Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Τηλεαστοί


Μετά την ανακοίνωσή της με την απειλή μήνυσης κατά της Ελληνοφρένειας, η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας ανέβασε στο σάιτ της ένα δελτίο Τύπου με προσθέσεις και αφαιρέσεις στο αρχικό κείμενο. Το νέο κείμενο δεν έχει ορθογραφικά λάθη -εντόπισα μόνο δύο- και αυτή τη φορά απουσιάζει η απειλή μήνυσης κατά της Ελληνοφρένειας. Στο νέο κείμενο υπάρχει, όμως, ένα ενδιαφέρον απόσπασμα που δεν υπήρχε στην ανακοίνωση. Προστέθηκε μετά.

Αφού ο συντάκτης του κειμένου αναφέρει πως η Ελληνοφρένεια παρουσιάζει τους άνδρες της ΥΑΤ και της ομάδας Δέλτα σαν ηλίθιους, γράφει:


«Όλα αυτά διαδραματίζονται στην ζώνη υψηλότερης θεαματικότητας που παρακολουθούν ακόμα και μικρά παιδιά περνώντας αρνητικές αντιλήψεις για το θεσμό της Αστυνομίας αλλά και λανθασμένη εικόνα για όλους εμάς που τον υπηρετούμε.»

Δηλαδή τους αστυνομικούς υπαλλήλους της Αχαΐας τους ενδιαφέρει το πώς παρουσιάζει η τηλεόραση τους αστυνομικούς στη ζώνη υψηλής τηλεθέασης που βλέπουν τηλεόραση τα παιδιά τους.

Τους αστυνομικούς δεν τους ενδιαφέρει η πραγματική τους εικόνα.

Δεν τους ενδιαφέρουν οι αθλιότητες και οι βαρβαρότητες που κάνουν οι συνάδελφοί τους.

Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά που τους λένε οι πολίτες στον δρόμο.

Δεν τους ενδιαφέρουν αυτά που τους λένε οι πολίτες στις πορείες και στις διαδηλώσεις.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι το πώς τους παρουσιάζουν τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η αλήθεια είναι πως τα τηλεοπτικά κανάλια έχουν «σεβαστεί» πολύ τους αστυνομικούς. Ειδικά τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό το λόγο βγήκε και το σύνθημα «Μπάτσοι, TV, Νεοναζί, όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί».

Δηλαδή, δεν έχει σημασία αν οι αστυνομικοί είναι κτήνη. Σημασία έχει να τους παρουσιάζει «καλούς» Και έξυπνους η τηλεόραση.

Δεν έχει σημασία πώς είσαι αλλά πώς σε παρουσιάζει η τηλεόραση.

Έχω την εντύπωση πως αυτό δεν συμβαίνει μόνο με τους αστυνομικούς.
Συμβαίνει και με πολλούς άλλους.

Οι μικροαστοί έγιναν τηλεαστοί.

Και η μικροαστική κοινωνία έγινε τηλεαστική κοινωνία.

Όποιος έχει στα χέρια του την τηλεόραση έχει και την εξουσία.

(Ο κύριος στη φωτογραφία είναι ο ένας από τους δυο κυρίους που υπογράφουν το κείμενο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας. Τον ενδιαφέρει πολύ η τηλεοπτική του εικόνα. Όχι δεν υπονοώ κάτι.)


pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου