Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο Αντώνης Σαμαράς πήγε στις Βρυξέλλες και απαιτεί να εκπροσωπήσει την Ελλάδα

Αντώνης Σαμαράς1
Σάλο έχει προκαλέσει η παρουσία του Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες, αφού ο πρώην πρωθυπουργός απαιτεί να συμμετάσχει στο κρίσιμο σημερινό Eurogroup και να εκπροσωπήσει την Ελλάδα.
Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από τον επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, να του δώσει τις εντολές της γερμανικής κυβέρνησης, για να τις υπογράψει αμέσως.

Σε μια ακόμα κρίση υστερίας, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχουν το δικαίωμα να μην υπογράφουν τις διαταγές του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προς την Ελλάδα, ενώ κατηγόρησε τους Έλληνες πολίτες που δεν τον έκαναν ξανά πρωθυπουργό, αν και αυτός τα υπέγραφε όλα με ελληνική λεβεντιά, για να μην κινδυνεύσουν οι τράπεζες της Γερμανίας και η Siemens.


Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως αυτός δούλευε 24 ώρες το 24ωρο -και πως δεν κοιμήθηκε ούτε λεπτό τα τελευταία δυόμισι χρόνια-, με αποτέλεσμα να ακούει φωνές, όπως η Αστέρω.

Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον Γιάννη Βαρουφάκη να φορέσει γραβάτα και να βάλει το πουκάμισο μέσα από το παντελόνι, ενώ τόνισε πως, αν ο Βαρουφάκης ήταν κύριος, θα πήγαινε στη συνάντηση με τον Σόιμπλε με αναπηρικό καροτσάκι -ή έστω με πατερίτσες-, για να μην τον προσβάλει.
«Κι εγώ μπορούσα να έρχομαι στις Βρυξέλλες με ξυρισμένο κεφάλι και παντελόνια καμπάνα, αλλά δεν ήθελα να ξεχωρίζω από τους άλλους χαρτογιακάδες» είπε έξαλλος ο Αντώνης Σαμαράς.

Σε ερώτηση Γερμανού δημοσιογράφου αν είναι κάπως δουλοπρεπής, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε πως η δουλοπρέπεια είναι το κύριο χαρακτηριστικό των Ελλήνων και πως ο Τσίπρας με τον Βαρουφάκη χτυπάνε το πατροπαράδοτο ελληνικό έθιμο του ραγιαδισμού.

Επίσης, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως, αν δεν τον κρατούσαν οι Γερμανοί από τα αχαμνά, θα έκανε κι αυτός διαπραγματεύσεις, και πως είναι αντικανονική η συμμετοχή του Τσίπρα και του Βαρουφάκη στην κυβέρνηση, γιατί δεν νοείται ελληνική κυβέρνηση που να μην την έχουν δεμένη από παντού και να μην μπορούν να την εκβιάζουν, ώστε να υπογράφει τα πάντα με κλειστά τα μάτια.

Αίσθηση έχει προκαλέσει και το γεγονός πως ο Αντώνης Σαμαράς έσκασε μύτη στις Βρυξέλλες με την καρέκλα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας καρφωμένη στον πισινό του, γιατί φοβάται μην του την πάρει ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος έχει την καράφλα και το μόνο που μένει τώρα είναι να βγάλει και την γραβάτα, για να γίνει ο επόμενος καθυστερημένος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης παρακάλεσε τους συναδέλφους του στο Eurogroup να αφήσουν τον Αντώνη Σαμαρά να μιλήσει λίγο, να υπογράψει λευκά χαρτιά και μετά να τον χειροκροτήσουν με ενθουσιασμό, γιατί είναι θέμα χρόνου να φορέσει τον ζουρλομανδύα.

(Ποιοι έκαναν πρωθυπουργό τον Σαμαρά και γιατί ανεχτήκαμε δυόμισι χρόνια αυτόν τον γελοίο μαζί με την ακροδεξιά παρέα του να στέλνουν την Ελλάδα στον πάτο; Γιατί κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος; Πού είναι η Δικαιοσύνη;)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου