Τρίτη, 21 Απριλίου 2015

Οι νέες περιπέτειες της ζωής

(Το κείμενο που ακολουθεί δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα ΤΟ ΧΩΝΙ)


@Τι είναι ανάπτυξη; Τι είναι μεταρρύθμιση; Τι είναι η πατρίδα μας; Τα όρη, τα βουνά; Μην είναι ο επίτιμος; Ή ο μπουμπούκος;

Όλα αυτά είναι η πατρίδα μας. Μα προπαντός οι σαμαρομπένηδες. Που, μην δουν ανάπτυξη και μεταρρύθμιση αμέσως να τρέξουν.
Όπως με τα 28 ακίνητα του δημοσίου που πούλησε το ΤΑΙΠΕΔ. Τα οποία τα πούλησε έναντι 200 εκατομμυρίων και τώρα τα νοικιάζει το δημόσιο για 20 χρόνια έναντι 600 εκατομμυρίων.
Δηλαδή αναγνώστη μου, έχεις ένα δικό σου σπίτι που η τιμή του είναι 300000 ευρώ. Εσύ το πουλάς 40 χιλιάρικα και το νοικιάζεις για 20 χρόνια δίνοντας συνολικά 120 χιλιάρικα.
Έξυπνη επιλογή, δεν λέω!
Και να πεις ότι τα 200 εκατομμύρια τα κράτησε, ότι τα έδωσε σε φτωχούς, σε μισθούς, σε συντάξεις; Μπα, στην μαύρη τρύπα του χρέους τα έδωσε. 
@Ο Μπουτάρης υιοθέτησε ανεμόμυλο. Σαφώς είναι πιο βολικό από το να υιοθετούσε ένα σκυλάκι. Τον ανεμόμυλο δεν χρειάζεται να τον πηγαίνει βόλτα. Άσε που δεν γαυγίζει τα βράδια.
@Είπε ο μπουμπούκος: Όποιος ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ παίρνει έναν μετανάστη μπόνους στο σπίτι του. Ενώ όποιος ψήφισε ΝΔ παίρνει έναν μπουμπούκο μπόνους στο σπίτι του….
Να πως έχασε η ΝΔ. Καλύτερα μετανάστη παρά υστερία.
@Όσο είμαστε στην ασάφεια αφαιρούμε μετρητά από την κοινωνία για να πληρώνουμε τις δόσεις. Όταν έρθουμε στην σαφήνεια θα πάρουμε δανεικά για να πληρώνουμε τις δόσεις και θα αφαιρούμε
μετρητά από την κοινωνία για να πληρώσουμε τα νέα δάνεια.


@Όταν ο μισθός έπεσε σε μια νύχτα στα 480 ευρώ το ΠΑΜΕ δεν έκανε ντου στο υπουργείο.  Την ώρα που συζητιόταν η αύξηση του μισθού, έστω κουτσουρεμένα, έστω καθυστερημένα, έστω ελάχιστα, έστω συμβολικά, το ΠΑΜΕ ήταν εκεί για να καταγγείλει.
Μετά αναρωτιούνται: τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε.
Ή έχω άδικο, εγώ ο προβοκάτορας των λαϊκών αγώνων; 
@Ο Ντράγκι δήλωσε ότι δεν θέλει να σκεφτεί το ενεχόμενο χρεοκοπίας της χρεοκοπημένης Ελλάδας.
Ας μην το σκεφτεί. Δεν τον πιέζει κανείς.
@Γιατί όμως τρομάζει ο Ντράγκι; Τρομάζει από
το ενδεχόμενο να μην έχει χαρτί υγείας η Βούλτεψη;
Ή μήπως τρομάζει γιατί μπορεί να γίνει χαρτί υγείας το ευρώ;
@Εντωμεταξύ ο Σόιμπλε συνεχίζει να κλαψουρίζει αναπολώντας τον Αντωνάκη, τον Μπένι, τα στουρνάρια… αυτοί μάλιστα, δεν τον έπρηζαν τόσο καιρό.
Έκαναν το κομμάτι τους για λίγες μέρες, πριν βρεθούν με τους τροϊκανούς και μετά έλεγαν σε όλα "ναι" και περνούσε ήρεμα και καλά ο καιρός.
@Μα θα μου πεις ότι τελευταία δεν της έδιναν τα 7,5 δις. Καλά, δεν είναι ηλίθιοι οι Γερμανοί. Ήταν ολοφάνερο, μετά τις ευρωεκλογές,  ότι η ΝΔ θα έχανε τις εκλογές και αυτές θα γινόταν το αργότερο τον Μάρτη.
Οπότε αυτή η εκκρεμότητα έπρεπε να φτάσει μέχρι εκεί για να εκβιαστεί και η επόμενη κυβέρνηση.
Και αυτό γίνεται τώρα. Εκβιασμός και κόντρα εκβιασμός. Με την κορύφωση του να έρχεται τον Ιούνιο. Τότε που θα πρέπει να υπογραφεί νέο μνημόνιο.
Και όσο εμείς επιμένουμε να θέλουμε να τους πληρώνουμε τα παράλογα δάνεια τόσο οι εκβιασμοί θα βρίσκουν έδαφος.
@Καλά που θα πάει αυτή η κατάσταση με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ; Ξέφραγο αμπέλι κατάντησε το κτίριο της ΕΚΤ.
Μπαίνει η καθεμιά και πετάει κομφετί στον Μάριο… 
@Μας υποβάθμισε ένας οίκος ανοχής. Γι΄ αυτό δεν μπόρεσε να κοιμηθεί κανένας Έλληνας την Τετάρτη.
@Κατά τον Κυριάκο της οικογένειας η κυβέρνηση Συριζα είναι παιδική χαρά. Ενώ της Νέας Πασοκρατίας ήταν παιδική λύπη.
 

Μικρός Φωκίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου