Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Την αντικατάσταση του Ντάισελμπλουμ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας

DEN HAAG - Algemene Financiële Beschouwingen. Jeroen Dijsselbloem ANP BAS CZERWINSKI
Την αντικατάσταση του Γερούν Ντάισελμπλουμ ζήτησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε σήμερα με την Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Άνγκελα Μέρκελ πως ο Ντάισελμπλουμ είναι ακατάλληλος για αυτή τη θέση και βάζει σε κίνδυνο το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Άνγκελα Μέρκελ συμφώνησε με τον Αλέξη Τσίπρα και του εξομολογήθηκε πως ποτέ δεν συμπάθησε τον Ντάισελμπλουμ αλλά τον κρατούσε στην θέση του προέδρου του Eurogroup, γιατί τον γουστάρει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


Η Άνγκελα Μέρκελ είπε ακόμα στον Αλέξη Τσίπρα πως ο Ντάισελμπλουμ συμπαθεί πολύ τον Σόιμπλε και του αλλάζει τις πάνες για την ακράτεια.

Σε ερώτηση της Άνγκελα Μέρκελ ποιον θεωρεί καταλληλότερο για πρόεδρο του Eurogroup, ο Αλέξης Τσίπρας της είπε πως ο ιδανικός πρόεδρος του Eurogroup είναι ο Γιάνης Βαρουφάκης.
Η Άνγκελα Μέρκελ ενθουσιάστηκε με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, και από αύριο ο Γιάνης Βαρουφάκης θα είναι ο νέος πρόεδρος του Eurogroup.

Τώρα όλοι αναμένουν με αγωνία τις διαπραγματεύσεις του νέου πρόεδρου του Eurogroup, Γιάνη Βαρουφάκη, με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, από τις οποίες θα κριθεί το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δεν μπορεί μωρέ η άχαρη, δεν μπορεί.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου