Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Είμαστε ολοι Ελληνες ! Να το θυμάστε και αύριο !

Γράφει ο 
 
Φίλοι μου, και στην επανάσταση του 21 οι φιλέλληνες που ήρθαν και πολέμησαν στο πλευρό μας, ήταν σκόρπιοι ιδιώτες, μεμονωμένες ομάδες  και ποιητές αιθεροβάμονες! Καμιά σχέση, μακριά από τις κυβερνήσεις τους που σιγά μην ήθελαν να χαλάσουν τη σούπα της οθωμανικής αυτοκρατορίας!
Έτσι και τώρα πολύ συγκινητικά ένα μεγάλο κομμάτι του λαού της Ευρώπης, βγήκε και διαδήλωσε με το πολύ ωραίο σύνθημα "είμαστε όλοι Έλληνες"! 
Και Γερμανοί και Ιταλοί και Άγγλοι. Βλέπετε πάντα θα υπάρχει αυτή η  τεράστια διαφορά μεταξύ λαού και κυβερνήσεων! Και εκείνος που είπε πολύ σοφά ότι οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτε, είχε απόλυτο δίκιο! Τι σχέση μπορεί να έχει ο εργαζόμενος Γερμανός στη  Siemens  ή ο Έλληνας με τις μίζες της εταιρείας και τα διεθνή της παιχνίδια;  Όλοι είμαστε Έλληνες φωνάξανε οι Ευρωπαίοι! Αρκεί μόνο να το καταλάβουμε κι εμείς οι ίδιοι οι Έλληνες!   
Το σύνθημα έχει πολλές και σημαντικές έννοιες! Και θέλω για μια ακόμα φορά να είμαι ξεκάθαρος! Η πατρίδα χρειάζεται όλους τους Έλληνες, αλλά και οι Έλληνες χρειάζονται την πατρίδα! Και ο Έλληνας χρειάζεται τον Έλληνα! Δουλειά στον Έλληνα από τον Έλληνα, τα χρήματα που δεν σου περισσεύουν στον Έλληνα, οι αγορές σου Ελληνικές!   
Το ξέρω θα χρειαστεί και το γαμημ… το  ανταλλακτικό για το αμάξι και θα το δώσεις στα εισαγόμενα! Αλλά σκέψου την καθημερινή σου διαδικασία και κάνε την Ελληνική!  Πήγαινε διακοπές στη Ελλάδα! Είναι δυνατόν να έχεις δει  τη  Μαγιόρκα και να μην έχεις δει τη Σάμο; Είναι δυνατόν να πας στη Ρώμη και να μην έχεις πάει στα Γιάννενα; Τραβάτε να δείτε τη Θράκη μας πριν να μας ζητάνε διαβατήριο!  Η χώρα,  για όσους έχουν γεννηθεί μέσα στα εισαγόμενα σουπερμάρκετ, παράγει παμπολλα προϊόντα! Γεωργικά, κτηνοτροφικά, κρέατα, τυριά, ρούχα, παπούτσια, ηλεκτρικά , ηλεκτρονικά, ακόμα και ηχεία  για το σπίτι σας!  Γι αυτό αγαπητέ φίλε όταν  κοιτάς το προϊόν στο οποιοδήποτε ράφι να θυμάσαι τη θέση εργασίας που έχεις και αν θα υπάρχει αύριο!   
Συνεχίζω και εξειδικεύω! Είναι δυνατόν να είμαστε οι πρώτοι πελάτες της Σκωτίας; Είναι δυνατόν να ρουφάμε του ουίσκι σαν το νερό στη χώρα του Διόνυσου με τα απίθανα κρασιά και το νέκταρ των θεών τσίπουρο;  Όλη η Ελλάδα είναι με έναν καπουτσίνο  και ένα φρεντουτσινο στο χέρι! Μα τι  λέτε μόδιστροι μου; Πιείτε έναν καφέ από το καφεκοπτείο της πόλης σας, γαμω τη Βραζιλία μου γαμω! Δεν έχει τέλος η θυματοποίηση μας από  τις διαφημίσεις και το  χαζοκούτι που μας πλασάρει όλα τα σκουπίδια για να  βλέπουμε, να τρώμε και να βάζουμε στο κορμί μας!  Δεν είναι άραγε ντροπή Κλεοπάτρες μου να αγοράζουνε σαμπουάν με 6 και 8 ευρώ το μπουκαλάκι; Πράσινο σαπούνι να γλυτώσετε και από του μήκυτες!  τέλος πάντων!  Αν δεν υποστηρίξουμε εμείς τον τόπο μας και τα  προϊόντα του, ποιος περιμένετε να το κάνει;  Οι Μεξικάνοι; Παπούτσι από τον τόπο σου  και τυρί από το χωριό σου!  Τέλος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου