Σάββατο 21 Απριλίου 2012

Σχεδόν οι μισοί Έλληνες «δεν έχουν να φάνε»

Ένας στους δύο Έλληνες δυσκολεύτηκε να αγοράσει τρόφιμα ή να πληρώσει τους λογαριασμούς του, τους τελευταίους 12 μήνες. Η Ελλάδα βρίσκεται πλέον στην πρώτη – και καθόλου τιμητική – θέση, ως προς το ποσοστό του πληθυσμού που δηλώνει φτωχό.

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει σήμερα ο «Ελεύθερος Τύπος», το 45% των Ελλήνων παραδέχεται ότι μερικές φορές δεν είχε χρήματα ούτε για το φαγητό του! Το συντριπτικό αυτό ποσοστό τοποθετεί την Ελλάδα πιο πάνω από τη Βουλγαρία, τη Λιθουανία και τη Λετονία....


Μόλις ένας στους δέκα Έλληνες δεν αντιμετωπίζει αδυναμίες πληρωμής, αν και το 97% έχει διαπιστώσει ότι η φτώχεια έχει αυξηθεί στη χώρα μας τον τελευταίο χρόνο.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1.000 ευρώ. Αντιθέτως, οι περισσότεροι Έλληνες δεν θα ήταν σε θέση να καλύψουν το ποσό.

Το 73% των Ελλήνων δηλώνει ότι καθυστερεί να πληρώσει λογαριασμούς και οκτώ στους δέκα πιστεύουν ότι δεν θα μπορούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα των παιδιών τους το επόμενο διάστημα.
πηγη:kafeneio-gr

1 σχόλιο:

  1. "Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν σε ένα έκτακτο έξοδο 1.000 ευρώ" Εννοείται πως ένας Έλληνας κάτι τέτοιο θα το έκρινε ως καταστροφή και ζημία και όχι ως έκτακτο έξοδο από την στιγμή που ο μηνιαίος του μισθός είναι κάτω των 1000 με τα οποία πρέπει πρώτα να επιβιώσει ο ίδιος και ύστερα να εξοφλήσει λογαριασμούς όπως η ΔΕΗ που είναι υπερβολικά ακριβή στις υπηρεσίες της.

    Αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος νοικιάζει και σπίτι τότε μαζεύει ακόμα και τα 5λεπτα για να πάει σούπερ μάρκετ.

    Όσο αφορά τους λογαριασμούς προσωπικά πολλές φορές τους αφήνω απλήρωτους μέχρι τον επόμενο λογαριασμό για να καταφέρω να τα βγάλω πέρα όπως μπορώ με άλλα ζητήματα.

    Ας σημειωθεί εδώ πως κανένας δεν έχει βοηθήσει τον Έλληνα στην οικονομική κρίση,ούτε ο ίδιος ο Έλληνας. Και με αυτό εννοώ τους μαγαζάτορες που δεν κατεβάζουν τις τιμές, στις εταιρίες προιόντων αλλά και κινητής τηλεφωνίας . Είναι γνωστό πως η cosmote και η vodafone πριν καιρό έδιναν δώρο 1200 λεπτά και sms με κάθε κάρτα ανανέωσης. Τώρα δεν δίνουν τίποτα ! Τώρα που τα χρειαζόμαστε δεν δίνουν. Και εκεί που χρειαζόμουν μία 10ευρη κάρτα τον μήνα τώρα χρειάζομαι κάπου στα 35 ευρώ. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή