Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

«Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον…»

Θα έχετε σίγουρα ακούσει –ή διαβάσει- την φράση «Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον τάδε». Στη συνέχεια ακολουθεί ένα «αλλά». Δηλαδή «Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Αντώνη Σαμαρά αλλά όχι για αυτό». Υπάρχει και παραλλαγή της φράσης: «Πολλά μπορεί κάποιος να προσάψει στον τάδε, αλλά…».


Επειδή είμαι προσεκτικός αναγνώστης και ακροατής έχω παρατηρήσει πως αυτοί που γράφουν «Πολλά μπορεί να προσάψει κάποιος στον Ευάγγελο Βενιζέλο αλλά όχι αυτό κι εκείνο», ποτέ δεν έχουν προσάψει κάτι στον Βενιζέλο.

Μετά από τέσσερα χρόνια χρεοκοπίας δεν του έχουν βρει τίποτα αρνητικό. Μάλιστα, κάποιοι είναι ομοτράπεζοί του, και του γεμίζουν και το ποτήρι, και του λένε και τι σπουδαίος που είναι. Όχι μόνο τώρα, από παλιά.

Επίσης, αυτοί που λένε πως «πολλά μπορεί να προσάψει κάποιος στον Ευάγγελο Βενιζέλο» δεν λένε ποτέ ποια είναι αυτά τα πολλά που μπορεί κάποιος να του προσάψει.

Αυτοί που χρησιμοποιούν την φράση «Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Σαμαρά αλλά όχι για αυτό κι εκείνο» όχι μόνο δεν έχουν κατηγορήσει ποτέ για τίποτα τον Σαμαρά –τον βρίσκουν υπέροχο-, αλλά χρησιμοποιούν αυτή την φράση για να κατηγορήσουν αυτούς που κατηγορούν τον Σαμαρά.

Και πώς να κατηγορήσεις τον Σαμαρά; Αφού σε διόρισε…

Το συμπέρασμα είναι πως όσοι λένε ή γράφουν «Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος τον Σαμαρά» δεν έχουν κατηγορήσει ποτέ τον Σαμαρά αλλά κατηγορούν όσους κατηγορούν τον Σαμαρά.

Για πολλά μπορεί να κατηγορήσει κάποιος μερικούς δημοσιογράφους και κάποιους «πνευματικούς ανθρώπους».

Μπορεί να τους κατηγορήσει πως είναι ξεπουλημένα καθάρματα.

Και θα έχει απόλυτο δίκιο.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου