Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Αξιόπιστη τροϊκανή δημοκρατία


Πότε εμπεδώθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα;
Είναι ένα ερώτημα που δεν απαντήθηκε τελικά στην βουλή. Ο Σαμαράς δήλωσε ότι το 1974 εμπεδώθηκε η δημοκρατία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, του θείου.

Μπερδεύτηκε λιγάκι γιατί τότε ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή. Η κοινοβουλευτική δημοκρατία, θεωρητικά τουλάχιστον, είναι όλων των Ελλήνων και όχι του Καραμανλή.

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε πολλές δημοκρατίες και κάποιες Νέες Δημοκρατίες (πρόχειρα μου έρχονται στο μυαλό 2: ΠΑΣΟΚ και ΝΔ).

Έχουμε την δημοκρατία του Καραμανλή, την δημοκρατία του Ανδρέα, την βρώμικη δημοκρατία (της εποχής του βρώμικου ΄89), την καταστροφική δημοκρατία Μητσοτάκη, την κινέζικη δημοκρατία, την κάθε μέρα ένα σκάνδαλο – κάθε μέρα μια πίστα στο play station δημοκρατία και τώρα διανύουμε την τροϊκανή δημοκρατία απόλυτης καταστροφής.
Και φυσικά στην δημοκρατία όλοι οι πολίτες είναι ίσοι. Εκτός από τους πολιτικούς του ασύλου. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν έχουμε δημοκρατικό πολίτευμα αλλά ολιγαρχικό, ολίγον πρωθυπουργικό και απέραντα υποκριτικό.

Ο Κυριάκος της οικογένειας είπε ότι θα ψήφιζε το μεσοπρόθεσμο αν ήταν η δική του ψήφος η κρίσιμη. Θεωρητικά το είπε καλέ… ακόμα στην ΝΔ είναι.

Πάντως η οικογένεια Μητσοτάκη χτυπάει από παντού. Διαγωνισμό κάνουν ποιος θα στηρίξει περισσότερο τον Γιωργάκη.

Βλέπουν το αίμα του λαού να ρέει και τους τρέχουν τα σάλια. Με καλαμάκι είναι έτοιμοι να το πιουν, χωρίς καν να κρατάνε τα προσχήματα.

Όλοι οι Έλληνες καταριούνται την ώρα και την στιγμή που μας χώσανε σε μνημόνια και μηχανισμούς προστασίας των τραπεζών. Όλοι; Και όμως όχι. Υπάρχουν και κάποιοι, πως τους έλεγε ο κουρασμένος; Νταβαντζήδες; Που κερδίζουν οι άτιμοι ότι και να γίνει.

Θα μπορέσουν να κάνουν τα έργα, τα κοστολογημένα συνήθως στο πενταπλάσιο του πραγματικού κόστους, με λεφτά της Ε.Ε. καθώς θα δίνουν το ΕΣΠΑ άνευ κρατικής συμμετοχής.

Ο Οικονόμου, ο αλλάζων απόψεις ανάλογα με την καρέκλα που κάθεται, δήλωσε ότι έχουμε κερδίσει πόντους αξιοπιστίας.

Μετά από αυτό αναμένεται στους μισθωτούς και συνταξιούχους να δοθεί μέρος αυτών των πόντων αξιοπιστίας. Για κάθε ευρώ που αφαιρείται από τα εισοδήματα τους θα παίρνουν 3 πόντους αξιοπιστίας.

Επίσης θα αντικατασταθεί το επίδομα ανεργίας με το μεγάλο πακέτο αξιοπιστίας.
Μέχρι τώρα μας τάιζαν εθνική υπερηφάνεια. Πλέον θα τρώμε πόντους. Ενίοτε και αγγουριών.

Δυο – τρία πραγματάκια διαπραγματεύεται ο Μπένι με την τρόικα για να αλλάξουν. Το ένα είναι ο πρωθυπουργός…

Κατά τα άλλα η διαπραγμάτευση ήταν σκληρή. Ο Μπένι χτύπησε το χέρι του στο τραπέζι και άλλαξε αυτά που είχε πει ο Παπακωνσταντίνου λίγο πριν πάει σε άλλο υπουργείο για να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του.

Μια μικρή λεπτομέρεια. Οι αλλαγές που πέτυχε είναι προς το χειρότερο. Άμα είσαι δεινός διαπραγματευτής…

Ο Μανώλης δήλωσε ότι αν η ΝΔ ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο θα φύγει από το κόμμα. Εκατομμύρια λαού έχουν ήδη αρχίσει να κλαίνε με μαύρο δάκρυ.

Η ΝΔ δεν σκοπεύει να καεί από τώρα. Θα περιμένει για λίγο καιρό ακόμα. Οπότε ο Μανώλης έχει τον χρόνο να αντιστέκεται.

Πάνω που η ψήφιση του μεσοπρόθεσμου μπαίνει στην τελική ευθεία έσκασε η σύλληψη παραγόντων του ποδοσφαίρου για παράνομα στοιχήματα.

Τι απόδοση έχει να μην είναι τυχαίος ο χρόνος;
Αν κρίνω από τον χρόνο που διαθέτουν τα Μέσα Μαζικής Προπαγάνδας και το θάψιμο των σκληρότερων μέτρων που ετοιμάζει ο πολυλογάς Μπένι η επιλογή της απλής σύμπτωσης δεν πληρώνει σχεδόν τίποτα.

Με 180 πρέπει να περάσει το μεσοπρόθεσμο, είπε ο Μπένι. Όταν ήταν υπουργός εθνικής άμυνας. Πλέον δεν το λέει. Παρά τα κιλά του η τούμπα είναι εντυπωσιακή.

Αναζητείται πολιτικός που οι εκφρασμένες του απόψεις είναι επεξεργασμένες από τον ίδιο, δεν είναι δηλαδή φερέφωνο του κόμματος τους και ο οποίος επιμένει στις απόψεις του άσχετα από την καρέκλα που κάθεται.

Ο ευρών κερδίζει συνδικαλιστή ο οποίος ενδιαφέρεται πρωτίστως για τους εργαζόμενους που εκπροσωπεί και μετά για την πάρτη του και την μελλοντική βουλευτική καρέκλα.

Ας κάνω και την δική μου προπαγάνδα. Δεν ξέρω πότε θα γίνουν οι εκλογές αλλά η αποχή θα πρέπει να είναι μηδενική. Έχω πολλά επιχειρήματα για την επιλογή της αποχής (με πολιτικούς όρους και όχι με απολίτικ στάση) αλλά στην δεδομένη στιγμή είναι απαραίτητη η ψήφος για να καταλάβουν οι παχύδερμοι πολιτικοί τις επιλογές του λαού με τα δικά τους μέτρα.

Αν απέχουμε το 50% τότε ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ να έχουν ένα ποσοστό κοντά στο 20% (και κάτω) λόγω του εκλογικού νόμου θα έχουν κοντά στο 75% (και οι δύο μαζί). Και αυτό θα το ερμηνεύσουν ως αποδοχή των πολιτικών τους.

Αν όμως ψηφίσουμε όλοι και δεν πάμε ως πρόβατα στα δύο κόμματα που έχουν καταστρέψει την Ελλάδα και το μέλλον μας τότε θα βυθιστούν εκλογικά.

Θα μου πεις τι στο διάολο να ψηφίσω. Μπορώ να σου τι να μην ψηφίσεις. Όχι στο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ γιατί είναι οι υπεύθυνοι για ότι γίνεται σήμερα. Και όχι σε όσους στηρίζουν τις μνημονιακές επιλογές. Όπως Ντόρα, κωλοτούμπα Καρατζαφέρη κλπ

Ένα πράγμα με φοβίζει με τους αγανακτισμένους. Μήπως τους εκμεταλλευτεί και βρει από εκεί μαγιά κανένα ακροδεξιό μόρφωμα.

Για κάποιους η μετάβαση από τον πατριωτισμό στον εθνικισμό είναι μια εύκολη υπόθεση.

Γιατί όσο μας ενώνει η αγανάκτηση και ο θυμός και μένουμε στην μούντζα ή το γιαουρτάκι δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν όμως τεθεί θέμα προσανατολισμού και δράσης τότε θα αναδυθούν οι διαφορετικές ιδεολογίες.

Και η ανάδειξη είναι θετικό γεγονός αν υπάρξει σύνθεση και ομόνοια ως προς τον στόχο. Αλλά είναι αρνητικό όταν η κάθε ομάδα θα θέλει ο αγώνας και ο στόχος να είναι προς την δική της ιδεολογική σκοπιά. Και ένας εμφύλιος δεν είναι μια απίθανη περίπτωση.

Στην νότια Καρολίνα ένας άνεργος έκλεψε από τράπεζα ένα δολάριο για να καταφέρει να μπει στην φυλακή και να εξασφαλίσει το φαγητό του.

Με 20% και αυξανόμενη ανεργία ουρά θα κάνουμε μπροστά στις τράπεζες για να κλέψουμε ένα ευρώ.

Πλέον οι εργαζόμενοι είναι λιγότεροι από τους άνεργους. Και σε λίγο οι φυλακισμένοι θα είναι περισσότεροι από τους ελεύθερους.

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου