Παρασκευή 8 Ιουνίου 2012

“Ποιανού είσαι ‘συ;”


Όταν η “ευρύτερη αριστερά” δείχνει ως ρίζες της “Αγανάκτησης”  ξετσίπωτες πολιτικές αποφάσεις  “λαίκίζει, χαιδεύει αυτιά και δικαιολογεί τη βία”.
Όταν το “ευρύτερο Εκσυγχρονιστάν δείχνει ως ρίζες του Κασσιδιάρη “τα συνθήματα και τις μούντζες”, είναι απλά Τετάρτη.
Η σε κάθε επίπεδο ελεεινή προσπάθεια συμψηφισμού είναι, όπως και κάθε άλλη “ανάγνωση της πραγματικότητας” από τους Ρόκες Παρμεζάνες κουτοπόνηρη, στενόμυαλη, και κυρίως, πέρα για πέρα στερούμενη βασισμένων σε οποιαδήποτε πραγματικότητα επιχειρημάτων.

Είπαμε, οι Φυσικοί έχουν καινούργιες θεωρίες για το προς τα πού δείχνει το Βέλος του Χρόνου, αλλά ακόμα κι αυτοί δεν έχουν καταφέρει να αντιστρέψουν τη σχέση αιτίου-αιτιατού. Αν για τη “Χρυσή Αυγή” ευθύνονται “oι μούντζες στη Βουλή” τότε η σταθερή ύπαρξη της Χρυσής Αυγής και του ευρύτερου φασιστοδεξιού χώρου σε δυσδεκαετές βάθος πρέπει να αποδοθεί σε συλλογική μαντική ικανότητα.
Furthermore, το σύνθημα “Να καεί το μπουρδέλο η Βουλή” προσωπικά το πρωτοάκουσα στις πορείες του 87-88, οπότε αν πήρε γύρω στα 25 χρόνια για να φτιάξει τον Κασσιδιάρη με ενδιάμεση στάση τα γιαουρτώματα (δημοφιλέστατα προχουντικά, αλλά είπαμε, το βέλος του χρόνου κι όλα αυτά), τότε πραγματικά περιμένω το edito που θα τα ρίχνει όλα στην Εύα και το προπατορικό αμάρτημα. Ο μόνος λόγος που αυτό δε θα γίνει ποτέ, είναι ότι στην εξίσωση “λεκτική βία-γιαούρτια-ξύλο-σφαίρες” πρέπει να μπαίνει ένα φρένο προς τα κάτω στο “λεκτική βία”. Είναι η γεννεσιουργός αιτία, η Αρχή των Πάντων, Άχρονη και Αιωνία. Τίποτα δεν την προκάλεσε, κανένα  αίτιο δεν έχει, η Αγανάκτηση”Είναι”, δεν προκλήθηκε απο κανέναν, ευθύνες δεν υπάρχουν πουθενά.
Αν καταφέρουμε ποτέ να συννενοηθούμε χωρίς βρώμικς τρικλοποδιές και λασπερές ενοχοποιήσεις, θα διακρίνουμε ότι σε όλα αυτά τα γεννήματα της Κρίσης, αλλα και για την ίδια την Κρίση, η λύση παραμένει μία και απλή:
Ξέρανε το βάλτο και θα απαλλαγείς απ’ τα κουνούπια.

derveniotis 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου