Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Η εξεταστική του Μνημονίου

EKSETASTIKI
Αθώα δηλώνουν και τα 11 πρόσωπα (Πρωθυπουργοί, Αντιπρόεδροι κυβέρνησης, Υπουργοί, Υφυπουργοί Οικονομικών) της εξεταστικής του μνημονίου που ετοιμάζει με τις γνωστές «πυρετώδεις» διαδικασίες η κυβέρνηση Τσίπρα.

Σε κοινή τους δήλωση, στην αυριανή έκδοση της Εφημερίδας των Προδοτών, οι Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Θ. Πάγκαλος, Φ. Σαχινίδης, Ε. Βενιζέλος, Λ. Παπαδήμος, Γ. Ζανιάς, Χ. Σταϊκούρας, Γ. Στουρνάρας, Α. Σαμαράς και Γ. Χαρδούβελης, οι πρωτεργάτες των μνημονίων, του PSI και της άγριας λιτότητας, αναφέρουν πως δεν έχουν καμία σχέση με όσα πρόκειται να τους κατηγορήσουν στο μέλλον.


Ζητούν με συνοπτικές διαδικασίες την άμεση παρέμβαση του νεο-εκλεγέντος Προέδρου της Δημοκρατίας, Π. Παυλόπουλου, ώστε να τους αμνηστεύσει και να μην προχωρήσει η διαδικασία, μιας και δεν έχουν καμία απολύτως εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη που αποδίδεται στην Ελλάδα.

Μάλιστα, απειλούν με ίδρυση νέου κομμάτος με τη συμμετοχή όλων των συνιστωσών του μνημονίου υπό κοινό όνομα, ώστε να μπορέσουν να διεκδικήσουν το μπόνους των 50 εδρών που προσφέρει ο εκλογικός νόμος που εισήγαγε ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
» Δεν έχουμε μάθει να χάνουμε όλα αυτά τα χρόνια. Και δεν θα αλλάξει αυτό τώρα » διατυμπανίζουν σε όλους τους τόνους τα 11 εξέχοντα μνημονιακά στελέχη και υπόσχονται πως το νέο τους κόμμα, θα βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και θα εξισώσει τον κατώτατο μισθό της Ελλάδας με αυτόν του Λουξεμβούργου, του κ. Γιούνκερ, ήτοι τα 1.922 ευρώ το μήνα.

Οι νεότερες δημοσκοπήσεις δίνουν στον υπό σκέψη πολιτικό σχηματισμό έναν αέρα της τάξης του 40%, μόλις 5% κάτω από το ΣΥΡΙΖΑ.

(Αγαπητέ Jo Di, είναι όλοι αθώοι. Αφού μαζί τα φάγαμε. Εγώ περιμένω να εξεταστεί και το πώς έφτασε η Ελλάδα στην χρεοκοπία.)

Jo Di - pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου