Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Ποτέ

imf1
Στην διάρκεια της κατάθεσής του στη Βουλή στην Επιτροπή Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος, ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδα στο ΔΝΤ, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αποκάλυψε πως Έλληνες δημοσιογράφοι «εκπαιδεύονταν» από το ΔΝΤ στην Ουάσιγκτον, προκειμένου να προωθούν τις θέσεις του με τον κατάλληλο τρόπο, ενώ αντίστοιχη «εκπαίδευση» γινόταν και στην Ελλάδα.
Ο κ. Ρουμελιώτης είπε στην επιτροπή της Βουλής πως είχε συναντήσει στην Ουάσιγκτον Έλληνες δημοσιογράφους, οι οποίοι του είπαν πως είχαν κληθεί να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια του ΔΝΤ.

Μετά από την καταγγελία του κ. Ρουμελιώτη, η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέθεσε σε μέλος της Επιτροπής Αλήθειας να ζητήσει από τον υπεύθυνο επικοινωνίας του ΔΝΤ, Τζέρυ Ρέις, τη λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που «εκπαιδεύτηκαν» από το ΔΝΤ.

Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να νιώθει έκπληξη από την καταγγελία του Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Δεν πιστεύω να υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πως τα παπαγαλάκια -που υποδύονται τους δημοσιογράφους- βγαίνουν επί πέντε χρόνια στα χρεοκοπημένα και παράνομα κανάλια των ολιγαρχών και υποστηρίζουν με λύσσα τις θέσεις του ΔΝΤ επειδή τιμούν τις αξίες και την δεοντολογία της δημοσιογραφίας.

Δυστυχώς, συνεχίζουμε να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Τα παράνομα και χρεοκοπημένα κανάλια παραμένουν ακόμα και σήμερα στα χέρια των ολιγαρχών και οι υπάλληλοί τους συνεχίζουν να υποδύονται τους δημοσιογράφους, βγάζοντας πάρα πολλά χρήματα που προέρχονται από τις δικές μας τσέπες.

Το θέμα δεν είναι ποιοι Έλληνες δημοσιογράφοι είναι πιασμένοι αλλά ποιοι δεν είναι.

Ζητάω να δημοσιευτεί η λίστα με τα ονόματα των Ελλήνων δημοσιογράφων που δεν είναι στο payroll του ΔΝΤ, της Siemens, των ολιγαρχών, των κομμάτων, των πρεσβειών, των πολυεθνικών και άλλων συμπαθών οργανισμών.

Επειδή κάποιοι κάνουν σήμερα τους έκπληκτους με την καταγγελία του κ. Ρουμελιώτη, να θυμίσω πως το 2010, ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Χρίστος Βερελής, είχε αποκαλύψει πως η Siemens δεν είχε στο μισθολόγιό της μόνο πολιτικούς αλλά και δημοσιογράφους.

Πέντε χρόνια μετά δεν έχουμε μάθει ακόμα ποιοι δημοσιογράφοι ήταν στο payroll της Siemens, αφού κανείς -ούτε βέβαια η ΕΣΗΕΑ- δεν ενδιαφέρθηκε να μάθει ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι.

Υποθέτω πως το ίδιο θα συμβεί και τώρα. Η καταγγελία του κ. Ρουμελιώτη θα ξεχαστεί σε λίγες ημέρες, και οι Έλληνες θα συνεχίσουν να ενημερώνονται από τους Έλληνες υπαλλήλους του ΔΝΤ που υποδύονται τους δημοσιογράφους.

Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που υπάρχει καταγγελία για Έλληνες δημοσιογράφους που είναι στο payroll του ΔΝΤ.

Το 2012, σε ένα κείμενό μου που, για άγνωστους σε εμένα λόγους, προκάλεσε την οργή, τα βρισίδια και τις απειλές για μήνυση σε βάρος μου από ένα συγγραφέα-τηλεπαρουσιαστή ο οποίος εξελέγη στη συνέχεια με τον ΣΥΡΙΖΑ -επειδή ο λαός είναι σοφός-, έγραφα:

«Πότε θα μάθουμε τα ονόματα των δημοσιογράφων που λαδώνονταν από τη Siemens; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll του ΔΝΤ, ώστε να προωθούν τις μνημονιακές θέσεις; Ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι που είναι στο payroll πολιτικών, πολυεθνικών, πρεσβειών και άλλων;»

Η απάντηση -και τότε και τώρα- είναι ποτέ.

Βέβαια, όλοι ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί οι δημοσιογράφοι.

Αλλά η απουσία της Δικαιοσύνης θα τους επιτρέψει να συνεχίσουν να πλουτίζουν, ξεπουλώντας τη χώρα και τους υπόλοιπους Έλληνες.

Άλλωστε, ζούμε στη χώρα που κόντεψε να πάει στη φυλακή ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε τη λίστα Λαγκάρντ. Και θα φυλακιζόταν, αν το θέμα δεν έπαιρνε μεγάλες διαστάσεις στο εξωτερικό και δεν έδειχναν ενδιαφέρον το μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα και οι οι πιο έγκυρες εφημερίδες του πλανήτη.

Στην Ελλάδα κινδυνεύουν οι κανονικοί δημοσιογράφοι, όχι οι δημοσιογράφοι-υπάλληλοι των ολιγαρχών και του ΔΝΤ.

Τουλάχιστον, τώρα όλοι αντιλαμβάνονται πως η Ελλάδα είναι καλή μόνο για τους δοσίλογους και τους ρουφιάνους.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου