Πέμπτη 30 Απριλίου 2015

Όχι άλλον παράδεισο….

@Για να καταλάβεις την διαφορά μεταξύ οικογενειάρχη και ρέμπελου Έλληνα: ο ένας φροντίζει να έχει στην άκρη 2-3 εκατομμύρια για μια ώρα ανάγκης και ο άλλος τα έχει φάει όλα μέχρι δεκάρας, συνήθως παρέα με την εφορία,  και μπαίνει στην φυλακή για ένα χρέος 5000 ευρώ.
Ήταν απαράδεκτη η κίνηση να αναγκάσουν τον επιχειρηματία να πληρώσει αυτά τα λεφτά. Έτσι θα έρθουν επενδύσεις στην Ελλάδα; Πως θα χτίσουμε νέους σταθμούς διοδίων άμα πρέπει να δηλώνουμε τα λεφτά και να πληρώνουμε φόρους;
 
@Είναι υπερβολικό να ασχολούμαστε και να κυνηγάμε έναν επιχειρηματία που έχει ένα μικρό παράπτωμα λίγων ψιλών, όπως τα 4 εκατομμύρια. Το λογικό είναι να τα βάζουμε με τους πραγματικούς κλέφτες… ας πούμε με τον ανθέλληνα ψιλικατζή που έδωσε την τσίχλα άνευ
αποδείξεως. Να τα λέμε αυτά.


@Και εγώ κρατάω πάντα λίγα ψιλά, έτσι μην τύχει τίποτα. Μάλιστα προχθές κάπου μου έπεσαν από την τσέπη. Έχασα γύρω στα 3 εκατομμύρια. 
 
@Κατάσχεση στα γραφεία της ΝΔ. Βλακεία να πάρουν τα έπιπλα. Ας πάρουν τον Χρύσανθο, τον Αντώνη, τον μπουμπούκο, τον τσεκουράτο, τον Φαήλο… να τους βάλουμε σε μια γυάλα να τους δείχνουμε (με την πινακίδα "Οι σωτήρες") με εισιτήριο να βγάλουμε τίποτα από τα σπασμένα.
 
@Ο Αντωνάκης είπε ότι δεν είδε παιδάκι να πεθαίνει επειδή δεν είχε κουλούρι…. Κατά την γνώμη του δεν πειράζει αν δεν έχει κουλούρι καθώς μπορεί να φάει παντεσπάνι.
 
@Την Πέμπτη είχαμε την επέτειο της σωτηρίας μας, χάρη στον Γιωργάκη τον αντιεξουσιαστή. Που μας πήγε στο
απάνεμο λιμάνι και από τότε περνάμε όλο και καλύτερα.


@Με αποκορύφωμα τον επί της γης παράδεισο του Αντωνάκη. 
 
@Και τελικώς…  πράγματι, τα 4 χρόνια μνημονίου είναι λίγα πολύ λίγα! Να ευλογήσουμε και τα γένια μας για το βιβλίο…
 
@Όταν οι δικαιολογίες για τα στραβά που κάνεις είναι ότι οι προηγούμενοι τα άρχισαν ή τα δρομολόγησαν τότε έρχεται αβίαστα, αβάδιστα, αλόγιστα η απορία: Και γιατί δεν κρατήσαμε τους προηγούμενους;
 
@Ο ΣΥΡΙΖΑ κάποτε ήταν ένα κόμμα που ήταν αριστερό. Μετά το 2012 έγινε κεντροαριστερό με έντονες τις πασοκικές τάσεις. Προεκλογικά υποσχέθηκε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι αυτό το πρόγραμμα καμιά σχέση δεν έχει με αριστερά. Ήταν απλά ένα αυτονόητο πρόγραμμα.
Και από εκεί και πέρα, μέρος του αυτονόητου πήγε αλλού για αλλού. Και μας έμεινε καβάτζα ένα 70% μνημονίου. Και από κεντροαριστερό μετατράπηκε σε κεντροδεξιό.
 
@Πλέον διαπραγματευόμαστε για να έχουμε την δυνατότητα καταρχήν να πληρώνουμε τα δάνεια που δεν θα πληρώναμε με δάνεια που δεν θέλαμε, αλλά να κρατήσουμε και λίγο τα προσχήματα.
Με ασάφειες βαδίσαμε ως εδώ. Άλλα μέσα σε δύο μήνες το πολύ οι ασάφειες θα γίνουν σαφήνειες. Και η οργουελική διάλεκτος δεν θα είναι αρκετή.
 
@Ο Σαμαράς λέει ότι πρότεινε στον κυρ Φώτη να γίνει πρόεδρος αλλά αυτός αρνήθηκε. Ο κυρ Φώτης λέει ότι ποτέ δεν έγινε τέτοια πρόταση.
Θα ήθελα πολύ να πω ότι ο ένας από τους δύο λέει ψέματα. Γνωρίζοντας όμως το ποιοι είναι μπορώ να πω με σιγουριά: και οι δύο ψέματα λένε.
 
@Μια φουρνάρισσα έλεγε στον Αντωνάκη ότι το μεγάλο πρόβλημα για τις επιχειρήσεις είναι οι φόροι και οι έξτρα φόροι, τα ΤΕΒΕ και γενικώς το μακρύ χέρι του κράτους και όχι οι μισθοί.
Μα αν ανέβαιναν οι μισθοί δεν θα διώχνατε υπαλλήλους, ρώτησε ο Αντωνάκης. Όχι, η απάντηση.
Κεραμίδα στον Αντώνη. Γιατί οι  επιχειρηματίες ξέρουν ότι αν ο εργαζόμενος δεν έχει χρήματα δεν θα καταναλώσει οπότε θα βάλει λουκέτο. 
 
@Και ο Αντωνάκης το ξέρει. Απλά δεν τον νοιάζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες. Για τους μεγαλοκαρχαρίες δουλεύει.
Και αυτών τα συμφέροντα είναι διαφορετικά… αυτοί τα λουκέτα των μικρών επιθυμούν. Για να μην έχουν εμπόδια… απλά, καθαρά, σαμαρικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου