Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Το ΟΧΙ εξασφαλίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Ελλάδας

Μετά τις φωνές, τα ουρλιαχτά, τα βρισίδια και τις υπόλοιπες γνωστές συνήθειες του όμορφου λαού μας -που ακολούθησαν την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος-, πολλοί Έλληνες συνειδητοποιούν με έκπληξη πως ο μόνος τρόπος να παραμείνει η Ελλάδα με αξιοπρέπεια και προοπτική στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι να ψηφίσουν ΟΧΙ.
Αν όλοι οι Έλληνες ψήφιζαν ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής, η θέση της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν απόλυτα διασφαλισμένη.

Είναι εντυπωσιακό πως το ΝΑΙ οδηγεί -αργά ή γρήγορα- στην έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Μόνο το ΟΧΙ φοβούνται και θα λάβουν σοβαρά υπόψη τους οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Άλλωστε, ακολουθούν και άλλοι ευρωπαϊκοί λαοί, που τώρα παρακολουθούν με προσοχή.
Το ΝΑΙ είναι η συνέχιση της πολιτικής τους, με την περαιτέρω εκτίναξη του δημοσίου χρέους, την φτωχοποίηση, την μετανάστευση των Ελλήνων στο εξωτερικό και όλα τα άλλα δεινά που επέφερε η πολιτική της λιτότητας.

Το ΝΑΙ είναι η υποταγή. Και το τέλος.

Δεν είναι ατομική, κομματική, κυβερνητική ή αντικυβερνητική η επιλογή που καλούνται να κάνουν οι Έλληνες στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Είναι εθνική.

Καταλαβαίνω πως άνθρωποι που έχουν μάθει να λειτουργούν σαν οπαδοί δεν μπορούν να κάνουν τέτοιες σκέψεις. Τους ξεπερνούν.

Αν έχεις μάθει πως πολιτική είναι να τσακώνεσαι και να βρίζεσαι με τους άλλους -και να δρας σαν χουλιγκάνος-, αδυνατείς να σκεφτείς.

Το δημοψήφισμα της Κυριακής είναι μια καλή ευκαιρία, για να αρχίσουν οι Έλληνες να σκέφτονται. Μόνοι τους.

Καιρός ήταν.

(Φυσικά, εγώ θα επιθυμούσα έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη και την Ευρωπαϊκή Ένωση· άλλωστε, για αυτό ψήφισα ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Βέβαια, αυτό δεν με εμποδίζει να σκέφτομαι.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου