίκαιο το μαρκάρισμα με σπρέι, οι οικολόγοι όλου του πλανήτη έχουν εξεγερθεί γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, το σπρέι δεν είναι και τόσο αθώο, αφού σκοτώνει τα ζουζούνια και τα μαμούνια που είναι στο γρασίδι, βάζοντας σε μεγάλο κίνδυνο την οικολογική ισορροπία του πλανήτη.

Μάλιστα, οι οικολόγοι καταγγέλλουν πως στον αγώνα της Αγγλίας με την Ιταλία ο διαιτητής δεν χρησιμοποίησε σπρέι νερού αλλά κατσαριδοκτόνο, με αποτέλεσμα να σκοτώσει εκατομμύρια θανατηφόρα μυρμήγκια του Αμαζονίου που είναι είδος υπό εξαφάνιση.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου