Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

ΤΙ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ. ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟ ΠΑΛΗΚΑΡΙ

Η επιστολή Σαμαρά λοιπόν

«Αθήνα, 27 Ιουνίου 2012

Όπως σας έχω πληροφορήσει, δυστυχώς δεν θα μπορέσω να παραστώ στο σημερινό Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, λόγω μιας οφθαλμολογικής επέμβασης που έπρεπε να γίνει. Η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια.

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας επαναβεβαιώσω ότι η Ελλάδα είναι απόλυτα αποφασισμένη να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που προκύπτουν από την πρόσφατη συμφωνία διάσωσης.


Η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας αποδέχεται την ιδιοκτησία του προγράμματος σταθεροποίησης και είναι πλήρως δεσμευμένη στους στόχους, στους αντικειμενικούς σκοπούς και σε όλες τις βασικές πολιτικές του Προγράμματος.

Θα επιταχύνω την εφαρμογή του Προγράμματος με έμφαση στον τομέα των Ιδιωτικοποιήσεων.

Βεβαίως, υπάρχει το ζήτημα ορισμένων αναγκαίων τροποποιήσεων του Προγράμματος, ώστε να ελεγχθεί η άνευ προηγουμένου ανεργία και να ανασχεθεί η καταστρεπτική ύφεση στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα για πέμπτο συνεχές έτος. Με τον τρόπο αυτό
θα εξασφαλισθεί, επίσης, η επίτευξη όλων των στόχων.

Προσβλέπω σε συνάντησή μας, ευθύς ως οι γιατροί μου επιτρέψουν να ταξιδέψω

Αντώνης Κ. Σαμαράς 


Τι να πει κανείς παραπάνω? Την ώρα που διαβάζω κάτι πομπώδεις τίτλους στις εφημερίδες και στο διαδίκτυο για τη Γερμανία που ηττήθηκε από τον Σουπερ Μαριο και από το Νότο - ο νότος νίκησε και κάτι τέτοια - την ώρα που η Ευρώπη φλέγεται και οι τσακωμοί πάνε σύνεφο, να μες τη μέση η επιστολή του κ.Σαμαρά να καθησυχάσει ότι εδώ στο μικρό χωριό δεν είναι ούτε βορράς ούτε νότος. Εδώ είναι το απόλυτο ΤΙΠΟΤΑ. Ο ίδιος ο κ.Σαμαράς αν θυμάστε σε κάποια από τις γλαφυρές ομιλίες του εκείνες που ντύνει πάντα με όλα τα χρώματα της πρόζας είχε πει τη φράση κλειδί για τούτη δω την μικρή και λουφαγμένη στη γωνιά της αποικία ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ!!

Τι είπαμε πως θα έκανε εκείνη η κυβέρνηση εθνικής ενότητας? Τι υποσχέθηκε προεκλογικά? Τι ελπίδες είχαν τα προβατάκια? Σκληρή διαπραγμάτευση. Πάρτε μια σκληρή διαπραγμάτευση και τρέχτε τώρα πίσω από τις ποδιές των γάλλων ή των ιταλών να δείξετε τα δοντάκια που μπορούν να μασήσουν μέχρι βλήτα και βλήτα σε τούτο εδώ το τόπο υπάρχουν από τη μια άκρη ως την άλλη.

Κι όπως λέει και το παλιό το τραγουδάκι

 Η ζωή σου ντούμπλε-φας, μέσα κι έξω τη φοράς,
η καρδούλα σου γκαζιέρα δίχως γκάζι και αγέρα.
Μες στο κόλπο είσαι χωμένος και γλυτώνεις παρά τρίχα,
τώρα είσαι βολεμένος και σου κόψανε το βήχα...


vasiliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου