Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Οι καλοί άνθρωποι

Οι καλοί άνθρωποι κοιτάνε τη δουλίτσα τους, το σπιτάκι και την οικογένειά τους. Έχουν πολιτική άποψη, που σπάνια την εκφράζουν γιατί φοβούνται μη στιγματιστούν η απλά γιατί αδιαφορούν. Προσπαθούν να γίνονται όσο πιο διακριτικοί γίνεται για να μην αποτελούν αντικείμενο σχολιασμών. Σπάνια θα δεις τους καλούς ανθρώπους να αντιπαρατίθενται. Μισούν να μαλώνουν αλλά αποφεύγουν και να βοηθούν. Αγαπάνε να λένε πως αγαπάνε την πατρίδα αλλά θα πετούσαν άνετα μια σακούλα σκουπίδια από το παράθυρο του αυτοκινήτου προκειμένου να διατηρήσουν το χώρο τους καθαρό.

Τα χόμπι τους δεν είναι αρκετά, εκτός αν είναι παντρεμένοι οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν υπάρχουν καθόλου, πλην τηλεοράσεως. Χριστούγεννα και Πάσχα οι καλοί άνθρωποι πάνε εκκλησία κρατώντας κεριά, τσουγκρίζοντας αυγά κ.α. Ο λόγος που τα κάνουν αυτά τους είναι παντελώς άγνωστος, αλλά δε θέλουν να ρωτήσουν να μάθουν, γιατί φοβούνται μην αμαρτήσουν.


Γενικότερα έχουν πολύ καλή σχέση με τη θρησκεία αν και δε γνωρίζουν απολύτως τίποτα γι' αυτή. Οι καλοί άνθρωποι είναι πάντα εντάξει στις υποχρεώσεις τους. Ειδικά απέναντι σε κράτος και τράπεζες. Δεν αφήνουν λογαριασμούς ή φόρους απλήρωτους. Στη δουλειά δεν αντιμιλάνε ποτέ γιατί φοβούνται κυρώσεις και δεν διεκδικούν ποτέ δικαιώματα. Αγαπάνε τη δημοκρατία αν και αποφεύγουν να ασχολούνται με τα κοινά. Ευελπιστούν να αλλάξουν τα πράγματα, αλλά από το μπαλκόνι του σπιτιού τους απογοητεύονται βλέποντας πάλι λίγα άτομα στην πορεία.

Οι καλοί άνθρωποι πρέπει να παντρεύονται και να κάνουν παιδιά για να συνεχίσουν να είναι καλοί. Ανύπαντροι, άτεκνοι, χωρισμένοι δε γίνονται αποδεκτοί στο χώρο. Οι καλοί άνθρωποι πιστεύουν επίσης στην ισότητα των ανθρώπων εκτός βέβαια αν ο άλλος είναι Πακιστανός, γυναίκα ή άφραγκος.

Η ζωή των καλών ανθρώπων είναι πιο βαρετή και από αυτή που φαίνεται πως κάνουν τα μοσχάρια χωρίς ενδιαφέρον και καμιά εξέλιξη, παρ' όλα αυτά όμως αυτή τη ζωή ονερεύονται για τα αγαπημένα τους τέκνα με λίγα περισσότερα χρήματα ίσως και μερικά τετραγωνικά μεγαλύτερο σπίτι.

Γιαννα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου