Σάββατο, 28 Φεβρουαρίου 2015

Η κυβέρνηση-Κυνόδοντας

Dogtooth
Το υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε την καθημερινή προβολή της βραβευμένης ταινίας «Κυνόδοντας» από την ΝΕΡΙΤ, ώστε να αντιληφθούν οι Έλληνες πως δεν είναι πρωτοφανές να μετονομάζεται η Τρόικα σε «θεσμούς», αφού σε αυτή την ταινία τα παιδιά μαθαίνουν πως το τηλέφωνο είναι η «αλατιέρα» και το μουνί είναι η «μεγάλη λάμπα», αν και το μουνί ακούει και στο όνομα «πληκτρολόγιο».

Σύμφωνα με συνιστώσες του Μεγάρου Μαξίμου, το νέο Μνημόνιο δεν θα λέγεται τελικά «Γέφυρα» ή «Πρόγραμμα» αλλά «Μελομακάρονο», ώστε να γλυκάνει τους Έλληνες που περιμένουν την ελπίδα.


Ο ΦΠΑ θα ονομαστεί «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», για να πραγματοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική του υπόσχεση, ενώ ο κατώτατος μισθός θα λέγεται πια «λεβέντης», ώστε να προκαλεί ψυχική ανάταση.

Για να μην στενοχωριούνται οι Έλληνες που δεν έχουν χρήματα για να πάνε διακοπές το καλοκαίρι, οι τουρίστες θα λέγονται «λεπροί λαθρομετανάστες» και η θάλασσα θα λέγεται «κουράδα».

Η Άνγκελα Μέρκελ στο εξής θα λέγεται «θεία από το Σικάγο» -ώστε να την συμπαθήσουν οι Έλληνες-, ενώ ο Βόλφκανγκ Σόιμπλε θα ονομάζεται πια «Χάρι Πότερ».

Η ελπίδα δεν θα αλλάξει ακόμα όνομα, γιατί μπορεί να μας χρειαστεί και στο μέλλον, οπότε δεν λέει να την ονομάσουμε «κουτσουλιά».

(Η αλήθεια είναι δυσάρεστη, και οι Έλληνες -όπως και οι περισσότεροι άνθρωποι- την σιχαίνονται. Αλλά, αν δεν τολμάς να την πεις, κάτσε σπίτι σου και μην επικαλείσαι την ηθική υπεροχή της Αριστεράς. Το ακόμα χειρότερο -μετά από όλα αυτά- είναι να βγαίνουν τα στελέχη σου σε όλα τα παπαγαλάκια των χρεοκοπημένων ΜΜΕ των ολιγαρχών και να γλείφονται μαζί τους. Αυτός που σου επισημαίνει το λάθος σου δεν είναι εχθρός σου. Αλλά δεν μπορείς να το καταλάβεις. Και το χειρότερο είναι ότι μπορεί να μην είναι λάθος.)

pitsirikos 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου