Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

28η ΟΚΤΩΒΡΗ 2011:ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ YES MEN

Σήμερα περίμεναν παρελάσεις με τρόπο και πειθαρχία που να παραπέμπει σε ολοκληρωτικά καθεστώτα. Δηλαδή με στρατιωτικό. Οι επίσημοι ήθελαν να γίνει μια παρέλαση υποταγής, να περάσουν από μπροστά οι ένοπλες δυνάμεις και οι μαθητές για να τιμήσουν αυτούς. Δηλαδή ποιους; Τους εκπροσώπους του κράτους. Ποιου κράτους; Αυτού που έχει διαλυθεί, από μια κυβέρνηση μαριονετών και αχυράνθρωπων. Περίμεναν ο κόσμος να χειροκροτήσει και να παρευρεθεί σαν σκηνικό ταινίας, σαν απλοί κομπάρσοι και φυσικά να αφήσει κατά μέρους τα νομιμοποιημένα βασανιστήρια που του επιβάλλουν.


Την γνώμη μου για τις παρελάσεις την έχω καταθέσει στο παρελθόν και συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη. Είναι εκγύμναση “πατριωτικών” αντανακλαστικών και τίποτα παραπάνω. Ούτε Ιστορία μαθαίνεις, ούτε γίνεσαι πιο συνειδητοποιημένος. Επίσης δεν μου αρέσει η εικόνα του στρατού στους δρόμους, ούτε η στρατιωτικοποίηση  των μαθητών. Τα όργανα σήμερα άρχισαν από νωρίς. Στην Θεσσαλονίκη εν μέσω αποδοκιμασιών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας αποχώρησε και μάλιστα δήλωσε προσβεβλημένος που τον έλεγαν προδότη, αλλά μας είπε ότι πολέμησε στα 15 του ως αντάρτης. Ο κ. Παπούλιας, είναι προδότης και το ότι ήταν αντάρτης στα 15, μάλλον το εξαργυρώνει σήμερα με παχυλό εξαψήφιο ετήσιο εισόδημα. Επίσης πρώτη φορά είδα τον ΠτΔ, να διαμαρτύρεται για κάτι, αφού σε όλες τις αποφάσεις της κυβέρνησης δεν τον είδαμε καν να δηλώνει αντίρρηση. Μάλλον αυτό το συμβάν ήταν μόνο άξιο να ξυπνήσει το απολίθωμα του ΠτΔ.
Ο κ. Μπουτάρης, δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, για ακόμη μια φορά κατώτερος των περιστάσεων, δήλωσε πως αυτό που συνέβη σήμερα είναι “η δικτατορία των μειοψηφιών”. Μάλλον θα εννοεί αυτούς που τον εξέλεξαν. Επίσης σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος φρόντισε να παρελάσει από τα κανάλια, δηλώνοντας πως όλα όσα έγιναν είναι απαράδεκτα μπλα, μπλα…παραδίδοντας μαθήματα πολιτικής ορθότητας. Η μεγάλη ξεφτίλα, είναι εκ μέρους όσων μίλησαν για μη σεβασμό στους θεσμούς και το δημοκρατικό πολίτευμα. Για άλλη μια φορά τα έριξαν στον ΣΥΡΙΖΑ και σε εξτρεμιστές (μένει ν’ ακούσουμε και σε τρομοκράτες), κλείνοντας τα μάτια ή καλύτερα φοβούμενοι, μπροστά σ’ αυτόν που έχουν πραγματικά απέναντί τους. Τον λαό.
Πολλές παρελάσεις διεκόπησαν, αλλά συνεχίστηκαν μόλις αποχώρησαν οι “επίσημοι”. Κέρκυρα, Τρίκαλα, Πάτρα, Βόλος, Ηράκλειο, Ξάνθη, Κοζάνη, Χαλκίδα, Λαμία και σε πολλές περιοχές της Αθήνας και του Πειραιά έγιναν παρελάσεις λαϊκής οργής. Είναι χαρακτηριστικό, ειδικά στην Αθήνα, ο τρόπος αποκλεισμού του κόσμου από την παρακολούθηση της παρέλασης, με μπλόκα και κάγκελα.
Μια χώρα που δεν έχει μείνει θεσμός, για θεσμός όρθιος, δίνει τόσο μεγάλη βαρύτητα (ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικός θίασος) σε μια παρέλαση. Αυτοί που κατέλυσαν την δημοκρατία και παρέδωσαν την χώρα σε κέντρα της Ευρώπης καταδικάζοντας την σε υποτέλεια, κόπτονται για “εθνικές μνήμες” και (το πιο καλό ανέκδοτο) την αντίσταση κατά των Γερμανών! Το μόνο που τους νοιάζει είναι να γίνει η παρέλαση προς τιμήν τους. Έχουν αυτοανακηρυχθεί σε προστάτες, ενώ είναι οι προαγωγοί μιας κλειστής λέσχης χαραμοφάηδων πολιτικάντηδων. Μήνυμα εστάλη, αλλά είναι ανίκανοι να το λάβουν. Κι αυτό είναι το πιο επικίνδυνο, αφού πολώνουν το κλίμα και αυξάνουν την θερμοκρασία στο καζάνι της κοινωνίας, πολύ πάνω από το σημείο βρασμού.
Ευτυχώς άνθρωποι που πραγματικά ήταν αντιστασιακοί μίλησαν όπως έπρεπε. Το “ΟΧΙ” το λέει ο λαός.

strangejournal 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου