Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Ποιόν σας …θυμίζει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Οσο πάει ο Γ. Παπανδρέου και μοιάζει περισσότερο στον.. Κώστα Καραμανλή και όπως όλα δείχνουν θα αποτελέσει και σύντομα παρελθόν. Πέραν τους γεγονότος ότι του έχει ξεφύγει η υπόθεση της οικονομίας και το καράβι βουλιάζει και εκτός ότι κορυφαίοι υπουργοί, κι όχι μόνο έχουν αρχίσει να προετοιμάζουν την έξοδό τους από το καράβι αυτό, τώρα ο νυν πρωθυπουργός υιοθετεί το… στιλ του προκατόχου του.

Ο ένας μετά τον άλλον, υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ, διαφοροποιούνται δημόσια από την επίσημη γραμμή:
Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδης ζήτησε επαναδιαπραγμάτευση των όρων του Μνημονίου, λέγοντας ότι «όσο πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στο φαύλο κύκλο της ύφεσης τόσο λιγότερα έσοδα θα έχουμε».
Η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Λ. Κατσέλη έφτασε στο σημείο να μιλήσει «για γκάφα σχετικά με την περαίωση» αλλά και για την ανάγκη επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του Μνημονίου.
Ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος παραπονέθηκε ότι δεν ενημερώθηκε για το δίλημμα που επρόκειτο να θέσει ο πρωθυπουργός.
Ο αν. υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Μπεγλίτης μίλησε για την ανάγκη αλλαγής στρατηγικής της κυβέρνησης.
Ο κ. Απ. Κακλαμάνης ζήτησε «υπουργό για τα έσοδα και λιγότερες
τυμπανοκρουσίες».
Ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δ. Ρέππας, «αδειάζοντας» τον κ. Πεταλωτή που εξέφρασε την ικανοποίηση της κυβέρνησης για τα αποτελέσματα του α΄ γύρου, αναρωτήθηκε «τί ικανοποίηση να έχουμε;».
Μόλις λοιοπόν κάποια στελέχη εμφανίστηκαν αντίθετα με την κυβερνητική πολιτική, μόλις οι υπουργοί άρχισαν να μιλάνε για το χάλι που επικρατεί, το Μέγαρο Μαξίμου έβγαλε τη διαρροή περί… ενόχλησης του πρωθυπουργού. Οπως έκανε και ο κ. Καραμανλής, έτσι και ο κ. Παπανδρέου δια των κύκλων του στέλνει μηνύματα δυσαρέσκειας, οργής, αντίδρασης για τους “αντάρτες” και άλλα τέτοια συναισθήματα τα οποία φυσικά βγαίνουν μέσω αντιπροσώπων. “Οταν οι κάλπες είναι ανοικτές, καλύτερα τα στόματα να μένουν κλειστά”, φέρεται να είναι ο πρωθυπουργός και καθάρισε.  Αντί να δει αν αυτοί που μιλάνε λένε κάτι, αντί να κάτσει να σκεφτεί μήπως οι υπουργοί του, οι βουλευτές, τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο λαός έχουν αρχίσει να μιλάνε και να λένε σωστά πράγματα, τι έκανε ο κ. Παπανδρέου; Επέλεξε να κρυφτεί στη γνωστή γυάλα του Μαξίμου και να κοιτάζει από κει τα γεγονότα να τον προσπερνούν.
Κάποιος από τους επικοινωνιολόγους του δεν του είπε ότι όταν κλείνεται ο πρωθυπουργός στη γυάλα, το επόμενο βήμα είναι να σπάσει η γυάλα; Δεν είδε το παράδειγμα του πρώην πρωθυπουργού;
Προς το παρόν το Μαξίμου παρέχει ασφάλεια. Μέχρι πότε όμως, θα αποτελεί το άλλοθι για να μην γίνεται τίποτε, για να μη βγαίνει ο κ. Παπανδρέου να αφουγκραστεί τον κόσμο;

Πηγή: http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου