Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

Μετά τους τρεις πιλότους σε κάθε αεροπλάνο, τρεις πρωθυπουργοί σε κάθε χώρα

Pilots in the cockpit of an aircraft.
Εξελίξεις και στο πολιτικό σύστημα των ευρωπαϊκών χωρών προκαλεί η τραγωδία της πτώσης του αεροπλάνου της Germanwings, αφού, μετά την απόφαση πολλών ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιριών να υπάρχουν τρεις πιλότοι σε κάθε αεροπλάνο -ώστε να υπάρχουν πάντα δυο στο πιλοτήριο-, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ανακοίνωσε πως σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα θα υπάρχουν και τρεις πρωθυπουργοί.
Σύμφωνα με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, αν ο εκλεγμένος πρωθυπουργός πάθει κατάθλιψη ή νιώσει ερωτική απογοήτευση -όπως συνέβη με τον πιλότο της Germanwings-, θα υπάρχουν άλλοι δυο πρωθυπουργοί, για να κυβερνήσουν τη χώρα.


Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ τόνισε πως ένας καταθλιπτικός πρωθυπουργός ευρωπαϊκής χώρας μπορεί να ζητήσει η χώρα του να είναι ανεξάρτητη και οι πολίτες της να έχουν αξιοπρέπεια, οπότε θα υπάρξουν προβλήματα για τις τράπεζες και τις αγορές που μπορεί να πέσουν στα βράχια.

Όπως δήλωσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, το πείραμα με τους τρεις πρωθυπουργούς θα ξεκινήσει από την Ελλάδα, η οποία είναι συνηθισμένη στα πειράματα, οπότε δεν πειράζει να της κάνουν ένα ακόμα.

Ο εκλεγμένος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα πλαισιωθεί από δυο ακόμα πρωθυπουργούς, οι οποίοι θα επιλεγούν από τη Siemens και τους Έλληνες ολιγάρχες.
Σε μια ένδειξη δημοκρατικού φρονήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιτρέπει στους Έλληνες να επιλέξουν τους δυο πρωθυπουργούς που θα πλαισιώσουν τον Αλέξη Τσίπρα ανάμεσα στους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλο, Σταύρο Θεοδωράκη, Ντόρα Μπακογιάννη, Κυριάκο Μητσοτάκη ή όποιο άλλο μέλος της οικογένειας Μητσοτάκη επιθυμούν.

Με αυτό τον τρόπο, η Ελληνική Δημοκρατία θα είναι πιο ισχυρή.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου