Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Ουτε ανάκαμψη , ούτε ανάσταση !

Δεν φτήνυνε μόνο (όπως λένε) το Πασχαλινό τραπέζι, αλλά και οι ζωες μας γενικότερα! Το οτιδηποτε συμβαίνει πλέον στη χώρα, στο σπίτι μας, και στον εαυτό μας, το θεωρούμε απόλυτα φυσιολογικό! Λες και το έφερε η μοίρα, λες και ήταν γραμμένο … 120 νεκροί από τη γρίπη και δεν τρέχει τίποτε, κοιτάμε σαν αποχαυνωμένοι τον υιό της γρίπης, τον υπουργό υγείας να κόβει βόλτες στα κανάλια και να τσακώνεται! 

Φυσικά μαζί και γιατροί και φάρμακα και φαρμακεία, όλα κατά διαόλου, αλλά λες και έχουμε πιστέψει ότι έτσι έπρεπε να γίνει! Να θυσιαστεί ο Ελληνικός λαός, για να φυσήξει ο άνεμος… να μας πάει πού; 


Πιο βαθιά στο χρέος, πιο βαθιά στη μιζέρια και στην ανεργία! Παντού όπου κουβεντιάζεις και λες τον πόνο σου, ο ένας στον άλλον, η μοναδική επωδός είναι, «τουλάχιστον να έχουμε την υγειά μας...» 
Και θερίζουν τα εγκεφαλικά και τα εμφράγματα λόγω κρίσης , και δεν το λέω εγώ το λένε οι γιατροί και οι επιστήμονες που βλέπουν τη συχνότητα των επεισοδίων! Έχουμε λες συνηθίσει τα πάντα και τα αποδεχόμαστε με τέτοια πραότητα που λες και όντως μας έχουν ψεκάσει με Ταβορ και Στεντον … 

Φυσικά οι άλλοι που ξέρουν την κατάσταση μας την εκμεταλλεύονται και βουρ τρέχουν να ξαναχωθούν στα ψηφοδέλτια για να τους ξαναεπιβραβεύσουμε όπως είναι, με τη γύμνια των απόψεων και των θέσεων τους, είτε με φύλλο συκής της Ελιάς και Ποταμιού κλπ κλπ! 
Το τι βλέπεις, κυρίως σε υποψηφιότητες για τις ευρωεκλογές, όρεξη να μην έχεις να φας! Τα ίδια και τα ιδια πρόσωπα, κάτι τραγουδιστές που αφού δεν τους παίρνουνε στη Γιουροβιζιον κοιτάνε μπας και χωθούν στην Ευρωβουλή, κάτι ηθοποιοί, για να βλέπουν ονόματα και να ρίχνουν ψηφοδέλτια χωρίς να το σκεφτούν οι ψηφοφόροι, όπως κάνουν δηλαδή τόσα χρόνια! 

Τι χαρά, βγήκαμε στις αγορές, ψωνίσαμε και σλαβογερμανικά αρνιά, ηρθε και η Μερκελ, ξαναβγαίνει και η Εύα Καϊλή υποψήφια. Φυσικά είτε με την ιδία κυβέρνηση είτε με άλλη αργότερα, δεν φαίνεται να υπάρχει καμια προοπτική βελτίωσης της χώρας, όλα τα ίδια σκατά θα πάνε, οπότε μια χαρά! 

Ξέρουμε που βαδίζουμε βρε αδερφέ! Είμαστε τώρα για επαναστάσεις και ανατροπές; Να ζήσουμε να ευχόμαστε στους πολιτικούληδές μας, την ανεργιούλα μας, τη μικρότητά μας, το ρουσφετάκι μας, και το ψηφαλάκι μας! Ψωμί Ελιά και ειδήσεις στου Αυτιά! 

Θόδωρος Γαλανοπουλος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου