Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ποιον να διαλέξω, την Λαγκάρντ ή τον Χλέμπουρα;

Στενοχωρήσαμε κόσμο και κοσμάκη την 5η Ιουνίου. Εκεί που όλοι περίμεναν  ότι θα δώσουμε τα 300 εκατομμύρια στο ΔΝΤ, εμείς τα κρατήσαμε για να τα δώσουμε στους συνταξιούχους,  να τα φάνε στη δηλωτή και στα λουκούμια. Όπως θα έλεγαν και οι τριακόσιοι  του εκσυγχρονισμού, αυτοί που φώναζαν  «όχι Μπαλτάς στην Παιδεία», είναι μέγας ξεπεσμός να μην πληρώνεις την Κριστίν Λαγκάρντ για να πληρώσεις τον μπάρμπα Μήτσο τον Χλέμπουρα. Κι από αισθητικής πλευράς να το δεις, που λέει ο λόγος, είναι προϊούσα κατρακύλα προς την άβυσσο του εθνολαϊκισμού, με μουσική υπόκρουση Σπύρου Ζαγοραίου.


Εν πάση περιπτώσει, στενοχωρήθηκε σφόδρα η Κριστίν από την αναστολή των πληρωμών και άφησε τη στενοχώρια της  να ρεύσει ως σανέλ νο 5 στις σελίδες των εφημερίδων και στις ιστοσελίδες των sites. Ορθώς στενοχωρήθηκε, διότι εν προκειμένω ισχύει απαξάπαντος το εξ όνυχος τον λέοντα, όπου όνυχας είναι τα 300 εκατομμύρια που χάθηκαν  προσωρινώς και λέοντας είναι τα 20 δισ. που ενδέχεται να χαθούν μονίμως.

Είκοσι δισεκατομμύρια ευρώ κινδυνεύει να χάσει το ΔΝΤ,  αν χρεοκοπήσει  η Ελλάδα και τούτο θα πέσει ως κεραυνός επί της καλοχτενισμένης κεφαλής της Κριστίν, που θα υποστεί τα επίχειρα της μεγαλύτερης αποτυχίας στην ιστορία του Ταμείου. Δεν το λέμε εμείς, το λένε  οι ξένοι αναλυτές, η Λαγκάρντ  παίζει το κεφάλι της με την Ελλάδα, αφού  για πρώτη φορά προηγμένη χώρα- μέλος της Ευρωζώνης και του ΟΟΣΑ μπαίνει σε πρόγραμμα και το πρόγραμμα αυτό τινάζεται στον αέρα, με υπαιτιότητα του ίδιου του ΔΝΤ.

Εκτός από την Λαγκάρντ, η αναστολή των πληρωμών στο ΔΝΤ στενοχώρησε σφόδρα και τις πηγές της Κομισιόν. Μπλαβό  ήταν το νερό που έρρευσε από τις πηγές το βράδυ της Πέμπτης,  μαύρα  και άραχλα έγιναν τα χαλιά και οι μοκέτες που ντύνουν το επιβλητικό μέγαρο των Βρυξελλών. Αν κλαίει μια το ΔΝΤ, οι Βρυξέλλες και τα Γιούρογκρουπ, οι χώρες- μέλη της Ευρωζώνης, δηλαδή, θα πρέπει να κλαίνε δώδεκα. Είκοσι δις κινδυνεύει να χάσει το ΔΝΤ από την πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, διακόσια σαράντα κινδυνεύουν να χάσουν οι Ευρωπαίοι, τουτέστιν χαίρε βάθος αμέτρητο και ύψος δυσθεώρητο ανθρωπίνοις λογισμοίς.

Κλαυθμός και οδυρμός έπεσε στο διεθνές στερέωμα με την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να μεταθέσει για το τέλος του Ιουνίου την αποπληρωμή των δόσεων του ΔΝΤ. Για 300 εκατομμύρια γίναμε πρωτοσέλιδο στους Φαινάνσιαλ Τάιμς, στον Γκάρντιαν, στο CNBC, σκεφτείτε τι μεγαλεία μας περιμένουν, αν δεν πληρώσουμε τα 1,6 δις στο τέλος Ιουνίου ή τα 3,2 δις, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας είναι αυτά, στις 20 Ιουλίου. Θα γίνουμε talk of the town, που λένε και οι φιλελέδες, θα μας δείχνουν σε γιγαντοθόνες στην Τάιμς και στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, αλλά και σε άλλες Σκουέρ της αλλοδαπής.

Το πιθανότερο είναι ότι οι γιγαντοοθόνες θα μας δείχνουν δεμένους στις κολώνες των ναών των Φιλισταίων, αλλά τι να κάνουμε, άμα φτάσει ο κόμπος στο χτένι υπάρχει πάντα και το αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΑΝΔΡΑΝΙΣΤAΚΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου