Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Το δάχτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη ζητάει η Άνγκελα Μέρκελ

Varoufakis
Νέες διαστάσεις παίρνει η κόντρα της Ελλάδας με την Γερμανία, αφού η γερμανική κυβέρνηση ζήτησε από την ελληνική να της παραδώσει το μεσαίο δάχτυλο του αριστερού χεριού του Γιάνη Βαρουφάκη. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Άνγκελα Μέρκελ με τον Αλέξη Τσίπρα, του ζήτησε το δάχτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη.

Οι Γερμανοί ζητούν το δάχτυλο του Βαρουφάκη για να το εξετάσουν και να δουν αν ταιριάζει με το βίντεο που έπαιξε η κρατική τηλεόραση της Γερμανίας.


Ο Αλέξης Τσίπρας συζητάει την παράδοση του δάχτυλου του Γιάνη Βαρουφάκη στη γερμανική κυβέρνηση αλλά ζητάει σε αντάλλαγμα να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της ελληνικής οικονομίας και να καταβληθούν οι γερμανικές επανορθώσεις.

Το δάχτυλο του Γιάνη Βαρουφάκη θα είναι το κύριο θέμα συζήτησης στην αποψινή σύνοδο, στην οποία, εκτός από τον Αλέξη Τσίπρα, θα συμμετέχουν η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενώ, αν μείνει χρόνος, θα συζητηθεί και το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποδέχτηκε να δοθεί το δάχτυλό του στη γερμανική κυβέρνηση, γιατί δέκα μάγισσες τα δάχτυλά του, οπότε, αν χαθεί και ένα, θα του μείνουν τα άλλα εννιά.
Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες πως ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει την ικανότητα να αναπλάθει τα χαμένα του μέλη -όπως ο αστερίας-, οπότε το κομμένο δάχτυλο θα ξαναφυτρώσει.

Ήδη, οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων έχουν παραγγείλει στην Κίνα εκατομμύρια κούκλες Βαρουφάκη με σηκωμένο το δάχτυλο, και περιμένουν το καλοκαίρι για να τις πουλήσουν σαν ζεστά ψωμάκια στους Γερμανούς τουρίστες, οι οποίοι θα πάρουν αναμνηστικό από την Ελλάδα ένα κωλοδάχτυλο.

(Ο Γιάνης Βαρουφάκης σήκωσε το δάχτυλο στην ομιλία του στο συνέδριο του Ζάγκρεμπ το 2013. Με τη διαφορά πως αναφερόταν στο τι θα μπορούσε να κάνει η Ελλάδα το 2010 -πριν προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης- και πως αυτός δεν συμφωνούσε με αυτό. Η στάση πολλών γερμανικών και ελληνικών ΜΜΕ απέναντι στον Γιάνη Βαρουφάκη -και η επιλογή τους να αποκόψουν την χειρονομία από αυτό που είχε πει- αποδεικνύουν περίτρανα πως πολλά ΜΜΕ δεν έχουν καμία σχέση με την ενημέρωση και την αλήθεια αλλά λειτουργούν ως υπάλληλοι κυβερνήσεων και καθεστώτων. Δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα κίτρινοι και σιχαμένοι δημοσιογράφοι, υπάρχουν και στην Γερμανία, οπότε να κοιμάστε ήσυχοι. Η -εκ των υστέρων- ιδιοφυής σύλληψη σατιρικής εκπομπής της γερμανικής τηλεόρασης να υποστηρίξει πως παραποίησε το βίντεο γελοιοποίησε ακόμα περισσότερο τα καθεστωτικά ΜΜΕ, αφού το έχαψαν όλοι. Ο παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής γελοιοποίησε τόσο τους δημοσιογράφους της χώρας του όσο και τους συμπατριώτες του λέγοντας «Έτσι λειτουργούμε οι Γερμανοί. Καταστρέφουμε την Ευρώπη δύο φορές σε έναν αιώνα, αλλά τρελαινόμαστε όταν κάποιος μας δείχνει το δάχτυλο».)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου