Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Ο Καραγκιόζης διαπραγματευτής



Του Θανάση Καρτερού

Η ελληνική κυβέρνηση λέει ψέματα! Η Κομισιόν δεν πρότεινε ποτέ περικοπές συντάξεων, κατάργηση του ΕΚΑΣ, αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα και στο ρεύμα. Και θα πρέπει να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Αυτά, με μια ικανή δόση οργής, τα ανακοίνωσε όχι όποιος - όποιος, όχι κάποιος μου - είπαν - να - σας - πω, αλλά ο ίδιος ο Γιούνκερ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν. Ο άνθρωπος που συμμετέχει ασμένως στις διαπραγματεύσεις. Και εμφανίζεται θλιμμένος για το ελληνικό δράμα. Άσε που χαϊδεύει τον ψεύτη Τσίπρα κάθε φορά που τον πετυχαίνει.


Και για άλλη μια φορά αναρωτιόμαστε: Είναι καλά οι άνθρωποι; Είναι δυνατό να ξεφουρνίζουν τέτοιες ανοησίες και να ζητούν τον λόγο από την κυβέρνηση με τέτοιες ανοησίες; Διότι δεν πέρασαν καλά - καλά δύο εβδομάδες από τη μέρα που παρέδωσαν τις γραπτές προτάσεις τους στον Τσίπρα. Ζητώντας, μάλιστα, με μορφή τελεσίγραφου να γίνουν όλες οι συζητήσεις πάνω σε εκείνο το κείμενο. Κι εκεί είναι όλα όσα ο Γιούνκερ χαρακτηρίζει ψέματα της ελληνικής κυβέρνησης. Χαρτί και καλαμάρι. Γραπτώς και επισήμως.

Δεν είναι, λέει, της Κομισιόν. Μισή αλήθεια λέει ο ψευτάκος. Διότι είναι των θεσμών. Και στους θεσμούς συμπεριλαμβάνεται η Κομισιόν. Και όταν οι θεσμοί, μετά τα παζάρια τους, επιδίδουν ένα τελεσίγραφο, αυτό προφανώς τους εκφράζει όλους. Αυτοί είναι εξάλλου σοβαροί, σε αντίθεση με τους δικούς μας. Δεν είναι δυνατό να έδωσαν επισήμως στην ελληνική κυβέρνηση ένα χαρτί και τώρα ο επίσημος των επισήμων να υπονοεί ότι πρόκειται περίπου για κωλόχαρτο. Μαμά, δεν το είπα εγώ, η Κριστίν το είπε. Διότι έχει και η ελαφρότητα τα όριά της.

Άντε εξηγήστε το εσείς τώρα αυτό. Δεν ήξερε ο Γιούνκερ; Ήξερε και λέει συνειδητά ψέματα; Αμόλησε μια μπούρδα στο πλαίσιο του προπαγανδιστικού πολέμου κατά της Ελλάδας; Ο Θεός κι η λουξεμβουργιανή ψυχή του. Σε κάθε περίπτωση, όμως, πολύ εύκολα τα έχουν τα λογάκια για τους Έλληνες. Συμβουλεύουν, βρίζουν, διαστρέφουν, χαρακτηρίζουν, απειλούν, χαϊδεύουν. Απολαμβάνουν, βλέπετε, ασυλίας να λένε ό,τι τους κατέβει. Κάθε μέρα κι ένα νέο φρούτο από τον κήπο των δανειστών. Με αγάπη για την Ελλάδα.

Και το ωραίο είναι πως υπάρχουν κόμματα και ευυπόληπτα πρόσωπα εδώ σε μας που θεωρούν αυτούς σοβαρούς και την κυβέρνηση όχι. Ε ρε, γλέντια, που θα έλεγε κι ο Καραγκιόζης διαπραγματευτής...

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου