Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Ο Μίκης Θεοδωράκης θα τραγουδήσει Σάκη Ρουβά

mikis theodorakis sakis rouvas
Νέες διαστάσεις παίρνει η είδηση πως ο Σάκης Ρουβάς θα ερμηνεύσει το Άξιον Εστί σε εκδήλωση για τα 90ά γενέθλια του Μίκη Θεοδωράκη, μετά την αποκάλυψη πως ο Μίκης Θεοδωράκης θα ερμηνεύσει τραγούδια του Σάκη Ρουβά.
Ο Μίκης Θεοδωράκης θα ερμηνεύσει το «Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας» και το «Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», ενώ υπάρχουν φήμες πως θα πει ντουέτο με την Άννα Βίσση το» Σε θέλω, με θέλεις, γιατί να το σκεφτόμαστε, σε θέλω πολύ, με θέλεις κι εσύ, γιατί δεν παντρευόμαστε;».

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να τραγουδήσουν μαζί ο Σάκης Ρουβάς με τον Μίκη Θεοδωράκη το «1992» και το «Shake it».


Ήδη, ο Μίκης Θεοδωράκης -με τη βοήθεια του Φωκά Ευαγγελινού- έχει μάθει να κάνει την περίφημη κωλοτούμπα του Σάκη Ρουβά, ενώ τώρα μαθαίνει να σκίζει και το μπλουζάκι.

Ο Μίκης Θεοδωράκης δήλωσε πως είναι σωστό να τραγουδάει ο Σάκης Ρουβάς το Άξιον Εστί για να φτάσει η μουσική του στις πενηντάρες που ακούνε Σάκη και νομίζουν ότι είναι μπεμπέκες, παρ” όλη την κλιμακτήριο.
Επίσης, ο Μίκης Θεοδωράκης είπε πως θα τραγουδήσει Σάκη Ρουβά, ώστε τα τραγούδια του Σάκη να φτάσουν σε όλα τα ΚΑΠΗ της χώρας και σε όλους όσοι είναι έτοιμοι για καλή ψυχή.

Κρίμα που δεν ζει ο Οδυσσέας Ελύτης να μάθει ότι θα ερμηνεύσει τα ποιήματά του ο Σάκης Ρουβάς ντουέτο με την Μαριάνα Βαρδινογιάννη, και ευτυχώς που έμεινε ο άνθρωπος μόνο με την εντύπωση πως το Άξιον Εστί είχε γίνει ο ύμνος της πασοκαρίας, που το τραγουδούσε σε ντεμέκ διαδηλώσεις δημοσίων υπαλλήλων πριν πάει στα σκυλάδικα.

Βέβαια, οι περισσότεροι Έλληνες νομίζουν πως το Άξιον Εστί το έχει γράψει ο Μίκης Θεοδωράκης. Το πήρε σπίτι του ο Μίκης.

Προσωπικά, θεωρώ επιβεβλημένο να ερμηνεύσει το Άξιον Εστί ο Σάκης Ρουβάς.

Ο Σάκης Ρουβάς πρέπει να ερμηνεύσει το Άξιον Εστί, αφενός γιατί το Άξιον Εστί έχει ταυτιστεί με όλες τις ήττες του λαού τις τελευταίες δεκαετίες -όπου άκουγες να τραγουδάνε με ουρλιαχτά το «Της δικαιοσύνης ήλιε νοητέ», ήξερες πως ο αγώνας είναι πουλημένος-, και αφετέρου επειδή ο 45άρης Σάκης Ρουβάς είναι ο ιδανικός εκπρόσωπος αυτής της γενιάς του απόλυτου τίποτα, η οποία χρεοκόπησε αλλά αισθάνεται πολύ γαμάτη.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου