Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2011

ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΝΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕ ΑΥΤΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΩΘΕΙ!!

Εγινε κι η ορκομωσία φαστ φουντ. Πρώτη φορά βλεπω τέτοια ταχύτητα σε ένα τόσο δραματικό γεγονός. Η Ελλάδα γκαστρωμένη με επιπλοκές. Ο επώδυνος τοκετός που γεννάει τελικά ένα παράξενο πλάσμα με 49 στόματα κάθε λογής, κι οι παπάδες που βιάζονται να το βαπτίσουν πριν σαρανταρίσει γιατί δεν είμαστε σίγουροι αν θα τη βγάλει.

Στο Βέλγιο παινεύονται πως εδώ και τόσο καιρό λειτουργούν χωρίς κυβέρνηση χωρίς πρόβλημα. Τι λένε τα παληκάρια εδώ εμείς έχουμε φτιάξει σχολή σε δυο χρόνια . Προχωράει κι αποφασίζει μια Κοινοβουλευτική Δημοκρατία παρακάμπτοντας το Σύνταγμα. Με μια Βουλή που έφτασε στο σημείο να ψηφίζει με συμφωνίες πως θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σε μια κυβέρνηση που θα πρέπει να παραιτηθεί στην επόμενη. Με μια συγκυβέρνηση που ο ένας εκ των συμμετεχόντων θα συνεχίσει να είναι η αξιωματική αντιπολίτευση!


Με ένα λαό που κατέβαινε στο Σύνταγμα 40 μερες μουτζώνοντας και βρίζοντας, που έκανε πορείες που έφτασαν το ένα εκατομύριο συμμετοχή, που σταμάτησε λιμάνια, μεταφορές υπουργεία και σχολεία από τη λειτουργία τους, που πήρε στο κυνήγι όποιον έβρισκε μπροστα του στην εθνική γιορτή και που αποφάσισε να κλειδαμπαρωθεί σπίτι μόλις ήρθε η ώρα που θα έπρεπε σύσωμος να είναι στους δρόμους.

Ναι η Ελλάδα ήταν γκαστρωμένη άσχημα. Από λόγια κούφια, ανίκανους κυβερνώντες και ένα λαό που πάσχει από ελλειψη ευθύνης με διαστρευλωμένη αντίληψη των υποχρεώσεών του και των δικαιωμάτων του ανά περίπτωση. Η Ελλάδα είναι γκαστρωμένη ακόμα από ένα σύστημα που αγνοεί τους νόμους του κράτους, το Σύνταγμα με λειτουργούς οι οποίοι έχουν ξεχάσει εντελώς για πιο λόγο διορίστηκαν στα αξιώματά τους.

Είναι λογικό μια τέτοια χώρα να αποζητά συνεχώς δεκανίκια. Να κρέμεται από τα φουστάνια εκείνων που θα προσφέρουν άμεση ελεημοσύνη. Είναι λογικό να τάζει και να προσφέρει τα παιδιά της στους δουλέμπορους. Είναι λογικό να μην παράγει τίποτα και να παραμένουν απαθείς οι ιθαγενείς στο γεγονός ότι σ΄αυτόν εδώ το τόπο τρώνε πορτοκάλια από την Ισπανία, πατάτες από την Αιγυπτο και φυστίκια Αιγίνης από τη Τουρκία!

Η Ελλάδα μπήκε στην Ευρωζώνη με τα εργοστάσιά της να παράγουν φουλ δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους και ανέργους. Κατανάλωσε δις αμέτρητα για τους Ολυμπιακούς της την ώρα που τα νοσοκομεία της δεν είχαν γάζες, στα σχολεία πέφταν οι σοβάδες από τους τοίχους ,  η γη της ήταν ακαλλιέργητη, τα εργοστάσια κλείνανε και οι πολίτες το γλεντάγανε κάνοντας συλλογή από πιστωτικές και δάνεια!!!

Η κυβέρνηση που μόλις σχηματίστηκε μου θύμησε ένα παλιό ανέκδοτο.

Πέρναγε ένας σ΄ενα δρόμο και τον πάτησε ένα αυτοκίνητο. Κατεβαίνει ο οδηγός έντρομος τον βλέπει νεκρό και για να μην πάρει την ευθύνη τον πετάει κάτω από μια γέφυρα και φεύγει. Οπως έχει πέσει το πτώμα ένα φορτηγό που ερχόταν το χτυπάει ξανά. Κατεβαίνει ο φορτηγατζής το παίρνει το πτώμα και το πετάει σε μια λίμνη που ήταν δίπλα. Καθώς το πετάει ερχόταν μια βάρκα και χτυπάει επάνω του. Εντρομος ο ψαράς περιμαζεύει το πτώμα το φορτώνει σε ένα αυτοκίνητο και το πάει στο πιο κοντινό νοσοκομειο στα επείγοντα. Βουτάνε το πτώμα οι γιατροί το βάζουν στην εντατική και μετά από κανα τέταρτο βγαίνουν έξω και λένε στο κακομοίρη το ψαρά που περίμενε σαστισμένος.
Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Ενα τέταρτο νωρίτερα να μας τον είχατε φέρει θα τον σώζαμε!!!


vasiliskos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου