Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

Γιατί θα ψηφίσω ΟΧΙ

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαι αισιόδοξος για το τι μας ξημερώνει από Δευτέρα. Είτε σε περίπτωση υπερίσχυσης του ΝΑΙ είτε του ΟΧΙ στα υφεσιακά μέτρα που τελεσιγραφικά θέλησαν να επιβάλουν οι δανειστές, η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι το αποχωρητήριο των διεθνών χρηματοπιστωτικών οίκων.
Ο γηράσκων και θνήσκων ελληνικός πληθυσμός θα συνεχίσει να αντιμετωπίζει την εξαθλίωση την ώρα που η πλειονότητα αυτών που κυρίως δημιούργησαν το χρέος και κέρδισαν από την κρίση, οι αφορολόγητοι μεγαλοκαναλάρχες και οι βολεμένοι μενουμευρώπηδες που φαντασιώνονται τους μεγαλοαστούς, θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν τα προνόμιά τους.

Ελάχιστοι θα αμφισβητούν στην ολότητά της την φαντασιακή εμμονή της πλειοψηφίας σε μια ανύπαρκτη "Ευρώπη του διαφωτισμού και της δημοκρατίας" στην οποία δεν πιστεύουν καν οι πρωτεργάτες της στη Γαλλία και τη Γερμανία. Έως ότου, σε καμιά 10αριά-15αριά χρόνια, το ευρωενωσιακό όραμα να καταρρεύσει υπό το βάρος των αντιφάσεών του, της γερμανικής αλαζονείας και των γεωπολιτικών εξελίξεων. (Και τότε θα μείνουν όλοι με τον... Ρομπέρ Σουμάν στο χέρι.)
Σε εμάς απλώς θα έχει απομείνει άλλη μια ήττα, μια χρεοκοπία -ακόμα πιο επώδυνη αν περάσουν οι τσαμπουκάδες του ΔΝΤ- και ένας διχασμός, για να τον προσθέσουμε στη μεγάλη συλλογή εθνικών και κοινωνικών διχασμών στην οποία έχουμε πλεόνασμα.
Παρόλα αυτά, επιλέγω με το χέρι στην καρδιά ΟΧΙ. Δεν θα το κάνω μόνο από κάποια συγκινησιακή προσήλωση στα "μεγάλα ΟΧΙ του παρελθόντος" που εξύψωσαν τον ελληνικό και κάθε άλλο λαό της γης από το επίπεδο του κυλιόμενου στις λάσπες υποτακτικού, στο επίπεδο του υπερήφανου Ανθρώπου και Πολίτη. Ούτε φυσικά για να το χρησιμοποιήσει ο ευρωλάγνος Τσίπρας ώστε να βελτιώσει "την διαπραγματευτική του θέση" απέναντι σε μη-εκλεγμένους εκβιαστές χαρτογιακάδες (οι οποίοι το μόνο που ήθελαν εξαρχής ήταν να ταπεινώσουν και να ρίξουν την πρώτη so called και wannabe αριστερή κυβέρνηση της Ευρώπης).
Θα ψηφίσω ΟΧΙ, γιατί όσο και αν δεν με εκφράζουν οι παλινωδίες και οι συμμαχίες της κυβέρνησης, το ετερόκλητο πλήθος νεοφιλελεύθερων, ποταμίσιων, πρώην αυλικών του εκσυγχρονισμού και ξεπλυμένων ακροδεξιών τσεκουροφόρων μου προκαλεί απέχθεια. Θα ψηφίσω ΟΧΙ, γιατί η ελεύθερη μετακίνηση εντός Ε.Ε., οι επιδοτήσεις και τα εράζμους των φοιτητών δεν είναι ικανά να εξωραΐσουν την αντιδημοκρατική μετάλλαξη που έχει επιβάλει μια αόρατη και αυταρχική τραπεζική δικτατορία. Θα ψηφίσω ΟΧΙ, γιατί στα χρόνια που θα έρθουν, δεν επιθυμώ η ακόμα πιο δυσβάστακτη αποικιακή υποτέλεια να έχει τη δική μου έγκριση και νομιμοποίηση.
Γιατί αυτά θα εγκρίνετε την Κυριακή, αγαπητοί/-ές φίλοι/-ες του ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, παλινορθώνοντας ταυτόχρονα το κατάπτυστο παλαιοκομματικό και μιντιακό σύστημα ολιγαρχίας που μας έφερε ως εδώ. Καμιά φαντασιακή Ευρώπη του Jastrzębowski, του Βίκτωρος Ουγκώ, του Garibaldi, του Ντε Γκωλ ή έστω του Κωνσταντίνου Καραμανλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου