Παρασκευή 22 Μαΐου 2015

Φορά Πρώτη Αριστερά

FPA
Μετά από απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, αλλάζει το «Πρώτη Φορά Αριστερά» και γίνεται «Φορά Πρώτη Αριστερά».
Η αλλαγή από «Πρώτη Φορά Αριστερά» σε «Φορά Πρώτη Αριστερά» δεν πρόκειται για κάποιο γαλλισμό -στα γαλλικά είναι σύνηθες το επίθετο να μπαίνει μετά το ουσιαστικό- αλλά επειδή τα αρχικά των λέξεων, με αυτή τη σειρά, μας δίνουν το ΦΠΑ.

Ο ΦΠΑ θα αυξηθεί -απλά, ψάχνουν τρόπο να μας το πουν, αφού μας προετοιμάσουν πρώτα για την αναγκαιότητα αύξησής του τα στελέχη της κυβέρνησης παρέα με τα παπαγαλάκια των ολιγαρχών από τα χρεοκοπημένα ΜΜΕ- και θα αποτελέσει το σήμα κατατεθέν του νέου Μνημονίου.


Βέβαια, ο ΦΠΑ είναι ο πλέον αντιλαϊκός έμμεσος φόρος -και δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τις προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για δίκαιο φορολογικό σύστημα και φορολόγηση του συσσωρευμένου πλούτου- αλλά δεν πειράζει, αφού έτσι λέγανε και καμιά μαλακία, για να περνάει η ώρα.
Φυσικά, η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα καταπολεμήσει την φοροδιαφυγή, αφού η κυβέρνηση δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα προς την φορολόγηση των ολιγαρχών, οπότε ο κάθε Έλληνας θα πιστεύει πως έχει το δικαίωμα να φοροδιαφεύγει.

Από την άλλη, αν πρέπει να επιλέξει κάποιος ανάμεσα στο να πληρώνει τον ΦΠΑ ή να φάει και να ταΐσει τα παιδιά του, μάλλον θα επιλέξει να μην πληρώσει τον ΦΠΑ.

ΦΠΑ. Φορά Πρώτη Αριστερά.

pitsirikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου