Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Ποιος έβγαλε το μάτι του Κύκλωπα;

Καφές

Μην πονοκεφαλιάζετε για τα μελλούμενα, τα έγραψε όλα χαρτί και καλαμάρι «Το Βήμα της Κυριακής». 

Με δύο ψωροευρώ (σ.σ. πάνω από πενήντα παίρνουν οι καφετζούδες) μάθατε ότι ο Τσίπρας θα συρθεί  σε επώδυνη συμφωνία, οι ΑΝΕΛ θα καταψηφίσουν τη συμφωνία για να μην εξαφανιστούν σαν το ΛΑΟΣ του Καρατζαφέρη, η Ζωή Κωνσταντοπούλου θα καταψηφίσει επίσης, θα διαγραφεί και θα ιδρύσει, μαζί με άλλους δέκα βουλευτές, τους «ΑΝΕΛ της Αριστεράς», ο δε Βαρουφάκης, ο αποκαλούμενος και «τορπιλιστής», θα βγει πάραυτα στο αντάρτικο. Μετά από όλα αυτά, έγραψε ο Ψυχάρης, ο Τσίπρας θα ηγηθεί της Κεντροαριστεράς , που θα τον καλέσει  να αναλάβει τις τύχες της.


Οι καθαροί νόες του συστήματος επιθεωρούν το μέλλον διαυγώς, σε αντίθεση με τους ιδεοληπτικούς αριστερίζοντες, που βρίσκονται σε κατάσταση διαρκούς θολούρας. Καθαροί νόες σαν τον Γιάννη Πρετεντέρη, που μετά τις Ευρωεκλογές του Μαΐου έγραφε ότι,  παρά τη νίκη του με διαφορά  4%, ο ΣΥΡΙΖΑ αποκλείεται να γίνει ποτέ κυβέρνηση. Η αυτοδυναμία, έγραφε ο Ιωάννης, είναι όνειρο απατηλό, οι ΑΝΕΛ, ο μόνος δυνητικός σύμμαχος, θα μείνουν εκτός Βουλής και όλοι οι άλλοι, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, το ΚΚΕ, θα φτιάξουν υγειονομική ζώνη, για να μην περάσουν ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο έμπολα. Οκτώ μήνες μετά, ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην  κυβέρνηση με 36,5%- μια ανάσα από την αυτοδυναμία- μαζί με τους ΑΝΕΛ, που είχαν πάρει 4,8%. Forget it Giannis.

Οι ίδιοι καθαροί νόες έγραφαν το Καλοκαίρι του 2013, αμέσως μετά το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι ακίνδυνο, γιατί θα φτάσει στις εκλογές διασπασμένο, σε τόσα κομμάτια όσες είναι και οι συνιστώσες του. Ο ΣΥΡΙΖΑ έφτασε ενωμένος στις εκλογές και τότε οι νόες απεφάνθησαν ότι η διάσπαση θα γίνει αμέσως μετά, όταν θα μοιράζονται  τα υπουργεία. Η  διάσπαση δεν έγινε ούτε τότε, δεν πειράζει, η διάσπαση θα γίνει τώρα που θα έρθει η επώδυνη συμφωνία, λένε οι μετά Χριστόν προφήτες, κουνώντας τις ουρίτσες, τα αυτάκια και τις οπλές τους.

Οι αντίπαλοί της Αριστεράς την αντιμετωπίζουν με τρόπο περιφρονητικό και τούτο είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσαν να της κάνουν. Η περιφρόνηση δίνει χρόνο στην Αριστερά  να εφαρμόσει τα σχέδιά της περνώντας με μαεστρία κάτω από τα πόδια Κυκλώπων, τυφλωμένων από το μίσος και των σνομπισμό- με κάτι τέτοια σλάλομ έφτασε από το 4% στο 37%. Τη σνομπάρουν την Αριστερά και τους ανθρώπους της οι ψωνισμένοι του συστήματος. Τους θεωρούν παρακατιανούς, αγράμματους, δογματικούς, περιδεείς μπροστά στις απειλές,  ευάλωτους μπροστά στις κολακείες. ΄Ελα μωρέ, άμα χοντρύνουν τα πράγματα, θα τους βγάλουμε για φαγητό στο GB, να τους πνίξουμε στην πολυτέλεια κι αν χοντρύνουν κι άλλο, θα τους τρυπήσουμε  με τις μυτερές  πένες μας, που άμα λάχει είναι και Mont Blank.

Να προσέχετε ωστόσο, αγαπητοί  Κύκλωπες, γιατί καμιά φορά οι Mont Blank γίνονται μπούμερανγκ και βγάζουν μάτια. Και τούτο είναι μέγα πρόβλημα, ειδικά αν έχεις μόνο ένα μάτι.

Γιώργος Ανανδρανιστάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου