Σάββατο 4 Ιουλίου 2015

«ΟΧΙ» στους καναλάρχες και τις ορντινάντσες τους

τηλεόραση

Στήνουν τις κάμερες στις ουρές της ταλαιπωρίας, για να κερδοσκοπήσουν επί του πόνου και της απελπισίας των γερόντων. 

Αφιέρωσαν- όλα τα κανάλια μαζί- οκτώ λεπτά στη συγκέντρωση του ΟΧΙ και σαράντα επτά λεπτά στη συγκέντρωση του ΝΑΙ. Πρόβαλλαν  κατά κόρον τις δηλώσεις του Ρουβά, του Ψινάκη, του Αθερίδη υπέρ του ΝΑΙ και  έθαψαν το ΟΧΙ του Μίκη, του Γαβρά, του Μικρούτσικου.  Έδωσαν πέντε λεπτά στο ΝΑΙ του Κώστα Μητσοτάκη και ούτε μισό δευτερόλεπτο στο ΟΧΙ του Μανώλη Γλέζου. Αποθεώνουν τον κάθε τυχάρπαστο οικονομολόγο και αγνοούν τους νομπελίστες, τον Στίγκλιτς και τον Κρούγκμαν. Κατρακύλησαν στα έσχατα της ξευτίλας, έβαλαν τον Ευαγγελάτο να πει στην κάμερα ότι οι εργαζόμενοι του ΜΕΓΚΑ δεν πληρώθηκαν για τον Ιούλιο. Οι πλουσιότεροι της Ελλάδας, ο Βαρδινογιάννης, ο Μπόμπολας, ο Ψυχάρης δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν ένα μισθό. Να κάνουν e-banking, να βάλουν στην τράπεζα τον μισθό του Πρετεντέρη, να κουβαληθεί  πεντακόσιες φορές στο ΑΤΜ για να πάρει πενηντάρικα.


Αυτό που ζούμε από το πρωί της Δευτέρας είναι υπερβολικό ακόμη και για την ελληνική ιδιωτική τηλεόραση, την πιο διαπλεκόμενη, την πιο διεφθαρμένη, την πιο αγράμματη,  την πιο φτωχομπινεδιάρικη τηλεόραση  ολόκληρης της Ευρώπης. Δεν είναι προπαγάνδα αυτό που ζούμε, είναι μίσος, είναι άφρισμα, είναι νταμάκι. Δεν τους νοιάζει το ευρώ και η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, τους νοιάζει το τομάρι τους, αυτό πολεμούν  να σώσουν οι μιντιάρχες και οι ορντίναντσες  τους. Πολεμούν στην κυριολεξία.

Το ΝΑΙ είναι χρυσάφι για τους καναλάρχες, αξίζει εκατομμύρια επί εκατομμυρίων. Αν κερδίσουν το δημοψήφισμα,  δεν θα πληρώσουν για να πάρουν τις άδειες, δεν θα πληρώσουν τα τέλη των συχνοτήτων, δεν θα πληρώσουν φόρο για τις διαφημίσεις, δεν θα πληρώσουν για τα ηλεκτρονικά καζίνα που έχουν στήσει οι γόνοι τους. Αν υπερισχύσει το ΝΑΙ δεν θα μάθουμε ποτέ πως δόθηκαν στους Ομίλους τα θαλασσοδάνεια των 150 εκατομμυρίων του μνημονιακού παρελθόντος, ούτε πως θα δοθούν τα δάνεια του μνημονιακού μέλλοντος. Και προφανώς δεν θα τιμωρηθεί ποτέ κανείς, ούτε αυτοί που ζήτησαν τα δάνεια ούτε αυτοί που τα έδωσαν.

Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα θα δώσει πασαπόρτι στους μιντιάρχες και τις ορντίναντσες  τους, ώστε να γίνουν εντελώς ασύδοτοι, θα γίνει το ξίφος με το οποίο θα πάρουν αιματηρή εκδίκηση από εκείνους που τόλμησαν να σηκώσουν κεφάλι. Το ΝΑΙ στο δημοψήφισμα είναι ΝΑΙ στον Μπόμπολα, τον Ψυχάρη, τον Βαρδινογιάννη, τον Κυριακού, τον Κοντομηνά, τον Πρετεντέρη, την Τρέμη, τον Ευαγγελάτο, την Στάη, την Χούκλη, την Κοσιώνη, τον Μπογδάνο, τον Παπαχελά, τον Πορτοσάλτε, τον Τράγκα, τον Παπαδημητρίου.

Συγγνώμη που αράδιασα, ενδεχομένως εν ώρα φαγητού,  αυτά τα δύσοσμα ονόματα, αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να τα λησμονήσετε, όταν βρεθείτε πάνω από την κάλπη.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου