Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Ζήτω ο Σόιμπλε, ζήτω ο Μπάμπης!

Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Θα το πω κι ας πέσει φωτιά να μου τσουρουφλίσει τα οπίσθια: Ζήτω ο Σόϊμπλε! Ζήτω και ξαναζήτω στον εκπρόσωπο του σκοταδόψυχου Παγγερμανισμού!  

Χίλιες φορές αυτός, παρά ο Γιουνκέρ, ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Ρέντσι, ο Μοσκοβισί, ο Ντε Γκίντος, ο Σουλτς, ο Λιου και οι λοιποί κυριλέδες, που από μπρος σου θωπεύουν το μάγουλο και από πίσω σου σκάβουν το λάκκο. Ο Σόιμπλε λέει ευθέως αυτό που έχει κατά νου ο ίδιος και το σύστημα που εκπροσωπεί, σε απαλλάσσει από τις ψευδαισθήσεις, σε φέρνει κατάφατσα με την πραγματικότητα, σε βοηθάει, πρωτίστως, να μη σπαταλάς το χρόνο σου αδίκως.


Είμαστε ακόμη μακριά από μια συμφωνία με την Ελλάδα, έλεγε προχθές ο Σόϊμπλε. Όχι, έλεγαν οι κυριλέδες, η συμφωνία είναι θέμα ημερών, ίσως και ωρών, πήγαινε Τσίπρα στις Βρυξέλλες να βρεις τον καλό παππούλη που  λέγεται Γιουνκέρ. Πήγε ο Τσίπρας , βρήκε τον καλό Γιουνκέρ, ο Γιουνκέρ  τον χαιρέτισε, τον αγκάλιασε, τον φίλησε και μετά τον πέταξε στα σκυλιά. Πάρε να 'χεις και ΦΠΑ και ΔΕΗ και συντάξεις και ΕΚΑΣ και ιδιωτικοποιήσεις, πέσε Τσίπρα στον γκρεμό, έχοντας τον ελληνικό λαό πέτρα στο λαιμό σου.

Αφού ήξεραν ότι ο Γιουνκέρ θα ζητήσει από τον Τσίπρα μέτρα που ήταν αδύνατον να τα  δεχτεί, γιατί έβγαιναν συμπούρμπουλοι- ο Ολάντ, ο Μακρόν, ο Ντε Γκίντος της Ισπανίας, η  Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκ της Πορτογαλίας- και έλεγαν ότι η συμφωνία είναι θέμα χρόνου; Προς τι οι διαρροές  ότι στη συνάντηση Τσίπρα- Γιουνκέρ θα κλείσει το 90% της συμφωνίας; Η απάντηση είναι σχεδόν προφανής, ήθελαν να ρίξουν την ευθύνη της αποτυχίας στην ελληνική κυβέρνηση που αρνείται, η άτιμη, μια τόσο καλή συμφωνία. Το είχε πει άλλωστε και ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, η συμφωνία που προτείνουν οι εταίροι, Άρη μου, είναι πολύ καλή, είναι άριστη, πρέπει να την υπογράψουμε απαξάπαντος.

Χίλιες φορές ο Σόϊμπλε, χίλιες φορές ο Μπάμπης, ο εκπρόσωπος του Σόιμπλε επί την ελληνικής γης. Ο Μπάμπης τα λέει έξω από τα δόντια, φωνάζει ευθαρσώς «βάστα ΔΝΤ!», όπως φώναζαν «βάστα Ρόμελ!» οι μαυραγορίτες στην Κατοχή. Τον προτιμώ χίλιες φορές από τους καλλιεπείς που βγαίνουν τα βράδια στις οθόνες και απαιτούν από την κυβέρνηση να κάνει συμβιβασμό για να αποφύγει την χρεωκοπία. Μιλήστε συγκεκριμένα, αδέρφια, ο κόμπος έφτασε πλέον στο χτένι. Ποια συμφωνία να υπογράψει η κυβέρνηση; Αυτήν  με το 10% στη ΔΕΗ, με την εξαφάνιση του ΕΚΑΣ, με τις ιδιωτικοποιήσεις των 18 δισ;

Να απαντήσουν, λοιπόν,  οι κήνσορες των δελτίων, να απαντήσει και ο Σαμαράς, να μας πει αν τα βράχια που επικαλείται ως κίνδυνο είναι πιο κοφτερά από τα βράχια που μας προτείνουν οι δανειστές. Να  απαντήσει και ο Σταύρος Θεοδωράκης, που δήλωσε στην Γερμανική FAZ ότι είναι έτοιμος να κυβερνήσει την Ελλάδα, να μας πει ποια Ελλάδα είναι έτοιμος να κυβερνήσει, αυτήν που περιγράφεται στην πρόταση των δανειστών; Τέτοια Ελλάδα, χάρισμά του.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου