Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Κόμματα πτώματα ...

 
"Απέθανε ο Κονδύλης μας πάει κι ο Βενιζέλος, την πούλεψε κι ο  Δεμερτζής που θα φέρνε το τέλος . Όσοι γενούν πρωθυπουργοί όλοι τους θα πεθάνουν τους κυνηγάει ο λαός απ τα καλά που κάνουν!"  Μάρκος Βαμβακάρης  τραγουδοποιός και ρεμπέτης συνθέτης  πριν πολλές δεκαετίες!   
Ρε παιδιά τι να πω;  Ότι τα έλεγα όλα αυτά; Πού να βρεις εύκολα πρωθυπουργό; Κάποιες δουλειές, όσο και να μην έχεις  τίποτε να κανείς, όσο  και να πεινάς, δεν πας να τις κάνεις!  Όχι πέστε μου;  … έξω από εδώ …, ποιος πάει να κάνει τον νεκροθάφτη; Σίγουρη δουλειά, κρίση –ξεκρίση, μόνιμη δουλειά και εισόδημα μεγάλο!  Αμ , δε ! πρέπει να είσαι κάπως διαφορετικός … δεν είναι εύκολο!
Κάπως έτσι και πρωθυπουργός  στην Ελλάδα  και στην συγκεκριμένη περίπτωση! Εύκολο είναι να βρεις κάποιον που να σου κάνει τη βρομοδουλειά που θέλει η Τρόικα και η Ευρώπη, να τον βρίζουν τα κόμματα που τάχα τον στηρίζουν, να τον γιουχάρουν τα άλλα μικρότερα κόμματα, να μην του μιλάει ούτε ο γείτονας του και ο μπάρμπας του, και να πρέπει να εξαφανιστεί από το προσκήνιο μετά για 15-20 χρόνια;  Πρωθυπουργό ζητάνε, και οι μεν του λένε ότι πρέπει να κάνει αυτό και αυτό και εκείνο, και οι άλλοι του λένε σχεδόν να μην κάνει τίποτε, γιατί μπορεί να τους χαλάσει τη μαγιά, και είναι έτοιμοι να αναλάβουν αυτοί, και έχουν φρεσκομαγειρεμένες τις χυλόπιτες… Μα είστε καθόλου καλά; Πρωθυπουργό ζητάτε  εσείς,  δακτυλογράφο  να της υπαγορεύετε  τα κείμενά σας, ή ορντίναντσα για τα θελήματα;  Για τόσους μήνες που ζητάτε και με τέτοιες αρμοδιότητες και εντολές, αν δεν βρείτε πρωθυπουργό πάρτε έναν πλανητάρχη… τον Τάσο Μπουγά με τα γυαλιά του και το πούρο του να σας τραγουδάει "έλα στον παππού", πάρτε έναν βασιλιά, τον Χαλιλόπουλο των τσιγγάνων, βάλτε έναν ηγούμενο τον Εφραίμ  πχ του Βατοπεδίου, έναν επίτροπο καμιάς εκκλησιάς, καμια μπάνικη γκόμενα  τουλάχιστον να δείχνει λίγο μπούστο, να κάνουμε κι εμείς και οι Ευρωπαίοι γούστο… Τέλος πάντων η παροιμία το λέει ξεκάθαρα: "Η χώρα καίγονταν κι πουτάνα λούζονταν!"
Για τα κομματικά οφέλη τους μπορεί να βρεθούμε εκτός Ευρώπης! Αυτοί βέβαια  θα συνεχίσουν να είναι εκεί, αφού εκεί θα έχουν τα χρήματα τους, εκεί θα σπουδάζουν τα παιδιά τους… Εμείς μόνο θα είμαστε υποχρεωμένοι  να βρίσκουμε καμιά δουλίτσα στην Αλβανία, στην Τουρκία ή στη Βουλγαρία, που θα είναι σε πολύ καλλίτερη κατάσταση από εμάς!  Αχ ορέ λεβέντες μου; Τι να τα κάνουμε τα κόμματα όταν θα έχουμε γίνει πτώματα; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου