Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

Η κυβέρνηση συνεχίζει την κοροϊδία με τις εξεταστικές επιτροπές

Τσίπρας Καραμανλής
Μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως η εξεταστική επιτροπή θα γίνει «Για να διερευνηθούν οι συνθήκες αλλά και οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας που μας οδήγησε στον αναγκαστικό δανεισμό».

Πριν από δέκα ημέρες, με αφορμή την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, έγραφα:


«Η εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου κλείνει προφανώς και το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για το πώς έφτασε η χώρα στην χρεοκοπία στα Μνημόνια, αφού, όταν εκλέγεις Πρόεδρο της Δημοκρατίας έναν από τους βασικούς υπουργούς της κυβέρνησης Καραμανλή, δεν πείθεις κανέναν πως θα κάνεις πραγματικά εξεταστική επιτροπή για την περίοδο 2004-2009.

Κι αφού κλείνει το θέμα με την κυβέρνηση Καραμανλή που οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία, κλείνει αυτομάτως και το θέμα με τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά που εφάρμοσαν τα Μνημόνια.»

Πριν από τέσσερις ημέρες, έγραφα:

«Κρίνοντας από την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου, ως Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έχει ήδη «αθωωθεί» για την χρεοκοπία της χώρας.»

Τούτων δοθέντων, αναρωτιέμαι για ποιο λόγο ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωσε πως θα κατατεθεί στη Βουλή πρόταση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα Μνημόνια για να διερευνηθούν οι πολιτικές ευθύνες όλων των παραγόντων που έπαιξαν ρόλο στη χρεοκοπία της χώρας.

Δηλαδή, αν προκύψουν ευθύνες του Προκόπη Παυλόπουλου, τι θα συμβεί; Μπορεί να πάει στη φυλακή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας;

Αν η κυβέρνηση επιθυμούσε να κάνει μια πραγματική εξεταστική επιτροπή, δεν θα είχε κάνει Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Δεν υπάρχει λόγος η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανεξάρτητων Ελλήνων να κοροϊδέψουν τους Έλληνες με μια εξεταστική επιτροπή, όπως έκαναν οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Ξέρουμε πως οι εξεταστικές επιτροπές γίνονται, για να αθωωθούν όλοι.

Είναι προτιμότερο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να παραδεχτεί πως η συμφωνία με τον Κώστα Καραμανλή και την Νέα Δημοκρατία έχει γίνει, ώστε να μην υπάρχει κανένας πολιτικός που θα είναι υπεύθυνος για την χρεοκοπία της χώρας.

Ξέρουμε πως δεν υπήρχε Δικαιοσύνη στη χώρα.

Και καταλαβαίνουμε πως δεν πρόκειται να υπάρξει, ούτε με τη νέα κυβέρνηση.

Αλλά τουλάχιστον μην μας κοροϊδεύετε.

Είμαστε ήδη ηττημένοι και μάλλον έχουμε αποδεχτεί την ήττα.

Μην το κάνετε χειρότερο.

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου