Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Ο τελευταίος προϋπολογισμός σε ευρώ


Υπερψηφίστηκε χτες στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2012. Ο προϋπολογισμός είναι σε ευρώ επειδή είναι δύσκολο να υπολογιστεί το ποσό σε δραχμές, αφού κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η ισοτιμία δραχμής-ευρώ μετά από την έξοδο από την ευρωζώνη και τη στάση πληρωμών.
Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος προσπάθησε να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα και είπε πως η επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη θα γίνει το 2013, αν και ευχήθηκε να καταστραφεί ο πλανήτης το 2012, ώστε αφενός να πληρωθούν οι γραφές και αφετέρου να μη χρειάζεται να παλεύουμε πια με τους προϋπολογισμούς.

Ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν ακόμα απολογισμό της θητείας του –τον 158ο- και είπε ότι δεν παραιτήθηκε επειδή απέτυχε αλλά επειδή ήταν πολύ πετυχημένος και δεν ήθελε να δημιουργήσει κόμπλεξ στους άλλους με αυτή του την υπεροχή.
Επίσης, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε –για 297η φορά- πως δεν τον ενδιαφέρουν οι καρέκλες, οπότε δεν πρόκειται να φύγει από την θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ακόμα κι αν χρειαστεί να στέκεται όρθιος στο ένα πόδι.
Ο Αντώνης Σαμαράς, από την πλευρά του, ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία δεν είναι ούτε συμπολίτευση, ούτε αντιπολίτευση, αλλά μια μαλακία και μισή.
Η Αλέκα Παπαρήγα είπε πως το ΚΚΕ θα επιδιώξει να μην πετύχει κανείς από τους στόχους αυτού του προϋπολογισμού –λες και υπάρχει περίπτωση να πετύχει-, ενώ κάλεσε το λαό να είναι προετοιμασμένος για κάθε ενδεχόμενο –ακόμα και για φονικό σεισμό και χολέρα-, οπότε όλοι οι Έλληνες, που είμαστε αραχτοί και ανέμελοι τα τελευταία χρόνια και έχουμε γίνει πλαδαροί από την καλοπέραση, να έχουμε το νου μας μη μας τη φέρουν μπαμπέσικα.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είπε πάλι ένα κάρο μαλακίες, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο για προϋπολογισμό «χώρας της υποσαχάριας Αφρικής», ξεχνώντας πως το σχόλιό του είναι ρατσιστικό και δεν ταιριάζει με το ευαίσθητο αριστερό του προφίλ.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου